Shkurorëzimi me pension

Në rast divorci, të dy keni të drejtë për gjysmën e pensioneve të partnerëve tuaj. Kjo thuhet në ligj. Ka të bëjë vetëm me pensionin që keni grumbulluar gjatë martesës ose partneritetit të regjistruar. Kjo ndarje quhet 'barazimi i pensionit'. Nëse dëshironi ta ndani pensionin ndryshe, mund të bëni marrëveshje për këtë. Ju mund t'i bëni një noteri të shkruajë këto marrëveshje në marrëveshjen tuaj para martesore ose marrëveshjen e partneritetit ose mund të keni një avokat ose ndërmjetës që t'i shkruajë këto marrëveshje në një marrëveshje divorci. Ky është një dokument që përmban të gjitha marrëveshjet, siç janë shpërndarja e sendeve tuaja, shtëpia, pensioni, borxhet dhe mënyra e rregullimit të ushqimit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një ndarje të ndryshme. Në atë rast ju e kompensoni të drejtën tuaj për pension me të drejta të tjera. Për shembull, nëse merrni një pjesë më të madhe të pensionit tuaj, ju mund të zgjidhni të merrni më pak ushqim nga bashkëshorti juaj.

Keni nevojë për ndihmë ligjore ose këshilla në lidhje me divorcin? Apo keni ende pyetje në lidhje me këtë temë? Tona Avokatët e divorcit do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë!

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.