dorëheqje

dorëheqje

Në rrethana të caktuara, zgjidhja e kontratës së punës, ose dorëheqja, është e dëshirueshme. Ky mund të jetë rasti nëse të dy palët parashikojnë dorëheqjen dhe përfundojnë një marrëveshje përfundimi në këtë drejtim. Ju mund të lexoni më shumë rreth përfundimit me pëlqim të ndërsjellë dhe marrëveshjes së përfundimit në faqen tonë: Shkarkimi.site. Përveç kësaj, […]

Vazhdo Leximi
Zgjidhja e detyrueshme: Të pajtohem apo të mos pajtohem?

Zgjidhja e detyrueshme: Të pajtohem apo të mos pajtohem?

Një debitor që nuk është më në gjendje të paguajë borxhet e tij të papaguara ka disa mundësi. Ai mund të paraqesë kërkesë për falimentimin e tij ose të aplikojë për pranim në rregullimin ligjor të ristrukturimit të borxhit. Një kreditor mund të kërkojë gjithashtu falimentimin e debitorit të tij. Para se një debitor të mund të […]

Vazhdo Leximi
Konflikti tequila

Konflikti tequila

Një padi e mirënjohur e vitit 2019 [1]: Organi rregullator meksikan CRT (Consejo Regulador de Tequila) kishte filluar një proces gjyqësor kundër Heineken i cili përmendi fjalën Tequila në shishet e saj Desperados. Desperados i përket grupit të markave ndërkombëtare të zgjedhura të Heineken dhe sipas birrës, është një “birrë me aromë tequila”. Desperados […]

Vazhdo Leximi
Shkarkimi i menjëhershëm

Shkarkimi i menjëhershëm

Si punonjësit ashtu edhe punëdhënësit mund të vijnë në kontakt me pushimin nga puna në mënyra të ndryshme. E zgjidhni vetë apo jo? Dhe në çfarë rrethanash? Një nga mënyrat më drastike është shkarkimi i menjëhershëm. A është rasti? Atëherë kontrata e punës midis punëmarrësit dhe punëdhënësit do të përfundojë menjëherë. [...]

Vazhdo Leximi
Alimonia dhe rillogaritja

Alimonia dhe rillogaritja

Marrëveshjet financiare janë pjesë e divorcit. Një nga marrëveshjet zakonisht ka të bëjë me alimoninë e partnerit ose të fëmijës: kontribut në koston e jetesës për fëmijën ose ish-partnerin. Kur ish-partnerët bashkërisht ose njëra prej tyre paraqesin divorc, përfshihet një llogaritje e alimentimit. Ligji nuk përmban asnjë […]

Vazhdo Leximi
Të drejtat e autorit mbi fotot

Të drejtat e autorit mbi fotot

Të gjithë fotografojnë pothuajse çdo ditë. Por vështirë se dikush i kushton vëmendje faktit që një e drejtë e pronësisë intelektuale në formën e të drejtës së autorit varet nga çdo fotografi e marrë. Whatfarë është e drejta e autorit? Po, për shembull, me të drejtat e autorit dhe median sociale? Në fund të fundit, në ditët e sotme numri i […]

Vazhdo Leximi
Përcaktimi i vlerës së kompanisë: si e bëni atë?

Përcaktimi i vlerës së kompanisë: si e bëni atë?

Cila është vlera e biznesit tuaj? Nëse dëshironi të blini, shisni, ose thjesht dini se si po bën kompania juaj, është e dobishme të dini përgjigjen e kësaj pyetje. Në fund të fundit, megjithëse vlera e një kompanie nuk është e njëjtë me çmimin përfundimtar që është paguar në të vërtetë, ajo […]

Vazhdo Leximi
Procedura e vlerësimit të dëmeve

Procedura e vlerësimit të dëmeve

Aktgjykimet gjyqësore shpesh përmbajnë urdhra për njërën nga palët të paguajnë dëmet e përcaktuara nga shteti. Palët në procedurë janë kështu në bazë të një procedure të re, përkatësisht procedurës së vlerësimit të dëmeve. Sidoqoftë, në këtë rast palët nuk janë rikthyer në shesh. Në fakt, […]

Vazhdo Leximi
Ngacmimi në punë

Ngacmimi në punë

Ngacmimi në punë është më i zakonshëm sesa pritej. Qofte neglizhencë, abuzim, përjashtim ose frikësim, një në dhjetë persona përjeton ngacmim strukturor nga kolegët ose drejtuesit. As pasojat e ngacmimit në punë nuk duhet të nënvlerësohen. Mbi të gjitha, ngacmimi në punë jo vetëm që u kushton punëdhënësve katër milion ditë shtesë të […]

Vazhdo Leximi
Ndryshimi i emrave të parë

Ndryshimi i emrave të parë

Në parim, prindërit janë të lirë të zgjedhin një ose më shumë emra të parë për fëmijët e tyre. Sidoqoftë, në fund ju mund të mos jeni të kënaqur me emrin e parë të zgjedhur. A doni të ndryshoni emrin tuaj të parë ose atë të fëmijës tuaj? Atëherë duhet të mbani një sy […]

Vazhdo Leximi
Shkarkimi i drejtorit të një kompanie

Shkarkimi i drejtorit të një kompanie

Ndonjëherë ndodh që një drejtor i një kompanie të pushohet nga puna. Mënyra se si mund të bëhet shkarkimi i drejtorit varet nga pozicioni i tij juridik. Dy lloj drejtorësh mund të dallohen brenda një kompanie: drejtorët statutorë dhe titullarë. Dallimi Një drejtor ligjor ka një pozitë të veçantë juridike brenda një […]

Vazhdo Leximi
Publikimi dhe të drejtat e portreteve

Publikimi dhe të drejtat e portreteve

Një nga temat më të diskutuara në Kupën e Botës 2014. Robin van Persie i cili barazon rezultatin kundër Spanjës në një pikiatë rrëshqitëse me një kokë të bukur. Performanca e tij e shkëlqyer gjithashtu rezultoi në një reklamim në Calvé në një formë të një posteri dhe një reklamimi. Tregtia tregon […]

Vazhdo Leximi
Divorci me fëmijë

Divorci me fëmijë

Kur të divorcoheni, shumë ndryshime në familjen tuaj. Nëse keni fëmijë, ndikimi i një divorci do të jetë shumë i madh edhe për ta. Fëmijët e vegjël në veçanti mund ta kenë të vështirë kur prindërit e tyre shkurorëzohen. Në të gjitha rastet, është e rëndësishme që fëmijët e qëndrueshëm […]

Vazhdo Leximi
Divorci përmes ndërmjetësimit

Divorci përmes ndërmjetësimit

Divorci shoqërohet shpesh me mosmarrëveshje midis partnerëve. Kur ju dhe partneri juaj janë të ndarë dhe nuk mund të pajtoheni me njëri-tjetrin, do të lindin konflikte që në disa raste madje mund të përshkallëzohen. Një divorc ndonjëherë mund të sjellë të keqen tek dikush për shkak të emocioneve të tyre. Në një rast të tillë, ju mund të […]

Vazhdo Leximi
Largimi i kujdesshëm

Largimi i kujdesshëm

Dokush mund të përballet me largimin nga puna. Ekziston një shans i mirë, veçanërisht në këtë kohë të pasigurt, që vendimi lidhur me pushimin nga puna do të merret nga punëdhënësi. Sidoqoftë, nëse punëdhënësi dëshiron të vazhdojë me pushimin nga puna, ai ende duhet të bazojë vendimin e tij në një nga arsyet specifike të pushimit nga puna, ta vërtetojë atë […]

Vazhdo Leximi
Fyerje, shpifje dhe shpifje

Fyerje, shpifje dhe shpifje

Shprehja e mendimit ose kritikave tuaja në parim nuk është tabu. Sidoqoftë, kjo ka kufijtë e saj. Deklaratat nuk duhet të jenë të kundërligjshme. Nëse një deklaratë është e paligjshme do të gjykohet për situatën specifike. Në gjykim bëhet një ekuilibër midis të drejtës për lirinë e shprehjes me atë […]

Vazhdo Leximi
Dëbimi i pronës me qira

Dëbimi i pronës me qira

Dëbimi është një procedurë drastike si për qiramarrësit ashtu edhe për pronarin. Mbi të gjitha, pas dëbimit, qiramarrësit detyrohen të lënë pronën me qira me të gjitha gjërat e tyre, me të gjitha pasojat e saj të gjera. Qiradhënësi, prandaj, nuk mund të vazhdojë me dëbim nëse qiramarrësi nuk arrin ta përmbushë […]

Vazhdo Leximi
Nënshkrimi dixhital dhe vlera e tij

Nënshkrimi dixhital dhe vlera e tij

Në ditët e sotme, si palët private ashtu edhe ato profesionale bëjnë më shumë një kontratë dixhitale ose vendosen për një nënshkrim të skanuar. Synimi nuk është natyrisht i ndryshëm sesa me një nënshkrim normal të shkruar me dorë, domethënë, t'i detyrojë palët në detyrime të caktuara sepse ata kanë treguar që ata e dinë përmbajtjen e kontratës […]

Vazhdo Leximi
Kërkesë falimentimi

Kërkesë falimentimi

Një aplikim falimentimi është një mjet i fuqishëm për mbledhjen e borxheve. Nëse një debitor nuk paguan dhe kërkesa nuk është kontestuar, një kërkesë falimentimi shpesh mund të përdoret për të mbledhur një kërkesë më shpejt dhe më lirë. Një peticion për falimentim mund të paraqitet ose me kërkesën e vetë kërkuesit të […]

Vazhdo Leximi
Divorci dhe situata rreth virusit të koronës

Divorci dhe situata rreth virusit të koronës

Koronavirusi ka pasoja shumë të gjera për të gjithë ne. Ne duhet të përpiqemi të qëndrojmë në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur dhe të punojmë edhe nga shtëpia. Kjo siguron që të kaloni më shumë kohë me partnerin tuaj çdo ditë sesa keni bërë më parë. Shumica e njerëzve nuk janë mësuar të shpenzojnë kështu […]

Vazhdo Leximi
Procedura e kundërshtimit

Procedura e kundërshtimit

Kur të thirreni, ju keni mundësinë të mbroni veten kundër kërkesave në thirrje. Të thirret do të thotë që kërkohet që zyrtarisht të paraqitesh në gjykatë. Nëse nuk e respektoni dhe nuk paraqiteni në gjykatë në datën e deklaruar, gjykata do të japë në mungesë […]

Vazhdo Leximi
Leja si një përjashtim për përpunimin e të dhënave biometrike

Leja si një përjashtim për përpunimin e të dhënave biometrike

Kohët e fundit, Autoriteti Hollandez i Mbrojtjes së të Dhënave (AP) vendosi një gjobë të madhe, përkatësisht 725,000 euro, për një kompani që skanoi gjurmët e gishtërinjve të punonjësve për frekuentim dhe regjistrim kohe. Të dhënat biometrike, të tilla si gjurmët e gishtërinjve, janë të dhëna personale të veçanta në kuptimin e nenit 9 GDPR. Këto janë karakteristika unike që mund […]

Vazhdo Leximi
Mashtrim në internet

Mashtrim në internet

Vitet e fundit, interneti ka lulëzuar. Gjithnjë e më shpesh e kalojmë kohën tonë në botën online. Me ardhjen e llogarive bankare në internet, opsionet e pagesave, vendet e tregut dhe kërkesat për pagesa, ne po rregullojmë gjithnjë e më shumë çështjet personale, por edhe ato financiare në internet. Isshtë rregulluar shpesh me vetëm […]

Vazhdo Leximi
Pas arrestimit tuaj: kujdestari

Pas arrestimit tuaj: kujdestari

A jeni arrestuar me dyshimin për një vepër penale? Atëherë policia zakonisht do t'ju transferojë në komisariat për të hetuar rrethanat në të cilat është kryer vepra penale dhe cili ishte roli juaj si i dyshuar. Policia mund t'ju ndalojë deri në nëntë orë për të arritur […]

Vazhdo Leximi
Praktika e mirë e prodhimit (GMP)

Praktika e mirë e prodhimit (GMP)

Brenda industrive të caktuara, prodhuesit u nënshtrohen standardeve të rrepta të prodhimit. Ky është rasti në industrinë farmaceutike (njerëzore dhe veterinare), industrinë e kozmetikës dhe industrinë ushqimore. Praktika e Mirë e Prodhimit (GMP) është një term i njohur në këto industri. PMP është një sistem i sigurimit të cilësisë i cili siguron që prodhimi […]

Vazhdo Leximi
E drejta për të heshtur në çështjet penale

E drejta për të heshtur në çështjet penale

Për shkak të disa çështjeve penale të profilit të lartë që kanë lindur në vitin e kaluar, e drejta e të dyshuarit për të heshtur është edhe një herë në qendër të vëmendjes. Sigurisht, me viktimat dhe të afërmit e veprave penale, e drejta e të dyshuarit për të heshtur është nën zjarr, gjë që është e kuptueshme. Vitin e kaluar, për shembull, […]

Vazhdo Leximi
Leja e qëndrimit në Hollandë

Pasojat e divorcit për lejen tuaj të qëndrimit

A keni një leje qëndrimi në Hollandë bazuar në martesë me partnerin tuaj? Atëherë divorci mund të ketë pasoja për lejen tuaj të qëndrimit. Në fund të fundit, nëse jeni i divorcuar, nuk do të plotësoni më kushtet, e drejta juaj për lejen e qëndrimit do të humbasë dhe prandaj mund të […]

Vazhdo Leximi