Çfarë është një kompani ligjore e këpucëve të bardha

Një firmë këpucësh të bardha është një kompani udhëheqëse e shërbimeve profesionale që ka ekzistuar për një kohë shumë të gjatë - dhe përfaqëson shumë kompani elitare. Termi përdoret më shpesh në Shtetet e Bashkuara sesa në vendet e tjera. Në shumicën e rasteve, është një firmë e këshillimit ligjor, kontabël, bankar, ndërmjetësim ose menaxhim. Termi besohet të ketë origjinën në një stil të hershëm preppy, këpucë të bardha Oxford. Këto ishin të njohura në mesin e studentëve në Universitetin Yale dhe kolegje të tjerë të Ivy League gjatë viteve 1950. Me sa duket, këta studentë të veshur në mënyrë të patëmetë nga shkollat ​​elitare ishin të sigurt se do të gjenin punë në firmat prestigjioze pasi të diplomoheshin.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.