A keni nevojë për ndihmë për të kalkuluar alimentin e partnerit?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

/ /
Alimonia e partnerit
/

Alimonia e partnerit

A nuk keni ju ose ish-partneri juaj të ardhura të mjaftueshme për të jetuar pas divorcit? Atëherë partneri tjetër ka detyrimin t’i paguajë alimentim ish-partnerit.

Menyja e Shpejtë

Kur keni të drejtë të merrni alimentacion nga ish-partneri juaj?

Në parim, ju keni të drejtë të bëni alimentacionin e partnerit nëse, pas divorcit, nuk keni të ardhura të mjaftueshme për të mbështetur veten. Standardi juaj i të jetuarit në kohën e martesës do të merret në konsideratë për të përcaktuar nëse keni të drejtë për alimoni partneri. Në praktikë, njëri nga të dy partnerët do të marrë të drejtën e alimentimit. Në shumicën e rasteve kjo është gruaja, veçanërisht nëse ajo ka qenë përgjegjëse për pjesën më të madhe të kujdestarisë së familjes dhe fëmijëve. Në atë rast, gruaja shpesh nuk ka të ardhura ose të ardhura të kufizuara nga punësimi me kohë të pjesshme. Në një situatë në të cilën burri ka përmbushur rolin e 'burrit të familjes' dhe gruaja ka bërë karrierë, burri në parim mund të pretendojë alimoni partner.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

AVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Keni nevojë për një avokat divorci?

Çdo biznes është unik. Kjo është arsyeja pse ju do të merrni këshilla ligjore që lidhen drejtpërdrejt me biznesin tuaj.

Ne kemi një qasje personale dhe punojmë së bashku me ju drejt një zgjidhjeje të përshtatshme.

Divorci është një periudhë e vështirë. Ne ju ndihmojmë gjatë gjithë procesit.

Jeto veçmas

Jeto veçmas

Avokatët tanë të korporatës mund të vlerësojnë marrëveshjet dhe të japin këshilla për to.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Niveli i alimonisë së partnerit

Në konsultim, ju dhe ish-partneri juaj mund të pajtoheni për sasinë e alimentimit të partnerit. Nëse nuk jeni në gjendje të arrini marrëveshje së bashku, një nga avokatët tanë do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë. Jo vetëm që mund t'ju ndihmojmë në procesin e bisedimeve, por gjithashtu mund të përcaktojmë sasinë e alimentimit të partnerit për ju. Ne e bëjmë këtë duke bërë një llogaritje të mirëmbajtjes.

Gjykatësi jo vetëm që do të shikojë gjendjen financiare të marrësit të mirëmbajtjes, por edhe gjendjen financiare të paguesit të mirëmbajtjes. Në bazë të të dy situatave, gjykata do të përcaktojë nëse dikush nga ju ka të drejtë të marrë alimentim dhe nëse po, shumën e alimentacionit. Në disa raste, është e mundur që ju në të vërtetë keni të drejtë për mirëmbajtjen e partnerit, por që detajet financiare të ish-partnerit tuaj tregojnë se ai ose ajo thjesht nuk është në gjendje të paguajë alimentacionin e partnerit.

Çfarë thonë klientët për ne

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

10
mike
Hoogeloon

Avokatët tanë të divorcit janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More Foto

Llogaritja e mirëmbajtjes

Një llogaritje e mirëmbajtjes është një llogaritje mjaft komplekse pasi shumë faktorë duhet të merren parasysh. Law & More do të jeni të lumtur për të kryer llogaritjen e alimentimit të partnerit për ju.

Përcaktimi i nevojës
Sasia e alimentimit të partnerit varet nga nevoja e personit që merr alimentim dhe nga aftësia e personit që duhet të paguajë alimentacionin. Për të përcaktuar nevojat e marrësit të alimentit, supozohet një standard prej rreth 60% të të ardhurave neto të familjes minus kostot e çdo fëmije.

Përcaktimi i aftësisë financiare
Një llogaritje e kapacitetit që mbart ngarkesa është bërë për të dy palët. Kjo llogaritje përcakton nëse personi përgjegjës për mirëmbajtje ka kapacitet të mjaftueshëm financiar për të qenë në gjendje të paguajë alimentacionin. Për të përcaktuar aftësinë financiare të personit që duhet të paguajë alimentacionin, së pari duhet të përcaktohen të ardhurat e tij neto. Paguesi i alimentacionit së pari mund të zbresë një numër të kostove nga këto të ardhura. Këto janë kryesisht shpenzime që duhet të paguajë paguesi i alimentit në mënyrë që të arrihen përfundimet (kostot).

Krahasimi i kapacitetit të bartjes
Në fund të fundit, duhet të bëhet një krahasim i aftësive që mbartin ngarkesën. Kjo krahasim përdoret për të llogaritur sasinë e mirëmbajtjes për të cilën palët kanë liri të barabartë financiare. Fushëveprimi i kreditorit të mirëmbajtjes krahasohet me fushën e debitorit të mirëmbajtjes. Ideja që qëndron pas kësaj është se kreditori i mirëmbajtjes nuk ka pse të jetë në një pozitë më të mirë financiare sesa debitori i mirëmbajtjes si rezultat i pagesës së mirëmbajtjes.

Dëshironi të dini se cila do të jetë situata juaj financiare pas divorcit? kontakt Law & More dhe ne mund të punojmë me ju për të përcaktuar sa ushqim do të duhet të paguani ose të merrni.

Ndryshimi i alimentimit

Nëse dëshironi të anuloni në mënyrë të njëanshme ose të ndryshoni alimentimin e partnerit, kjo duhet të bëhet përmes gjykatës. Ne mund të paraqisim një kërkesë për ndryshim në gjykatë në emrin tuaj. Gjykata mund të ndryshojë alimoninë e partnerit, d.m.th të rritet, ulet ose vendoset në zero. Sipas ligjit, atëherë duhet të ketë një 'ndryshim të rrethanave'. Nëse gjykata konstaton se nuk ka ndryshim të rrethanave, kërkesa juaj nuk do të lejohet. Ky koncept nuk është shpjeguar më tej në ligj dhe për këtë arsye mund të ketë të bëjë me një gamë të gjerë rrethanash. Në praktikë, kjo shpesh përfshin një ndryshim në rrethanat financiare të një prej ish-partnerëve.

Përfundimi i alimentacionit të partnerit
Detyrimi për të paguar alimentacionin e partnerit mund të përfundojë në situatat vijuese:

  • në rast të vdekjes suaj ose të ish-partnerit tuaj;
  • nëse afati maksimal i mbajtjes i përcaktuar nga gjykata ka skaduar;
  • nëse personi që merr ushqim martohet përsëri, hyn në një partneritet të regjistruar ose fillon të jetojë së bashku;
  • nëse rrethanat financiare kanë ndryshuar dhe personi që merr ushqim mund të sigurojë jetesën e tij

Avokatët tanë të divorcit kanë njohuri si për të drejtën familjare, ashtu edhe me njohuritë sipërmarrëse dhe për këtë arsye janë të vendosur në mënyrë ideale për t'ju siguruar ndihmë juridike dhe tatimore në këto raste. Keni nevojë për një avokat divorci? kontakt Law & More.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.