NË NEVOJË PËR AVOKATIN për tregtimin e emisioneve?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

/ /
Tregtimi i emetimeve
/

Tregtimi i emetimeve (ligji i energjisë)

Shumë fabrika të mëdha dhe ndërmarrje energjetike lëshojnë gaze serë siç është CO2. Në bazë të Protokollit të Kiotos dhe Konventës së Klimës, tregtimi i emetimeve përdoret për të zvogëluar emetimet e gazrave të tillë serë nga industria dhe sektori i energjisë. Tregtimi i emetimeve në Hollandë drejtohet nga sistemi evropian i tregtimit të emetimeve, EU ETS. Brenda ETS-së së BE-së, është vendosur një kufi i të drejtave të emetimeve që është i barabartë me emetimin total të lejuar të CO2. Ky limit rrjedh nga objektivat e zvogëlimit që BE dëshiron të arrijë dhe siguron që emetimet e të gjitha kompanive në tregtimin e emetimeve të mos e tejkalojnë objektivin e caktuar.

Menyja e Shpejtë

Lejet e emisionit

Një kompani që merr pjesë në një skemë të tregtimit të emetimeve merr një shumë vjetore të lejimeve të emetimeve falas. Kjo llogaritet pjesërisht në bazë të niveleve të mëparshme të prodhimit dhe standardeve për efikasitetin e CO2 të procesit të prodhimit të kompanisë. Një lejim i emetimit i jep secilës kompani të drejtën të lëshojë një sasi të caktuar të gazrave serë dhe përfaqëson 1 ton emetime të CO2. A është kompania juaj e përshtatshme për shpërndarjen e të drejtave të emetimeve? Atëherë është e rëndësishme të llogarisni siç duhet sa CO2 lëshon kompania juaj çdo vit në mënyrë që të merrni numrin e duhur të të drejtave të emetimeve. Kjo për shkak se çdo vit, secila kompani duhet të dorëzojë të njëjtin numër të të drejtave të emetimeve siç ka emetuar në ton gaz të serrës.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

PARTNER MENAXHUES / AVOKAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Ekspertiza jonë në ligjin e energjisë

Energji diellore

Energji diellore

Ne fokusohemi në ligjin e energjisë që fokusohet në energjinë e erës dhe diellit.

Të dy ligjet holandeze dhe evropiane zbatohen për ligjin mjedisor. Na lejoni t'ju informojmë dhe t'ju këshillojmë.

A blini, jepni apo prodhoni energji? Law & More ju jep ndihmë juridike.

Prodhuesi i energjisë

Prodhuesi i energjisë

Avokatët tanë të korporatës mund të vlerësojnë marrëveshjet dhe të japin këshilla për to.

“Doja të kisha një avokat
që është gjithmonë gati për mua,
edhe në fundjavë ”

Tregtia e emetimeve

Kompanitë që lëshojnë më shumë gaze serë sesa që kanë leje emetimi për t’u dorëzuar nga rreziku gjobitet. A është ky rasti për kompaninë tuaj? Nëse po, ju mund të blini leje shtesë për emetimin në mënyrë që të shmangni një gjobë. Ju jo vetëm që mund të blini lejime shtesë për emetimin, për shembull, nga tregtarët në të drejtat e emetimeve, si bankat, investitorët ose agjensitë tregtare, por gjithashtu mund t'i merrni ato në një ankand. Sidoqoftë, mund të jetë rasti që kompania juaj lëshon më pak gaze serë dhe për këtë arsye ruan lejimet e emetimit. Në atë rast, ju mund të zgjidhni të filloni tregtimin e këtyre lejimeve të emetimit. Para se të keni mundësi të tregtoni lejimet e emetimeve, duhet të hapet një llogari në Regjistrin e BE-së, ku gjenden lejimet. Kjo për shkak se BE-ja dhe / ose OKB-ja dëshiron të regjistrojë dhe kontrollojë çdo transaksion.

Çfarë thonë klientët për ne

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

10
mike
Hoogeloon

Juristët tanë të Energjisë janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Leja e emisionitLeja e emisionit

Para se të mund të merrni pjesë në një skemë të tregtimit të emetimeve, kompania juaj duhet të ketë një leje të vlefshme. Mbi të gjitha, ndërmarrjet në Hollandë nuk lejohen të lëshojnë gazra serë dhe, me kusht që ato të jenë nën objektin e Ligjit për Menaxhimin e Mjedisit, duhet të bëjnë kërkesë për një leje emisioni nga Autoriteti Hollandez i Emetimeve (NEa). Për t'u kualifikuar për një leje emisioni, kompania juaj duhet të hartojë një plan monitorimi dhe ta aprovojë atë nga AKM. Nëse plani juaj i monitorimit është aprovuar dhe leja e emisionit është dhënë, atëherë duhet ta mbani aktualizuar planin e monitorimit në mënyrë që dokumenti të pasqyrojë gjithmonë situatën aktuale. Ju gjithashtu jeni i detyruar të paraqisni një raport vjetor të verifikuar të emetimeve në AKM dhe të futni të dhënat nga raporti i emetimeve në Regjistrin e Tregtimit të Emetimeve të CO2.

A merret biznesi juaj me tregtimin e emetimeve dhe a keni ndonjë pyetje apo problem në lidhje me këtë? Apo doni ndihmë për aplikimin për një leje emisioni? Në të dy rastet ju keni ardhur në vendin e duhur. Specialistët tanë përqendrohen në tregtimin e emetimeve dhe e dinë se si mund t'ju ndihmojnë.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.