Ndani pensionin kur divorcoheni

Qeveria kërkon të ndajë automatikisht pensionet kur bëhet fjalë për divorcet. Qeveria holandeze dëshiron të organizojë që partnerët që divorcohen të kenë automatikisht të drejtën për të marrë gjysmën e pensionit të njëri-tjetrit. Ministri holandez i Çështjeve Sociale dhe Punësimit Wouter Koolmees dëshiron të diskutojë një propozim në Dhomën e Dytë në mesin e vitit 2019. Në periudhën e ardhshme ministri do të përpunojë propozimin më në detaje së bashku me pjesëmarrësit e tregut si biznesi i pensioneve, shkroi ai. në një letër drejtuar Dhomës së Dytë.

Në partnerët aktualë të vendosur kanë dy vjet për të kërkuar pjesën e tyre të pensionit

Nëse ata nuk kërkojnë pjesën e pensionit brenda dy viteve, ata do të duhet ta rregullojnë këtë me ish-partnerin e tyre.

'' Një divorc është një situatë e vështirë në të cilën keni shumë mendje dhe pensioni është një temë e ndërlikuar. Ndarja mund të bëhet dhe duhet të bëhet më pak e vështirë. Qëllimi është të mbrojmë më mirë partnerët e cenueshëm ", tha ministri.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/09/kabinet-wil-pensioenen-automatisch-verdelen-bij-scheiding-a1595036

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.