Kur dikush zgjedh të fillojë një bamirësi, një nga hapat e parë thelbësorë është të zgjedhësh një formë ligjore të përshtatshme. Ligji Hollandez i njeh subjektet e ndryshme që mund të shërbejnë si një formë ligjore për një bamirësi: fondacioni Hollandez dhe shoqata Hollandeze. Fondacioni Hollandez zgjidhet më shpesh për krijimin e një bamirësie. Një karakteristikë e fondacionit Hollandez është se nuk ka anëtarë. Në thelb, fondacioni Hollandez duhet të ketë vetëm një organ: bordin e drejtorëve.

FONDACIONET E FILANTROPIS & & BAMIRITYSIS
MBUPSHTETJE LIGJORE E KRKESA

Filantropia & Fondacionet e Bamirësisë

Kur dikush zgjedh të fillojë një bamirësi, një nga hapat e parë thelbësorë është të zgjedhësh një formë ligjore të përshtatshme. Ligji Hollandez i njeh subjektet e ndryshme që mund të shërbejnë si një formë ligjore për një bamirësi: fondacioni Hollandez dhe shoqata Hollandeze.

Fondacioni Hollandez zgjidhet më shpesh për krijimin e një bamirësie. Një karakteristikë e fondacionit Hollandez është se nuk ka anëtarë. Në thelb, fondacioni Hollandez duhet të ketë vetëm një organ: bordin e drejtorëve. Fondacioni Hollandez ka për qëllim të arrijë një qëllim specifik siç përmendet në artikujt e përfshirjes. Ky qëllim mund të arrihet duke marrë donacione, duke kryer një biznes ose duke aplikuar për grante. Për më tepër, është e ndaluar që fondacioni të shpërndajë fitime te themeluesit, personat që bëjnë pjesë në organet e tij dhe personat e tjerë. Megjithatë, grupi i fundit ('personi tjetër') mund të marrë pagesa për sa kohë që këto pagesa janë bërë për një qëllim altruist ose shoqëror, që do të thotë se fondacioni është një formë ligjore që është e përshtatshme për të formuar një bamirësi. Një fondacion ka donatorë ose vullnetarë. Në parim, këta persona nuk kanë ndonjë të drejtë votimi. Për më tepër, një fondacion mund të ketë pronë të paluajtshme, të bëjë borxhe, të hyjë në zotime dhe të hap llogari bankare. Një fondacion mund të kryejë edhe veprimtari tregtare.

Për dallim nga fondacioni, një shoqatë ka anëtarë, të cilët janë të bashkuar në Mbledhjen e Përgjithshme. Ky Mbledhje e Përgjithshme ka një sasi të konsiderueshme të pushtetit, pasi është ndër të tjerët përgjegjës për emërimin dhe largimin e drejtorëve. Për më tepër, artikujt e përfshirjes mund të ndryshohen vetëm nga Asambleja e Përgjithshme. Shoqata nuk mund të shpërndajë fitime midis anëtarëve të saj. Ashtu si fondacioni, një shoqatë mund të kryejë akte juridike siç janë blerja e pronave. Megjithatë, kjo e fundit është e ndaluar në rast se shoqata mund të shihet si një shoqatë joformale.

Midis fondacionit dhe shoqatës mund të ekzistojnë ndryshime në përgjegjësinë e drejtorëve të mundshëm.

Farë mund Law & More bëni për t'ju ndihmuar?

Law & More ka përvojë në udhëheqjen dhe ndihmën e fondacioneve bamirëse holandeze dhe ndërkombëtare që funksionojnë ose klientë privatë me dëshira dhe qëllime filantropike.

Ne këshillojmë krijimin, themelimin dhe regjistrimin e fondacioneve bamirëse dhe jo-fitimprurëse Hollandeze. Ndihma jonë përfshin të gjitha aspektet e çështjeve tatimore, ligjore, qeveritare dhe zgjidhjes së mosmarrëveshjeve në Hollandë.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

Partneri / Avokati Menaxhues

 Telefononi +31 40 369 06 80

Shërbimet e Law & More

E drejta e korporatave

Avokat i korporatës

Companydo kompani është unike. Prandaj, do të merrni këshilla juridike që janë drejtpërdrejt të rëndësishme për kompaninë tuaj

Njoftim për parazgjedhje

Avokat i përkohshëm

Keni nevojë për një avokat përkohësisht? Siguroni mbështetje të mjaftueshme juridike falë Law & More

Avokat

Avokati i imigracionit

Ne merremi me çështje që kanë të bëjnë me pranimin, vendbanimin, dëbimin dhe të huajt

Marrëveshja e aksionarëve

Avokati i biznesit

Do sipërmarrës duhet të merret me ligjin e ndërmarrjeve. Përgatituni mirë për këtë.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe
mund të bashkohen me
problemi i klientit ”

Mentalitet jo i pakuptimtë

Ne na pëlqen të menduarit krijues dhe shikojmë përtej aspekteve juridike të një situate. Shtë gjithçka për të arritur në thelbin e problemit dhe zgjidhjen e tij në një çështje të vendosur. Për shkak të mentalitetit tonë të pakuptimtë dhe përvojës së viteve, klientët tanë mund të mbështeten në mbështetje juridike personale dhe efikase.

A doni të dini se çfarë Law & More a mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 (0) 40 369 06 80 ose na dërgoni një e-mail:

Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - [email mbrojtur]
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - [email mbrojtur]

Law & More B.V.