Në shoqërinë e sotme, rëndësia e pajtueshmërisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme. Pajtueshmëria rrjedh nga folja angleze 'të pajtohem' dhe do të thotë 'të përmbush ose të qëndroj'. Nga pikëpamja ligjore, pajtueshmëria do të thotë pajtueshmëri me ligjet dhe rregulloret në fuqi. Kjo është shumë e rëndësishme për çdo kompani dhe institucion. Nëse ligjet dhe rregulloret e zbatueshme nuk respektohen, masat mund të vendosen nga qeveria.

KU DUHET LIGJUESI PR P COMPRFUNDIM?
KONTAKT LAW & MORE

Avokat i pajtueshmërisë

Menyja e Shpejtë

Në shoqërinë e sotme, rëndësia e pajtueshmërisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme. Pajtueshmëria rrjedh nga folja angleze 'të pajtohem' dhe do të thotë 'të përmbush ose të qëndroj'. Nga pikëpamja ligjore, pajtueshmëria do të thotë pajtueshmëri me ligjet dhe rregulloret në fuqi. Kjo është shumë e rëndësishme për çdo kompani dhe institucion. Nëse ligjet dhe rregulloret e zbatueshme nuk respektohen, masat mund të vendosen nga qeveria. Kjo ndryshon nga një gjobë administrative ose një gjobitje deri në revokimin e licencës ose fillimin e një hetimi penal. Megjithëse pajtueshmëria mund të lidhet me të gjitha ligjet dhe rregulloret ekzistuese, në vitet e fundit pajtueshmëria ka luajtur kryesisht një rol në ligjin financiar dhe ligjin e privatësisë.

Ligji për privatësinë

Pajtueshmëria brenda ligjit të privatësisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme vitet e fundit. Kjo është kryesisht për shkak të Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR), e cila hyri në fuqi më 25 maj 2018. Që nga kjo rregullore, institucionet duhet të respektojnë rregullat më të rrepta dhe qytetarët kanë më shumë të drejta në lidhje me të dhënat e tyre personale. Me pak fjalë, GDPR zbatohet kur të dhënat personale përpunohen nga një organizatë.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

Partneri / Avokati Menaxhues

 Telefononi +31 40 369 06 80

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe
mund të bashkohen me
problemi i klientit ”

Të dhënat personale i referohen çdo informacioni që ka të bëjë me një person fizik të identifikuar ose të identifikueshëm. Kjo do të thotë që ky informacion lidhet drejtpërdrejt me dikë ose mund të gjurmohet drejtpërdrejt tek ai person. Pothuajse çdo organizatë duhet të merret me përpunimin e të dhënave personale. Kjo tashmë është rasti, për shembull, kur administrohet lista e pagave ose kur ruhen të dhënat e klientit. Kjo pasi përpunimi i të dhënave personale ka të bëjë si me klientët ashtu edhe me personelin e vetë kompanisë. Gjithashtu, detyrimi për të qenë në përputhje me GDPR vlen për kompanitë, si dhe për institucionet sociale të tilla si klube sportive ose fondacione.

PajtimShtrirja e GDPR është pra shumë e gjerë. Autoriteti i të Dhënave Personale është organizata mbikëqyrëse në lidhje me pajtueshmërinë me GDPR. Nëse një organizatë nuk është në pajtim, Autoriteti i të Dhënave Personale mund të vendos gjobë, ndër të tjera. Këto gjoba mund të shkojnë në mijëra euro. Pajtueshmëria me GDPR është pra e rëndësishme për çdo organizatë.

shërbimet tona

Ekipi i Law & More siguron që të jeni në përputhje me të gjitha ligjet dhe rregulloret. Specialistët tanë zhyten në organizatën tuaj, ekzaminojnë se cilat ligje dhe rregullore zbatohen për organizatën tuaj dhe më pas hartoni një plan për të siguruar që t'i respektoni këto rregulla në të gjitha frontet. Për më tepër, specialistët tanë mund të veprojnë gjithashtu si menaxherë përputhshmërie për ju. Jo vetëm që është e nevojshme të siguroheni që të respektoni rregullat dhe rregulloret në fuqi, është gjithashtu e rëndësishme që të vazhdoni të respektoni legjislacionin dhe rregulloret që ndryshojnë me shpejtësi. Law & More ndjek me vëmendje të gjitha zhvillimet dhe u përgjigjet atyre menjëherë. Si rezultat, ne mund të garantojmë që organizata juaj është dhe do të mbetet e bindur në të ardhmen.

A doni të dini se çfarë Law & More a mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:

Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - [email mbrojtur]
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - [email mbrojtur]

Law & More B.V.