NE NEVOJE PËR AVOKAT PENSIONAL?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë rastin tuaj dhe nxjerrin një plan veprimi të përshtatshëm
Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

/
Ligji për pensionet
/

Ligji për pensionet

Ligji për pensionet në Holandë është bërë zona e vet ligjore. Ai përfshin të gjitha ligjet dhe rregulloret e pensioneve që sigurojnë të ardhura zëvendësimi për punonjësit pas pensionit. Shembujt përfshijnë legjislacion shumë specifik siç është Akti i Pensioneve, Pjesëmarrja e Detyrueshme në Aktin e Fondit të Pensionit të Industrisë 2000 ose Akti i Barazimit të të Drejtave të Pensionit në Ngjarjen e Shkurorëzimit. Ky legjislacion ka të bëjë me, ndër të tjera, kushtet që duhet të plotësohen për t'u kualifikuar për një pension, rregullat në lidhje me menaxhimin dhe pagimin e të drejtave të pensionit nga siguruesit e pensioneve dhe masat për të parandaluar shkeljet e pensioneve.

Menyja e Shpejtë

Përkundër faktit se ligji i pensioneve është zona e tij ligjore, ai gjithashtu ka shumë ndërfaqe me fushat e tjera të ligjit. Kjo është arsyeja pse, në kontekstin e ligjit për pensionet, përveç legjislacionit dhe rregulloreve specifike, për shembull, zbatohen edhe legjislacioni i përgjithshëm dhe rregulloret në fushën e ligjit të punës. Për shembull, pensioni është një kusht i rëndësishëm për shumë punonjës, i cili përcaktohet dhe diskutohet në kontratën e punës. Kjo gjendje pjesërisht përcakton të ardhurat në pleqëri. Përveç ligjit të punësimit, fushat e mëposhtme të ligjit mund të konsiderohen gjithashtu:

 • Ligji i përgjegjësisë;
 • Ligji kontraktor;
 • ligji tatimor;
 • ligji i sigurimeve;
 • Barazimi i të drejtave pensionale në rast divorci.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

AVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Shërbimet e Law & More

Çdo kompani është unike. Prandaj, ju do të merrni këshilla ligjore që janë drejtpërdrejt të rëndësishme për kompaninë tuaj.

Nëse bëhet fjalë për këtë, ne gjithashtu mund të ngremë gjyq për ju. Na kontaktoni per kushtet.

Ne ulemi me ju për të hartuar një strategji.

Do sipërmarrës duhet të merret me ligjin e ndërmarrjeve. Përgatituni mirë për këtë.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Dispozita e daljes në pension sipas sistemit shtyllë

Dispozita e daljes në pension që siguron të ardhura zëvendësuese për punonjësit pas daljes në pension quhet ndryshe pension. Në Hollandë, sistemi i sigurimit të pensionit, ose sistemi i pensioneve, ka tre shtylla:

Pensioni bazë. Pensioni bazë referohet gjithashtu si provizion i OW. Të gjithë në Hollandë kanë të drejtë për një dispozitë të tillë. Sidoqoftë, ka një numër kushtesh që i bashkangjiten kësaj. Kushti i parë për marrjen e provizionit AOW është se duhet të jetë arritur një moshë e caktuar, përkatësisht 67 vjeç. Kushti tjetër është që dikush duhet të ketë punuar ose jetuar gjithmonë në Hollandë. Për çdo vit që një person banon në Hollandë nga 15 deri në moshën 67 vjeç, grumbullohet 2% e provizionit maksimal të AOW. Një histori e punësimit nuk kërkohet në këtë rast.

Të drejtat e pensionit. Kjo shtyllë ka të bëjë me të drejtat që një person ka fituar gjatë jetës së tij të punës dhe zbatohet si pension suplementar për pensionin bazë. Më konkretisht, kjo shtesë ka të bëjë me pagën e shtyrë që paguhet bashkërisht nga punëdhënësi dhe punëmarrësi në formën e një primi. Prandaj pensioni suplementar ndërtohet gjithmonë brenda një marrëdhënie punonjës-punëdhënës, kështu që në këtë rast kërkohet një histori punësimi. Në Hollandë, megjithatë, nuk ka asnjë detyrim të përgjithshëm ligjor për punëdhënësin për të krijuar një pension (suplementar) për punonjësit e tyre. Kjo do të thotë që duhet të bëhen marrëveshje midis punëmarrësit dhe punëdhënësit në këtë drejtim. Law & More natyrisht do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë me këtë.

Pensioni Vullnetar. Kjo shtyllë ka të bëjë veçanërisht me të gjitha provizionet e të ardhurave që njerëzit kanë bërë vetë para pleqërisë së tyre. Shembujt përfshijnë pensionet, sigurimin e jetës dhe të ardhurat nga ekuiteti. Kryesisht janë të vetëpunësuarit dhe sipërmarrësit ata që duhet të mbështeten në këtë shtyllë për pensionin e tyre.

Çfarë thonë klientët për ne

Shërbim shumë miqësor ndaj klientit dhe udhëzim i përsosur!

Z. Meevis më ka ndihmuar në një çështje të ligjit të punës. Ai e bëri këtë, së bashku me ndihmësin e tij Yara, me shumë profesionalizëm dhe integritet. Krahas cilësive të tij si avokat profesionist, ai mbeti në çdo kohë i barabartë, një njeri me shpirt, që të jepte një ndjenjë të ngrohtë dhe të sigurt. Hyra në zyrën e tij me duar në flokë, zoti Meevis më dha menjëherë ndjesinë se mund t'i lëshoja flokët dhe ai do të merrte përsipër që nga ai moment, fjalët e tij u bënë vepra dhe premtimet u mbajtën. Ajo që më pëlqen më shumë është kontakti i drejtpërdrejtë, pavarësisht ditës/orarit, ai ishte aty kur kisha nevojë për të! Një top! Faleminderit Tom!

Nora

Eindhoven

10

i shkëlqyer

Aylin është një nga avokatet më të mira të divorcit, e cila është gjithmonë e arritshme dhe jep përgjigje me detaje. Edhe pse na u desh të menaxhonim procesin tonë nga vende të ndryshme, nuk u përballëm me ndonjë vështirësi. Ajo e menaxhoi procesin tonë shumë shpejt dhe pa probleme.

Ezgi Balik

Harlem

10

Pune e bukur Aylin

Shumë profesional dhe gjithmonë efikas në komunikim. Te lumte!

Babil

Lelystad

10

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

mike

Hoogeloon

10

Rezultat i shkëlqyer dhe bashkëpunim i këndshëm

I paraqita rastin tim LAW and More dhe u ndihmua shpejt, me dashamirësi dhe mbi të gjitha në mënyrë efektive. Jam shumë i kënaqur me rezultatin.

Sabine

Eindhoven

10

Trajtimi shumë i mirë i çështjes sime

Do të doja të falënderoja shumë Aylin për përpjekjet e saj. Jemi shumë të kënaqur me rezultatin. Klienti është gjithmonë qendror me të dhe ne jemi ndihmuar shumë mirë. Njohuri dhe komunikim shumë i mirë. Rekomandoni vërtet këtë zyrë!

Shahin kara

Veldhoven

10

Ligjërisht i kënaqur me shërbimet e dhëna

Situata ime u zgjidh në një mënyrë që mund të them vetëm se rezultati është ashtu siç doja. Më ndihmuan për kënaqësinë time dhe mënyra se si veproi Aylin mund të përshkruhet si e saktë, transparente dhe vendimtare.

Arsalani

Mierlo

10

Gjithçka e rregulluar mirë

Që në fillim patëm një klikim të mirë me avokaten, ajo na ndihmoi të ecnim në rrugën e duhur dhe largoi paqartësitë e mundshme. Ajo ishte e qartë dhe një person njerëzor që ne e përjetuam si shumë të këndshme. Ajo e bëri të qartë informacionin dhe nëpërmjet saj ne dinim saktësisht se çfarë të bënim dhe çfarë të prisnim. Një përvojë shumë e këndshme me Law and more, por sidomos me avokatin me të cilin kemi pasur kontakt.

Vera

Helmond

10

Njerëz shumë të ditur dhe miqësorë

Sherbim shume i mire dhe profesional (ligjor). Komunikoni dhe punoni në të njëjtën kohë. Ik ben geholpen dera dhr. Tom Meevis në mw. Aylin Selamet. Me pak fjalë, kam pasur një përvojë të mirë me këtë zyrë.

Mehmet

Eindhoven

10

I madh

Njerëz shumë miqësorë dhe shërbim shumë i mirë…nuk mund të them ndryshe kjo është super e ndihmuar. Nëse ndodh, unë patjetër do të kthehem.

Jacky

Bree

10

Avokatët tanë të divorcit janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Marrëveshja e caktimit

Pas takimit të parë, ju menjëherë do të merrni një marrëveshje caktimi nga ne me e-mail. Kjo marrëveshje thotë, për shembull, që ne do t'ju këshillojmë dhe t'ju ndihmojmë gjatë divorcit. Ne gjithashtu do t'ju dërgojmë termat dhe kushtet e përgjithshme që zbatohen për shërbimet tona. Ju mund të nënshkruani dixhitalisht marrëveshjen e caktimit.

pas

Duke marrë marrëveshjen e nënshkruar të detyrës, avokatët tanë me përvojë të divorcit menjëherë do të fillojnë të punojnë në çështjen tuaj. Në Law & More, ju do të mbaheni të informuar për të gjitha hapat që avokati juaj i divorcit ndërmerr për ju. Natyrisht, të gjithë hapat së pari do të koordinohen me ju.

Në praktikë, hapi i parë është shpesh dërgimi i një letre partnerit tuaj me njoftimin e divorcit. Nëse ai ose ajo tashmë ka një avokat divorci, letra i drejtohet avokatit të tij ose të saj.

Në këtë letër ne tregojmë se doni të divorcoheni nga partneri juaj dhe se ai ose ajo këshillohet të marrë një avokat, nëse ai ose ajo nuk e ka bërë tashmë atë. Nëse partneri juaj tashmë ka një avokat dhe ne ia drejtojmë letrën avokatit të tij ose të saj, ne zakonisht do të dërgojmë një letër ku shprehen dëshirat tuaja në lidhje me, për shembull, fëmijët, shtëpinë, përmbajtjen, etj.

Avokati i partnerit tuaj mund t'i përgjigjet kësaj letre dhe të shprehë dëshirat e partnerit tuaj. Në disa raste, është caktuar një takim katërpalësh, gjatë të cilit përpiqemi të arrijmë një marrëveshje së bashku.

Nëse është e pamundur të arrihet një marrëveshje me partnerin tuaj, ne gjithashtu mund të paraqesim kërkesën për divorc drejtpërdrejt në gjykatë. Në këtë mënyrë, fillon procedura.

Pjesëmarrja e Detyrueshme në një Ligj të Fondit Pensional të Industrisë 2000

Përkundër faktit që punëdhënësit në Hollandë nuk janë të detyruar të caktojnë një pension (suplementar) për punonjësit e tyre, në rrethana të caktuara ata përsëri mund të jenë të detyruar të rregullojnë një pension. Kjo është rasti, për shembull, nëse pjesëmarrja në një skemë pensioni është e detyrueshme për punëdhënësin përmes një fondi pensioni në të gjithë industrinë. Ky detyrim lind nëse një e ashtuquajtur kërkesë e detyrueshme zbatohet për një sektor specifik: një përshkrim i aprovuar nga ministri i sektorit për të cilin zbatohet pjesëmarrja e detyrueshme në një fond pensioni të gjithë industrisë. Pjesëmarrja e Detyrueshme në një Fond të Pensionit të Industrisë Akti 2000 rregullon mundësinë e një skeme pensioni të detyrueshëm për të gjithë punonjësit në një industri ose sektor të veçantë.

Nëse pjesëmarrja në një fond pensioni të gjithë industrisë është e detyrueshme, punëdhënësit aktivë në sektorin përkatës duhet të regjistrohen në atë fond të pensionit në të gjithë industrinë. Më pas, fondi kërkon që informacioni në lidhje me punonjësit të sigurohet dhe punëdhënësit marrin një faturë për primin e pensionit që duhet të paguajnë. Nëse punëdhënësit nuk janë të lidhur me një fond të tillë pensioni në të gjithë industrinë, edhe pse ekziston një detyrim për ta bërë këtë, ata do të jenë në një pozitë të pafavorshme. Mbi të gjitha, në atë rast ekziston një shans që pensioni në të gjithë industrinë të kërkojë ende pagimin e plotë të primit për të gjitha vitet në mënyrë retroaktive. Në Law & More ne e kuptojmë se kjo ka një pasojë drastike për punëdhënësit. Ja përse Law & Morespecialistët janë të gatshëm t'ju ndihmojnë të shmangni një disavantazh të tillë.

Ligji pensionalAkti i pensionit

Thelbi i ligjit të pensioneve është Akti i Pensionit. Akti i Pensioneve përfshin rregulla që:

 • Ndalimi i ndryshimit të të drejtave të pensionit
 • Dhënia e të drejtave në lidhje me transferimin e vlerës në rast të trashëgimisë së punëdhënësit;
 • Përcaktoni pjesëmarrjen e punonjësve në lidhje me politikën e ofruesit të pensionit;
 • Të kërkohet një ekspertizë minimale në lidhje me ekspertizën e anëtarëve të bordit të ofruesve të pensioneve;
 • Të rregullojë mënyrën në të cilën duhet të financohen fondet pensionale;
 • Përcaktoni detyrimet minimale të informacionit të siguruesit të pensionit.

Një nga rregulloret e tjera të rëndësishme në Ligjin për Pensionet ka të bëjë me kushtet që, nëse lidhen, duhet të plotësojë një marrëveshje pensioni midis punëdhënësit dhe punëmarrësit. Në këtë kontekst, neni 23 i ligjit për pensionet përcakton që marrëveshja e pensionit duhet të vendoset brenda një fondi pensioni të njohur ose një siguruesi pensioni të njohur. Nëse punëdhënësi nuk e bën këtë, ose të paktën jo në mënyrë adekuate, ai rrezikon përgjegjësinë e punëdhënësit, i cili mund të iniciohet nga punëmarrësi përmes rregullave të përgjithshme të ligjit të kontratës. Për më tepër, pajtueshmëria me legjislacionin dhe rregulloret në kontekstin e ligjit të pensioneve, siç është përmendur tashmë, monitorohet nga DNB dhe AFM, në mënyrë që shkeljet të sanksionohen edhe nga masa të tjera.

At Law & More ne e kuptojmë se kur bëhet fjalë për ligjin për pensionet, përfshihen jo vetëm ligje dhe rregullore të ndryshme komplekse, por edhe interesa të ndryshëm dhe marrëdhënie juridike komplekse. Ja përse Law & More përdor një qasje personale. Specialistët tanë ekspertë në fushën e ligjit të pensioneve zhyten në çështjen tuaj dhe mund të vlerësojnë situatën tuaj dhe mundësitë së bashku me ju. Bazuar në këtë analizë, Law & More mund t'ju këshillojë për hapat e duhur të ardhshëm. Për më tepër, specialistët tanë janë të lumtur t'ju ofrojnë këshilla dhe ndihmë gjatë një procedure të mundshme ligjore. A keni pyetje në lidhje me shërbimet tona ose ligjin e pensioneve? Pastaj kontaktoni Law & More.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.