Porti i Roterdamit dhe TNT viktimë e sulmit të hakerëve në botë

Më 27 qershor 2017, kompanitë ndërkombëtare kishin mosfunksionim të TI-së për shkak të një sulmi shpërblesh.

Në Hollandë, APM (kompania më e madhe e transferimit të kontejnerëve në Roterdam), TNT dhe prodhuesi farmaceutik MSD raportuan dështimin e sistemit të tyre të IT për shkak të virusit të quajtur "Petya". Virusi kompjuterik filloi në Ukrainë, ku preku bankat, kompanitë dhe rrjetin e energjisë elektrike të Ukrainës dhe më pas u përhap në të gjithë botën.

Sipas drejtorit të kompanisë së sigurisë në internet ESET Dave Maasland, ransomware i përdorur është i ngjashëm me virusin WannaCry. Sidoqoftë, ndryshe nga paraardhësi i tij, ai nuk i ndryshon të dhënat, por menjëherë fshin plotësisht informacionin.

Incidenti konfirmon edhe një herë nevojën për të bashkëpunuar për sigurinë në internet.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.