NË NEVOJË PËR AVOKATIN PENALE?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë rastin tuaj dhe nxjerrin një plan veprimi të përshtatshëm
Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

Ligji Penal

E drejta penale nënkupton që gjykata penale do të shqyrtojë nëse dikush ka kryer vepër penale dhe duhet të shqiptohet një dënim. I dyshuari mund të dënohet vetëm për një vepër penale. Kjo mund të jetë një kundërvajtje, një kundërvajtje e vogël, si p.sh. ngarje në semafor të kuq, ose një krim. Kundërvajtjet janë vepra më të rënda si sulmi ose mashtrimi.

Ka shumë situata në të cilat ligji penal luan një rol. Prandaj është e mundur që ju të vini në kontakt me të rastësisht ose rastësisht. Për shembull, mund të mos e kuptoni pas një feste të këndshme, por të hipni pas timonit me vetëm një pije të tepërt dhe të ndaleni pas një kontrolli të alkoolit. Në këtë rast, ju mund të prisni një gjobë apo edhe një thirrje në rrogoz tuaj. Një situatë tjetër e zakonshme është që çantat e pasagjerëve, për shkak të injorancës ose pavëmendjes, përmbajnë mallra të ndaluara të marra nga pushimet ose mallra ose para të deklaruara gabimisht. Pavarësisht arsyes, pasojat e këtyre veprimeve mund të jenë të rënda dhe gjobat penale mund të shkojnë deri në 8,200 euro. Law & More ka ekspertiza të ndryshme:

  • Viktimë
  • Shpifje dhe shpifje
  • E drejta penale e trafikut
  • Mallrat dhe mashtrimi i identitetit
  • Mashtrimi në internet
  • E drejta penale e korporatave
  • Kanabis/drogë

Aylin Selamet

Aylin Selamet

AVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Ekspertiza e avokatëve të së drejtës penale të Law & More

E drejta penale e trafikut

E drejta penale e trafikut

A jeni akuzuar për ngarje nën ndikimin e alkoolit apo drogës? Kërkoni ndihmën tonë juridike.

Mashtrim

Mashtrim

A akuzoheni për mashtrim?
Ne mund t'ju këshillojmë.

korporatë-e drejtë-penale-imazh

E drejta penale e korporatave

A rrezikoni çështje të së drejtës penale të korporatave?
Ne mund t'ju ndihmojmë.

scam

scam

A jeni mashtruar?
Filloni një procedurë ligjore.

“Puna efikase e bëri atë të përballueshme për kompaninë time të vogël. Unë do të rekomandoj fuqimisht Law & More për çdo kompani në Holandë”

Si zhvillohet një çështje penale e përgjithshme?

Çdo rast është unik. Nëse dëshironi më shumë informacion ose keni pyetje në lidhje me rastin tuaj, mund të kontaktoni gjithmonë Law & More me telefon ose email. Për t'ju dhënë një ide mbi ligjin penal, ne shpjegojmë më poshtë se si zhvillohet një çështje penale e përgjithshme.

Hapi 1 - na kontaktoni

Nëse arrestoheni nga policia, do të dërgoheni në komisariat. Policia mund t'ju mbajë deri në 6 orë për t'u marrë në pyetje në komisariat, pa llogaritur kohën ndërmjet orës 00:00 dhe 09:00. Është e mençur të përdorni një avokat pasi policia do t'ju bëjë pyetje për të mbledhur prova kundër jush. Ju mund të caktoni një avokat pa pagesë, por gjithashtu mund të zgjidhni një avokat të specializuar si avokatët nga Law & More.

Hapi 2 – hetimi paraprak

Hetimi paraprak ka nisur tashmë në momentin e marrjes në pyetje. Në këtë fazë, do të duhet të merreni me policinë dhe Prokurorinë Publike (OM), të cilët do të hetojnë nëse e keni kryer veprën penale si i dyshuar. Nëse, gjatë ose pas marrjes në pyetje, duket se 6 orë nuk kanë qenë të mjaftueshme për të vërtetuar faktet, Prokurori Publik – ndihmësprokurori publik – mund të vendosë t'ju ndalojë për një periudhë më të gjatë kohore për hetime të mëtejshme. Ju nuk mund të ndaloheni më për kundërvajtje për të cilat nuk ka paraburgim të përkohshëm.

Çfarë thonë klientët për ne

Avokatët tanë penalë janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Hapi 3 - thirrja

Nëse prokurori publik beson se çështja juaj duhet të shkojë në gjykatë, ju do të merrni një thirrje nga Prokuroria Publike. Në fletëthirrje thuhet se për cilën vepër do të ndiqeni penalisht dhe ku dhe kur gjyqtari do ta dëgjojë çështjen. Gjithashtu, në thirrje thuhet se cili lloj gjyqtari do të vendosë për rastin. Ky mund të jetë gjyqtari kantonal për kundërvajtje (kundërvajtje), gjyqtari i policisë (për një vepër të dënueshme me burgim jo më shumë se një vit), dhoma me shumë gjyqtarë (veprat më të rënda dëgjohen nga tre gjyqtarë) ose gjyqtari ekonomik (për kundërvajtje ekonomike). Ju mund ta kundërshtoni thirrjen nëse mendoni se jeni thirrur gabimisht. Këtë mund ta bëni brenda 8 ditëve pasi t'ju jetë dorëzuar thirrja (e keni marrë zyrtarisht thirrjen). Është e rëndësishme të përdorni një avokat për këtë.

Hapi 4 - seanca

Një seancë zhvillohet në çdo çështje penale. Nëse është një çështje e madhe, seanca e parë është një seancë proforma. Rasti nuk do të trajtohet në thelb, por do të shqyrtohet ajo që Prokurori Publik ose avokati juaj ende dëshiron të hetojë. Në raste më të vogla shpesh ka vetëm një seancë. Ju nuk jeni të detyruar të vini në seancë, por gjithmonë keni të drejtë ta bëni këtë. Nëse nuk vini në seancë, mund të autorizoni avokatin tuaj për t'ju mbrojtur. Nëse nuk i përgjigjeni fare thirrjes dhe nuk autorizoni avokatin tuaj për t'ju mbrojtur, atëherë bëhet fjalë për mungesë. Më pas seanca dhe çështja do të trajtohen pa praninë tuaj. Megjithatë, gjyqtari mund t'ju detyrojë të merrni pjesë në seancë.

Hapi 5 - gjykimi

Kur gjyqtari vendos, varet nga lloji i çështjes dhe nga cili lloj gjyqtari po shqyrton çështjen tuaj. Gjykatësi kantonal dhe gjykatësi i policisë shpesh e shqiptojnë dënimin me gojë menjëherë. Për krime më të mëdha shpesh ka më shumë gjyqtarë dhe vendimin – vendimin – do ta merrni brenda 2 javësh pas gjykimit.

Hapi 6 - Apelimi

Nëse nuk jeni dakord me vendimin e gjyqtarit, mund të apeloni në gjykatën e apelit.

I dyshuar për vepër penale?
Kështu mund të padisni një person për shpifje ose shpifje

Strafrecht-imazh

Procesi penal fillon me denoncimin e një krimi në polici. Nëse policia dhe prokurori publik dyshojnë se ju keni kryer një vepër penale, ju jeni i dyshuar. Megjithatë, mund të ndodhë që ju të pretendoni se nuk e keni kryer veprën penale, që situata e përshkruar më sipër ishte krejt ndryshe. Çfarë mund të bëni atëherë?

Para së gjithash, është e rëndësishme të mbani mend se një i dyshuar është i pafajshëm derisa të provohet fajësia. Ju jeni fajtor për vepër penale vetëm nëse gjykata penale ju shpall kështu në aktgjykim ose prokurori publik në urdhrin penal. Ju mund ta apeloni këtë në kasacion. Fakti që je i dyshuar nuk do të thotë se je edhe ti autori. Përveç kësaj, ju mund të akuzoni personin që ju akuzon për kryerjen e një vepre penale, për shembull nëse jeni akuzuar për përdhunim të viktimës së supozuar, për shpifje. Kjo do të thotë që dikush ju akuzon për një fakt të pavërtetë dhe dëmton reputacionin tuaj ose se jeni shpifur qëllimisht. Kjo është vepër penale. Konsultohuni Law & More për më shumë informacion në lidhje me padinë për shpifje dhe shpifje. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë.

Pse të zgjidhni avokatët penalë të Law & More?

Avokatët penalë të Law & More ju ofrojnë këshilla ligjore gjatë gjithë procesit penal. Ne e dimë se procedurat penale janë stresuese dhe për këtë arsye i japin vlerë shtesë disponueshmërisë sonë adekuate dhe të menjëhershme. Avokatët e mirë penalë janë të shtrenjtë, prandaj Law & More e konsideron të rëndësishme ruajtjen e një raporti të mirë çmim/cilësi. Ne trajtojmë rastin tuaj me kujdes dhe integritet. Nëse dëshironi të na kontaktoni, ju lutemi dërgoni një e-mail tek info@lawandmore.nl ose telefononi +31 40 369 06 80.

Pyetjet e bëra më shpesh

Një avokat penal është një avokat i specializuar në çështjet penale. Ju duhet një avokat penal nëse dyshoni se keni kryer një vepër penale. Një vepër penale është një shkelje e ligjit ose një krim, që mund të rezultojë në një sanksion të tillë si gjobë, shërbim në komunitet ose burgim.
Një avokat penal ju ndihmon në procesin penal. Nëse dyshoheni për kryerjen e një vepre penale, zakonisht një kundërvajtje ose krim të rëndë, qeveria – Prokurori Publik – do të fillojë një hetim penal. Nëse Prokurori Publik vendos t'ju ndjekë penalisht, ju do të duhet të paraqiteni në gjykatë. Avokatët tanë penalë do t'ju ndihmojnë gjatë gjithë procesit penal. Ata mbrojnë interesat tuaja gjatë hetimit policor dhe mbrojnë interesat tuaja në gjykatë.
Përpara se të merreni në pyetje nga policia për herë të parë, do t'ju jepet mundësia të kontaktoni një avokat. Më pas do t'ju caktohet një avokat pa pagesë. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një avokat që nuk paguhet nga qeveria, siç janë avokatët në Law & More. Ne qëndrojmë për një qasje personale dhe trajtojmë rastin tuaj siç duhet. Kostot variojnë nga 195 euro në 275 euro, pa TVSH, në orë, në varësi të kompleksitetit të rastit.

Konsultimi me një avokat penal nuk është i detyrueshëm, por është i arsyeshëm. Këshillohet që të kontaktoni menjëherë një avokat penal nëse keni rënë në kontakt me policinë. Kjo për shkak se ju keni të drejtën e ndihmës nga një avokat penal. Policia do t'ju bëjë pyetje për të mbledhur prova kundër jush. Prandaj, duhet të dini se nuk jeni të detyruar t'u përgjigjeni pyetjeve të policisë dhe se është e mençur të kontaktoni menjëherë një avokat penal që ju përfaqëson.

Ju, për shembull, ju keni humbur lejen e drejtimit dhe dëshironi një avokat të specializuar në të drejtën penale të trafikut? Apo jeni arrestuar për armëmbajtje, dhunë, mashtrim, sulm, pastrim parash, falsifikim ose përvetësim, atëherë mund të vini në Law & More. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë në rastet e drogës, të tilla si posedimi i kërpit, marihuanës ose kokainës.

Jeni arrestuar kur policia ju çon në komisariat për t'u marrë në pyetje. Nuk është e detyrueshme të përfshini një avokat penal nëse jeni arrestuar, por është e mençur ta bëni këtë. Kjo për shkak se ju keni të drejtën e ndihmës nga një avokat penal. Avokatët në Law & More mund t'ju ndihmojë gjatë marrjes në pyetje dhe çdo procedurë penale të mëvonshme.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More