Cilat janë llojet e ndryshme të ligjit

Ndërsa ka shumë lloje të ndryshme të ligjit që mund të studiohen dhe konsiderohen, shpesh është më e lehtë t'i gruposh ato në dy kategori themelore: ligjet publike dhe ligjet private. Ligjet publike janë ato të krijuara nga një qeveri për të organizuar dhe rregulluar më mirë sjelljen e qytetarëve, të cilat shpesh përfshijnë ligje penale dhe ligje kushtetuese. Ligjet private janë ato të krijuara për të ndihmuar në rregullimin e marrëveshjeve të biznesit dhe privat midis individëve, zakonisht duke përfshirë ligjin për shkeljet dhe ligjet e pronës. Për shkak se ligji është një parim kaq i gjerë, ligji është ndarë në pesë fusha të ligjit; e drejta kushtetuese, e drejta administrative, e drejta penale, e drejta civile dhe e drejta ndërkombëtare.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.