A po planifikoni të shisni kompaninë tuaj?

Amsterdam Gjykata e Apelit

Atëherë është e mençur të kërkoni këshilla të duhura në lidhje me detyrat në lidhje me këshillin e punës të kompanisë suaj. Duke vepruar kështu, ju mund të shmangni një pengesë të mundshme në procesin e shitjes. Në një vendim të fundit të Amsterdam Gjykata e Apelit, Divizioni i Ndërmarrjeve ka vendosur se subjekti juridik shitës dhe aksionarët e tij kanë shkelur detyrën e kujdesit ndaj këshillit punues të kompanisë së shitur.

Subjekti juridik shitës dhe aksionarët e tij nuk i kanë ofruar këshillit të punës informacione në kohë dhe të mjaftueshme, nuk kanë përfshirë këshillin e punës për të kërkuar këshilla për dhënien e detyrave të ekspertëve dhe nuk janë konsultuar me këshillin e punës në kohë dhe paraprakisht. ndaj kërkesës për këshilla. Prandaj, vendimi për shitjen e kompanisë nuk është marrë në mënyrë të arsyeshme. Vendimi dhe pasojat e vendimit duhet të shfuqizohen. Kjo është një situatë e padëshirueshme dhe e panevojshme e cila mund të ishte parandaluar.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.