Lajme

Lajme të rëndësishme ligjore, ligje dhe ngjarje aktuale | Law and More

Regjistrohu UBO në Hollandë në vitin 2020

Direktivat evropiane kërkojnë që shtetet anëtare të krijojnë një regjistër UBO. UBO qëndron për Pronar Përfitues Përfundimtar. Regjistri i UBO-së do të instalohet në Holandë në vitin 2020. Kjo nënkupton që nga viti 2020 e në vazhdim, kompanitë dhe personat juridikë janë të detyruar të regjistrojnë pronarët e tyre (in)direkt. Një pjesë e të dhënave personale të UBO-së, si…

Regjistrohu UBO në Hollandë në vitin 2020 Lexo më shumë »

Ligji Hollandez për mbrojtjen e sekreteve tregtare

Sipërmarrësit që punësojnë punonjës, shpesh ndajnë informacione konfidenciale me këta punonjës. Kjo mund të ketë të bëjë me informacionin teknik, të tillë si një recetë ose algoritëm, ose informacione jo-teknike, të tilla si bazat e klientëve, strategjitë e marketingut ose planet e biznesit. Megjithatë, çfarë do të ndodhë me këtë informacion kur punonjësi juaj të fillojë të punojë në kompaninë e konkurrentit? A mund të mbroni…

Ligji Hollandez për mbrojtjen e sekreteve tregtare Lexo më shumë »

Mbrojtja e konsumatorit dhe termat dhe kushtet e përgjithshme

Sipërmarrësit që shesin produkte ose ofrojnë shërbime shpesh përdorin terma dhe kushte të përgjithshme për të rregulluar marrëdhënien me marrësin e produktit ose shërbimit. Kur marrësi është konsumator, ai gëzon mbrojtjen e konsumatorit. Mbrojtja e konsumatorit është krijuar për të mbrojtur konsumatorin 'dobët' kundër sipërmarrësit 'të fortë'. Për të përcaktuar nëse një marrës…

Mbrojtja e konsumatorit dhe termat dhe kushtet e përgjithshme Lexo më shumë »

Shumë njerëz nënshkruajnë një kontratë pa kuptuar përmbajtjen

Nënshkruani një kontratë pa e kuptuar realisht përmbajtjen e saj Hulumtimet tregojnë se shumë njerëz nënshkruajnë një kontratë pa e kuptuar realisht përmbajtjen e saj. Në shumicën e rasteve kjo ka të bëjë me kontratat e qirasë ose blerjes, kontratat e punës dhe kontratat e përfundimit. Arsyeja e moskuptimit të kontratave shpesh mund të gjendet në përdorimin e gjuhës; kontratat shpesh përmbajnë shumë ligje…

Shumë njerëz nënshkruajnë një kontratë pa kuptuar përmbajtjen Lexo më shumë »

Ankesat psikologjike pas shtatzënisë

Ligji për përfitimet e sëmundjes Akti holandez i përfitimeve të sëmundjes pas paaftësisë në punë si rezultat i ankesave psikologjike pas shtatzënisë? Bazuar në nenin 29a të ligjit për përfitimet e sëmundjes, e siguruara femër që nuk është në gjendje të kryejë punë ka të drejtë të marrë një pagesë nëse shkaku i paaftësisë në punë lidhet me shtatzëninë…

Ankesat psikologjike pas shtatzënisë Lexo më shumë »

Ndani pensionin kur divorcoheni

Qeveria kërkon të ndajë automatikisht pensionet kur bëhet fjalë për divorcet. Qeveria holandeze dëshiron të organizojë që partnerët që divorcohen të kenë automatikisht të drejtën për të marrë gjysmën e pensionit të njëri-tjetrit. Ministri holandez i Çështjeve Sociale dhe Punësimit Wouter Koolmees dëshiron të diskutojë një propozim në Dhomën e Dytë në mes të…

Ndani pensionin kur divorcoheni Lexo më shumë »

Udhëtari i mbrojtur më mirë nga falimentimi nga ofruesi i udhëtimit

Për shumë njerëz do të jetë një makth: pushimi që keni punuar aq shumë gjatë gjithë vitit është anuluar për shkak të falimentimit të ofruesit të udhëtimit. Për fat të mirë, mundësia që kjo t'ju ndodhë është zvogëluar nga zbatimi i legjislacionit të ri. Më 1 korrik 2018 hynë në fuqi rregullat e reja, pasi…

Udhëtari i mbrojtur më mirë nga falimentimi nga ofruesi i udhëtimit Lexo më shumë »

Dallimi midis një kontrolluesi dhe një procesori

Rregullorja e Përgjithshme për Mbrojtjen e të Dhënave (GDPR) tashmë ka disa muaj që është në fuqi. Megjithatë, ka ende pasiguri në lidhje me kuptimin e disa termave në GDPR. Për shembull, nuk është e qartë për të gjithë se cili është ndryshimi midis një kontrolluesi dhe një procesori, ndërsa këto janë koncepte thelbësore të GDPR. Sipas…

Dallimi midis një kontrolluesi dhe një procesori Lexo më shumë »

Praktikat e padrejta tregtare përmes rritjes së telefonit

Autoriteti Hollandez për Konsumatorët dhe Tregjet Praktikat e padrejta tregtare nëpërmjet shitjeve telefonike raportohen më shpesh. Ky është përfundimi i Autoritetit Holandez për Konsumatorët dhe Tregjet, mbikëqyrësi i pavarur që qëndron në mbrojtje të konsumatorëve dhe bizneseve. Njerëzit gjithnjë e më shumë afrohen me telefon me të ashtuquajturat oferta për fushata zbritjeje, pushime dhe konkurse. …

Praktikat e padrejta tregtare përmes rritjes së telefonit Lexo më shumë »

Ndryshimi i Ligjit të Mbikëqyrjes së Zyrës Hollandeze të Mirëbesimit

Ligji Holandez i Mbikëqyrjes së Zyrës së Mirëbesimit Sipas Aktit të Mbikëqyrjes së Zyrës së Mirëbesimit Hollandez, shërbimi i mëposhtëm konsiderohet si një shërbim besimi: sigurimi i vendbanimit për një person juridik ose kompani në kombinim me ofrimin e shërbimeve shtesë. Këto shërbime shtesë, ndër të tjera, mund të konsistojnë në ofrimin e këshillave ligjore, duke u kujdesur për…

Ndryshimi i Ligjit të Mbikëqyrjes së Zyrës Hollandeze të Mirëbesimit Lexo më shumë »

E drejta e autorit: kur përmbajtja është publike?

Ligji i pronësisë intelektuale po zhvillohet vazhdimisht dhe është rritur jashtëzakonisht së fundmi. Kjo mund të shihet, ndër të tjera, në ligjin për të drejtën e autorit. Në ditët e sotme, pothuajse të gjithë janë në Facebook, Twitter ose Instagram ose kanë faqen e tyre të internetit. Prandaj njerëzit krijojnë shumë më tepër përmbajtje sesa bënin më parë, e cila shpesh publikohet publikisht. Për më tepër, shkeljet e të drejtave të autorit ndodhin…

E drejta e autorit: kur përmbajtja është publike? Lexo më shumë »

Postimi i kostove të rishikimeve negative dhe false të Google

Postimi i komenteve negative dhe të rreme të Google i kushton shtrenjtë një klienti të pakënaqur. Klienti postoi komente negative në lidhje me çerdhen dhe bordin e saj të drejtorëve me emra të ndryshëm dhe në mënyrë anonime. Të Amsterdam Gjykata e Apelit deklaroi se klientja nuk ka kundërshtuar se nuk ka vepruar konform rregullave të ligjit të pashkruar që…

Postimi i kostove të rishikimeve negative dhe false të Google Lexo më shumë »

Ndryshimi i kushtetutës holandeze

Telekomunikacioni i ndjeshëm ndaj privatësisë mbrohet më mirë në të ardhmen Më 12 korrik 2017, Senati holandez miratoi njëzëri propozimin e Ministrit të Brendshëm dhe Marrëdhënieve me Mbretërinë Plasterk për të mbrojtur më mirë privatësinë e emailit dhe të telekomunikimeve të tjera të ndjeshme ndaj privatësisë në të ardhmen e afërt. Neni 13 paragrafi 2 i Kushtetutës holandeze thotë se sekreti…

Ndryshimi i kushtetutës holandeze Lexo më shumë »

Rregulla të reja për reklamimin e cigareve elektronike pa nikotinë

Nga 1 korriku 2017, në Holandë është e ndaluar reklamimi për cigare elektronike pa nikotinë dhe për përzierje barishte për tubacionet e ujit. Rregullat e reja vlejnë për të gjithë. Në këtë mënyrë, qeveria holandeze vazhdon politikën e saj për të mbrojtur fëmijët nën 18 vjeç. Që nga 1 korriku 2017, gjithashtu nuk është më…

Rregulla të reja për reklamimin e cigareve elektronike pa nikotinë Lexo më shumë »

Porti i Roterdamit dhe TNT viktimë e sulmit të hakerëve në botë

Më 27 qershor 2017, kompanitë ndërkombëtare patën mosfunksionim të IT për shkak të një sulmi ransomware. Në Holandë, APM (kompania më e madhe e transferimit të kontejnerëve në Roterdam), TNT dhe prodhuesi i produkteve farmaceutike MSD raportuan dështimin e sistemit të tyre IT për shkak të virusit të quajtur "Petya". Virusi kompjuterik filloi në Ukrainë ku preku bankat, kompanitë dhe energjinë elektrike të Ukrainës…

Porti i Roterdamit dhe TNT viktimë e sulmit të hakerëve në botë Lexo më shumë »

Komisioni Evropian kërkon që ndërmjetësit të informojnë…

Komisioni Evropian kërkon që ndërmjetësit t'i informojnë ata për ndërtimet për shmangien e taksave që ata krijojnë për klientët e tyre. Vendet shpesh humbasin të ardhurat tatimore për shkak të ndërtimeve fiskale kryesisht transnacionale që këshilltarët tatimorë, kontabilistët, bankat dhe avokatët (ndërmjetësit) krijojnë për klientët e tyre. Për të rritur transparencën dhe për të mundësuar arkëtimin e këtyre taksave nga autoritetet tatimore, Europa…

Komisioni Evropian kërkon që ndërmjetësit të informojnë… Lexo më shumë »

Të gjithë duhet ta mbajnë Holandën të sigurt në mënyrë dixhitale

Të gjithë duhet ta mbajnë Holandën në mënyrë dixhitale të sigurt, thotë Cybersecuritybeeld Nederland 2017. Është shumë e vështirë të imagjinohet jeta jonë pa internet. Na e bën jetën të lehtë, por nga ana tjetër mbart shumë rreziqe. Teknologjitë po zhvillohen me shpejtësi dhe shkalla e krimit kibernetik po rritet. Siguria kibernetikebeeld Dijkhoff (Zëvendës Sekretari i Shtetit i Holandës)…

Të gjithë duhet ta mbajnë Holandën të sigurt në mënyrë dixhitale Lexo më shumë »

Hollanda është një lider inovacioni në Evropë

Sipas Tabelës Evropiane të Inovacionit të Komisionit Evropian, Holanda merr 27 tregues për potencialin e inovacionit. Holanda është tani në vendin e 4-të (2016 – vendi i 5-të), dhe është emëruar si Lider i Inovacionit në 2017, së bashku me Danimarkën, Finlandën dhe Mbretërinë e Bashkuar. Sipas ministrit holandez të Çështjeve Ekonomike, kemi ardhur…

Hollanda është një lider inovacioni në Evropë Lexo më shumë »

Imazhi i lajmeve

Taksat: e kaluara dhe e tashmja

Historia e taksave fillon në kohën romake. Njerëzit që jetonin në territorin e Perandorisë Romake duhej të paguanin taksa. Rregullat e para tatimore në Holandë shfaqen në vitin 1805. Lindi parimi bazë i taksimit: të ardhurat. Tatimi mbi të ardhurat u zyrtarizua në vitin 1904. TVSH, tatimi mbi të ardhurat, tatimi mbi pagën, taksa e korporatës, taksa mjedisore –…

Taksat: e kaluara dhe e tashmja Lexo më shumë »

A jeni Hollandeze dhe dëshironi të martoheni jashtë vendit?

Personi holandez Shumë holandezë ndoshta e ëndërrojnë këtë: të martohen në një vend të bukur jashtë vendit, ndoshta edhe në destinacionin tuaj të dashur të pushimeve vjetore në Greqi ose Spanjë. Megjithatë, kur ju – si holandez – dëshironi të martoheni jashtë vendit, duhet të plotësoni shumë formalitete dhe kërkesa dhe të mendoni për shumë…

A jeni Hollandeze dhe dëshironi të martoheni jashtë vendit? Lexo më shumë »

Më 1 korrik 2017, në Hollandë ligji i punës ndryshon

Më 1 korrik 2017, në Holandë ndryshon ligji i punës. Dhe me këtë kushtet për shëndet, siguri dhe parandalim. Kushtet e punës përbëjnë një faktor të rëndësishëm në marrëdhënien e punës. Prandaj, punëdhënësit dhe punonjësit mund të përfitojnë nga marrëveshje të qarta. Në këtë moment ka një larmi të madhe kontratash midis shëndetit dhe sigurisë…

Më 1 korrik 2017, në Hollandë ligji i punës ndryshon Lexo më shumë »

Ndryshimet e pagës minimale në Nederlands nga 1 korriku 2017

Mosha e punonjësit Në Hollandë paga minimale varet nga mosha e punonjësit. Rregullat ligjore për pagën minimale mund të ndryshojnë çdo vit. Për shembull, nga 1 korriku 2017 paga minimale tani arrin në 1.565,40 € në muaj për punonjësit nga 22 vjeç e lart. 2017-05-30

Procedurat ligjore kanë për qëllim gjetjen e një zgjidhjeje për një problem

Problemet ligjore Procedurat ligjore synojnë të gjejnë një zgjidhje për një problem, por shpesh arrijnë të kundërtën. Sipas një studimi nga instituti holandez i kërkimit HiiL, problemet ligjore po zgjidhen gjithnjë e më pak, pasi modeli tradicional i procesit (i ashtuquajturi model i turneut) në vend të kësaj shkakton një ndarje midis palëve. Si rezultat,…

Procedurat ligjore kanë për qëllim gjetjen e një zgjidhjeje për një problem Lexo më shumë »

Në ditët e sotme, hashtag nuk është i njohur vetëm në Twitter dhe Instagram

#getthanked Në ditët e sotme, hashtag-u nuk është i popullarizuar vetëm në Twitter dhe Instagram: hashtag-u përdoret gjithnjë e më shumë për të krijuar një markë tregtare. Në vitin 2016, numri i markave tregtare me një hashtag përpara u rrit me 64% në mbarë botën. Një shembull i mirë i kësaj është marka tregtare e T-mobile '#getthanked'. Megjithatë, pretendimi i një hashtag si markë tregtare nuk është…

Në ditët e sotme, hashtag nuk është i njohur vetëm në Twitter dhe Instagram Lexo më shumë »

Kostot për përdorimin e telefonit tuaj celular jashtë vendit po zvogëlohen me shpejtësi

Në ditët e sotme, është tashmë shumë më pak e zakonshme të kthehesh në shtëpi me një faturë telefonike (pa dashje) të lartë prej disa qindra eurosh pas atij udhëtimi vjetor, të merituar brenda Evropës. Kostot e përdorimit të celularit jashtë vendit janë ulur me më shumë se 90% krahasuar me 5 deri në 10 vitet e fundit. Si rezultat…

Kostot për përdorimin e telefonit tuaj celular jashtë vendit po zvogëlohen me shpejtësi Lexo më shumë »

Fatura holandeze është vendosur në internet

Projektligji holandez Në një projektligj të ri holandez, i cili është vendosur sot në internet për konsultim, ministri holandez Blok (Siguria dhe Drejtësia) ka shprehur dëshirën për t'i dhënë fund anonimitetit të mbajtësve të aksioneve bartëse. Së shpejti do të jetë i mundur identifikimi i këtyre aksionerëve në bazë të llogarisë së tyre të letrave me vlerë. Aksionet…

Fatura holandeze është vendosur në internet Lexo më shumë »

Në ditët e sotme, është pothuajse e pamundur të imagjinohet një botë pa dronë

Dronët Në ditët e sotme, është pothuajse e pamundur të imagjinohet një botë pa dronë. Si rezultat i këtij zhvillimi, Holanda për shembull mund të shijonte tashmë pamjet mbresëlënëse me dron të pishinës së rrënuar "Tropicana" dhe madje janë mbajtur zgjedhjet për të vendosur për filmin më të mirë me dron. Pasi dronët nuk janë vetëm argëtues, por gjithashtu mund të…

Në ditët e sotme, është pothuajse e pamundur të imagjinohet një botë pa dronë Lexo më shumë »

Imazhi i lajmeve

Eindhoven është ndër të tjera i njohur për aeroportin e tij'Eindhoven aeroporti '…

Eindhoven është ndër të tjera i njohur për aeroportin e tij'Eindhoven aeroporti'. Ata që zgjedhin të jetojnë afër Eindhoven Aeroporti do të duhet të marrë parasysh shqetësimin e mundshëm të fluturimit të avionëve. Megjithatë, një banor vendas holandez zbuloi se ky shqetësim ishte bërë shumë serioz dhe kërkoi kompensimin e humbjes. Gjykata holandeze e Brabantit Lindor…

Eindhoven është ndër të tjera i njohur për aeroportin e tij'Eindhoven aeroporti '… Lexo më shumë »

Jepni biletat e koncertit për qëllime promovuese

Biletat e koncerteve për qëllime promovuese Pothuajse të gjitha radiostacionet holandeze dihet se dhurojnë rregullisht bileta koncertesh për qëllime promovuese. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë e ligjshme. Komisariati Holandez për Media i ka dhënë kohët e fundit NPO Radio 2 dhe 3FM një rap mbi nyje. Arsyeja? Një transmetues publik karakterizohet nga pavarësia. …

Jepni biletat e koncertit për qëllime promovuese Lexo më shumë »

Shumë njerëz shpesh harrojnë të mendojnë për pasojat e mundshme

Privatësia në rrjetet sociale Shumë njerëz shpesh harrojnë të mendojnë për pasojat e mundshme kur postojnë përmbajtje të caktuara në Facebook. Qoftë i qëllimshëm apo jashtëzakonisht naiv, ky rast sigurisht që nuk ishte aspak i zgjuar: një holandez 23-vjeçar mori së fundmi një urdhër ligjor, pasi kishte vendosur të shfaqte filma falas (ndër të cilët filma që luheshin në kinema) në…

Shumë njerëz shpesh harrojnë të mendojnë për pasojat e mundshme Lexo më shumë »

Do të ketë shumë pak holandezë që nuk janë ende të vetëdijshëm

Do të ketë shumë pak holandezë që nuk janë ende të vetëdijshëm për çështjet zvarritëse në lidhje me tërmetet e Groningenit, të shkaktuara nga shpimi i gazit. Gjykata ka vendosur që 'Nederlandse Aardolie Maatschappij' (Kompania Hollandeze e Naftës) duhet të paguajë dëmshpërblim për dëmin jomaterial për një pjesë të banorëve të Groningenveld. Gjithashtu shteti ka…

Do të ketë shumë pak holandezë që nuk janë ende të vetëdijshëm Lexo më shumë »

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.