Blog

Të bëhesh shtetas holandez më shpejt përmes një procedure opsioni

Të bëhesh shtetas holandez më shpejt përmes një procedure opsioni

Po qëndroni në Holandë dhe ju pëlqen shumë. Prandaj, mund të dëshironi të merrni nënshtetësinë holandeze. Është e mundur të bëheni holandez me natyralizim ose me opsion. Ju mund të aplikoni për shtetësinë holandeze më shpejt përmes procedurës së opsionit; Gjithashtu, kostot për këtë procedurë janë dukshëm më të ulëta. Ne tjetren …

Të bëhesh shtetas holandez më shpejt përmes një procedure opsioni Lexo më shumë »

Marrja e shtetësisë holandeze

Marrja e shtetësisë holandeze

Dëshironi të vini në Holandë për të punuar, studiuar apo qëndroni me familjen/partnerin tuaj? Leja e qëndrimit mund të lëshohet nëse keni një qëllim legjitim qëndrimi. Shërbimi i Emigracionit dhe Natyralizimit (IND) lëshon leje qëndrimi për qëndrim të përkohshëm dhe të përhershëm në varësi të situatës suaj. Pas qëndrimit të vazhdueshëm të ligjshëm në…

Marrja e shtetësisë holandeze Lexo më shumë »

Alimentacioni, kur ta heqësh qafe?

Alimentacioni, kur ta heqësh qafe?

Nëse martesa përfundimisht nuk funksionon, ju dhe partneri juaj mund të vendosni të divorcoheni. Kjo shpesh rezulton në një detyrim alimentimi për ju ose ish-partnerin tuaj, në varësi të të ardhurave tuaja. Detyrimi i alimentacionit mund të konsistojë në mbështetjen e fëmijëve ose mbështetjen e partnerit. Por për sa kohë duhet të paguani për të? Dhe…

Alimentacioni, kur ta heqësh qafe? Lexo më shumë »

Imazhi i migrantit të njohurive

Migrant i njohurive

Dëshironi që një punonjës i huaj me arsim të lartë të vijë në Holandë për të punuar për kompaninë tuaj? Kjo është e mundur! Në këtë blog, ju mund të lexoni rreth kushteve në të cilat një migrant shumë i kualifikuar mund të punojë në Holandë. Emigrantët e ditur me akses të lirë Duhet të theksohet se migrantët e ditur nga disa…

Migrant i njohurive Lexo më shumë »

Unë dua të kap! Imazhi

Unë dua të kap!

Ju keni bërë një dërgesë të madhe te një nga klientët tuaj, por blerësi nuk paguan shumën e duhur. Cfare mund te besh? Në këto raste, mund t'i sekuestroni mallin e blerësit. Megjithatë, kjo është subjekt i disa kushteve. Përveç kësaj, ka lloje të ndryshme të konfiskimeve. Në këtë blog do të lexoni…

Unë dua të kap! Lexo më shumë »

Divorci i shpejtë: si e bëni atë?

Divorci i shpejtë: si e bëni atë?

Divorci është pothuajse gjithmonë një ngjarje emocionalisht e vështirë. Megjithatë, mënyra se si zhvillohet një divorc mund të bëjë të gjithë ndryshimin. Idealisht, të gjithë do të dëshironin ta përfundonin divorcin sa më shpejt që të jetë e mundur. Por si e bëni këtë? Këshilla 1: Parandaloni grindjet me ish-partnerin Këshilla më e rëndësishme kur bëhet fjalë për divorcin e shpejtë…

Divorci i shpejtë: si e bëni atë? Lexo më shumë »

Ndihmë, jam arrestuar Image

Ndihmë, jam arrestuar

Kur ndalohesh si i dyshuar nga një oficer hetues, ai ka të drejtë të vendosë identitetin tënd në mënyrë që të dijë se me kë ka të bëjë. Megjithatë, arrestimi i një të dyshuari mund të ndodhë në dy mënyra, i kuq ose jo i flaktë. I duarve të kuqe A jeni zbuluar në aktin e kryerjes së një krimineli…

Ndihmë, jam arrestuar Lexo më shumë »

Çfarë duhet të bëni në rast të mostrimit të paautorizuar të zërit? imazh

Çfarë duhet bërë në rast të kampionimit të paautorizuar të zërit?

Mostra e tingullit ose kampionimi i muzikës është një teknikë aktualisht e përdorur gjerësisht, ku fragmentet e zërit kopjohen në mënyrë elektronike për t'i përdorur ato, shpesh në formë të modifikuar, në një vepër të re (muzikore), zakonisht me ndihmën e një kompjuteri. Megjithatë, fragmentet e zërit mund t'i nënshtrohen të drejtave të ndryshme, si rezultat i të cilave marrja e mostrave të paautorizuar mund të jetë e paligjshme. …

Çfarë duhet bërë në rast të kampionimit të paautorizuar të zërit? Lexo më shumë »

Kur kërkohet një avokat?

Kur kërkohet një avokat?

Ju keni marrë një thirrje dhe së shpejti duhet të paraqiteni para gjyqtarit që do të vendosë për çështjen tuaj ose mund të dëshironi të filloni një procedurë vetë. Kur është një zgjedhje punësimi i një avokati për t'ju ndihmuar në mosmarrëveshjen tuaj ligjore dhe kur është i detyrueshëm marrja e një avokati? Përgjigja për këtë pyetje varet nga…

Kur kërkohet një avokat? Lexo më shumë »

Çfarë bën një avokat? imazh

Çfarë bën një avokat?

Dëmi i pësuar nga dikush tjetër, i arrestuar nga policia ose për të mbrojtur të drejtat tuaja: raste të ndryshme në të cilat ndihma e një avokati sigurisht nuk është një luks i panevojshëm dhe në çështjet civile edhe një detyrim. Por çfarë bën saktësisht një avokat dhe pse është e rëndësishme…

Çfarë bën një avokat? Lexo më shumë »

kontratë e përkohshme

Kompensimi i tranzicionit për një kontratë pune: Si funksionon?

Në rrethana të caktuara, një punonjës të cilit i përfundon kontrata e punës ka të drejtën e një kompensimi të përcaktuar me ligj. Kjo quhet edhe pagesa e tranzicionit, e cila synon të lehtësojë kalimin në një punë tjetër ose për trajnime të mundshme. Por cilat janë rregullat në lidhje me këtë pagesë tranzicioni: kur e ka të drejtë punonjësi dhe…

Kompensimi i tranzicionit për një kontratë pune: Si funksionon? Lexo më shumë »

Klauzola jo konkurruese: çfarë duhet të dini?

Klauzola jo konkurruese: çfarë duhet të dini?

Një klauzolë e moskonkurrencës, e rregulluar në nenin. 7:653 i Kodit Civil Hollandez, është një kufizim i gjerë i lirisë së zgjedhjes së punësimit të punonjësit që një punëdhënës mund të përfshijë në një kontratë pune. Në fund të fundit, kjo i lejon punëdhënësit të ndalojë punonjësin të hyjë në shërbimin e një kompanie tjetër, pavarësisht nëse është apo jo në…

Klauzola jo konkurruese: çfarë duhet të dini? Lexo më shumë »

Akti i Falimentimit dhe procedurat e tij

Akti i Falimentimit dhe procedurat e tij

Më herët kemi shkruar një blog në lidhje me rrethanat në të cilat mund të paraqitet një falimentim dhe si funksionon kjo procedurë. Përveç falimentimit (rregulluar në Titullin I), Akti i Falimentimit (në holandisht Faillissementswet, më poshtë referuar si 'Fw') ka dy procedura të tjera. Konkretisht: moratoriumi (Titulli II) dhe skema e ristrukturimit të borxhit për personat fizikë…

Akti i Falimentimit dhe procedurat e tij Lexo më shumë »

Kushtet e përgjithshme të blerjes: B2B

Kushtet e përgjithshme të blerjes: B2B

Si një sipërmarrës ju lidhni marrëveshje në baza të rregullta. Gjithashtu me kompani të tjera. Termat dhe kushtet e përgjithshme janë shpesh pjesë e marrëveshjes. Termat dhe kushtet e përgjithshme rregullojnë subjektet (ligjore) që janë të rëndësishme në çdo marrëveshje, siç janë kushtet e pagesës dhe detyrimet. Nëse, si një sipërmarrës, blini mallra dhe/ose shërbime, ju…

Kushtet e përgjithshme të blerjes: B2B Lexo më shumë »

Njohja dhe zbatimi i vendimeve të huaja në Holandë

Njohja dhe zbatimi i vendimeve të huaja në Holandë

A mund të njihet dhe/ose të zbatohet në Holandë një vendim i dhënë jashtë vendit? Kjo është një pyetje e shpeshtë në praktikën juridike që rregullisht merret me palët dhe mosmarrëveshjet ndërkombëtare. Përgjigja për këtë pyetje nuk është e paqartë. Doktrina e njohjes dhe ekzekutimit të vendimeve të huaja është mjaft komplekse për shkak të ligjeve dhe rregulloreve të ndryshme. …

Njohja dhe zbatimi i vendimeve të huaja në Holandë Lexo më shumë »

Gjithçka në lidhje me marrëveshjen e fituar

Gjithçka në lidhje me marrëveshjen e fituar

Ka shumë gjëra që duhen marrë parasysh gjatë shitjes së një biznesi. Një nga elementët më të rëndësishëm dhe më të vështirë është shpesh çmimi i shitjes. Negociatat mund të ngecin këtu, për shembull, sepse blerësi nuk është i përgatitur të paguajë mjaftueshëm ose nuk është në gjendje të marrë financim të mjaftueshëm. Një nga zgjidhjet që mund të…

Gjithçka në lidhje me marrëveshjen e fituar Lexo më shumë »

Divorci me fëmijët: komunikimi është imazhi kryesor

Divorci me fëmijë: komunikimi është thelbësor

Pasi të jetë marrë vendimi për divorc, ka shumë për të rregulluar dhe diskutuar kështu. Partnerët që divorcohen zakonisht e gjejnë veten në një slitë emocionale, duke e bërë të vështirë arritjen e marrëveshjeve të arsyeshme. Është edhe më e vështirë kur ka fëmijë të përfshirë. Për shkak të fëmijëve, ju jeni pak a shumë i detyruar të…

Divorci me fëmijë: komunikimi është thelbësor Lexo më shumë »

Marrëveshja e donatorit: Çfarë duhet të dini? imazh

Marrëveshja e donatorëve: Çfarë duhet të dini?

Ka disa aspekte për të pasur një fëmijë me ndihmën e një dhuruesi të spermës, si gjetja e një dhuruesi të përshtatshëm ose procesi i inseminimit. Një aspekt tjetër i rëndësishëm në këtë kontekst është marrëdhënia juridike ndërmjet palës që dëshiron të mbetet shtatzënë nëpërmjet inseminimit, çdo partneri, dhuruesi i spermës dhe fëmijës. Eshte …

Marrëveshja e donatorëve: Çfarë duhet të dini? Lexo më shumë »

Transferimi i ndërmarrjes

Transferimi i ndërmarrjes

Nëse po planifikoni të transferoni një kompani te dikush tjetër ose të merrni përsipër kompaninë e dikujt tjetër, mund të pyesni veten nëse kjo marrje vlen edhe për personelin. Në varësi të arsyes se përse është marrë kompania dhe si kryhet marrja në dorëzim, kjo mund të jetë ose jo e dëshirueshme. Për shembull, …

Transferimi i ndërmarrjes Lexo më shumë »

Marrëveshja e licencës

Marrëveshja e licencës

Të drejtat e pronësisë intelektuale ekzistojnë për të mbrojtur krijimet dhe idetë tuaja nga përdorimi i paautorizuar nga palët e treta. Megjithatë, në raste të caktuara, për shembull, nëse doni që krijimet tuaja të shfrytëzohen komercialisht, mund të dëshironi që të tjerët të jenë në gjendje ta përdorin atë. Por sa të drejta dëshironi t'u jepni të tjerëve në lidhje me pronësinë tuaj intelektuale? …

Marrëveshja e licencës Lexo më shumë »

Bordi Mbikëqyrës

Bordi Mbikëqyrës

Bordi Mbikëqyrës (në tekstin e mëtejmë 'SB') është një organ i BV-së dhe NV-së që ka një funksion mbikëqyrës mbi politikën e bordit drejtues dhe punët e përgjithshme të shoqërisë dhe ndërmarrjes së saj të lidhur (neni 2:140/250 paragrafi 2 të Kodit Civil Hollandez ('DCC')). Qëllimi i këtij artikulli është të japë…

Bordi Mbikëqyrës Lexo më shumë »

Ish-partneri që ka të drejtë për mirëmbajtje nuk dëshiron të punojë - imazh

Ish-partneri që ka të drejtë për mirëmbajtje nuk dëshiron të punojë

Në Holandë, mirëmbajtja është një kontribut financiar për shpenzimet e jetesës së ish-partnerit dhe të çdo fëmije pas një divorci. Është një shumë që ju merrni ose duhet ta paguani në baza mujore. Nëse nuk keni të ardhura të mjaftueshme për të mbajtur veten, keni të drejtë për alimentacion. Nëse bëni…

Ish-partneri që ka të drejtë për mirëmbajtje nuk dëshiron të punojë Lexo më shumë »

Imazhi i mbrojtjes nga qiraja

Mbrojtja e qirasë

Kur merrni me qira një banesë në Holandë, ju keni automatikisht të drejtën për mbrojtje me qira. E njëjta gjë vlen edhe për bashkëqiramarrësit dhe nënqiramarrësit tuaj. Në parim, mbrojtja e qirasë përfshin dy aspekte: mbrojtjen e çmimit të qirasë dhe mbrojtjen e qirasë kundër përfundimit të marrëveshjes së qirasë në kuptimin që qiradhënësi nuk mund të zgjidhë thjesht marrëveshjen e qirasë. Derisa …

Mbrojtja e qirasë Lexo më shumë »

Divorci në 10 hapa

Divorci në 10 hapa

Është e vështirë të vendosësh nëse do të divorcohesh. Pasi të keni vendosur se kjo është zgjidhja e vetme, procesi fillon me të vërtetë. Duhet të rregullohen shumë gjëra dhe do të jetë gjithashtu një periudhë e vështirë emocionalisht. Për t'ju ndihmuar në rrugën tuaj, ne do të japim një përmbledhje të të gjitha…

Divorci në 10 hapa Lexo më shumë »

Detyrimet e pronarit Image

Detyrimet e pronarit

Një marrëveshje qiraje ka aspekte të ndryshme. Një aspekt i rëndësishëm i kësaj është pronari dhe detyrimet që ai ka ndaj qiramarrësit. Pika e nisjes në lidhje me detyrimet e qiradhënësit është “kënaqësia që qiramarrësi mund të presë në bazë të marrëveshjes së qirasë”. Në fund të fundit, detyrimet e pronarit janë afër…

Detyrimet e pronarit Lexo më shumë »

Çfarë duhet të bëni nëse nuk jeni në gjendje të përmbushni detyrimet tuaja të ushqimit? Imazh

Çfarë duhet të bëni nëse nuk jeni në gjendje të përmbushni detyrimet tuaja të ushqimit?

Ushqimi është një kompensim për ish-bashkëshortin dhe fëmijët si kontribut për mirëmbajtjen. Personi që duhet të paguajë alimentacionin quhet edhe debitori i ushqimit. Marrësi i alimentacionit shpesh quhet personi që ka të drejtë për ushqim. Alimentimi është një shumë që duhet të paguani në një…

Çfarë duhet të bëni nëse nuk jeni në gjendje të përmbushni detyrimet tuaja të ushqimit? Lexo më shumë »

Ndryshimi në taksën e transferimit: fillestarët dhe investitorët i kushtojnë vëmendje! Imazh

Ndryshimi në taksën e transferimit: fillestarët dhe investitorët i kushtojnë vëmendje!

2021 është një vit në të cilin disa gjëra do të ndryshojnë në fushën e legjislacionit dhe rregulloreve. Kështu ndodh edhe në lidhje me taksën e transfertave. Më 12 nëntor 2020, Dhoma e Përfaqësuesve miratoi një projektligj për rregullimin e taksës së transfertave. Qëllimi i këtij projektligji është përmirësimi i…

Ndryshimi në taksën e transferimit: fillestarët dhe investitorët i kushtojnë vëmendje! Lexo më shumë »

Ruajtja e titullit Image

Ruajtja e titullit

Pronësia është e drejta më e plotë që një person mund të ketë në një të mirë, sipas Kodit Civil. Para së gjithash, kjo do të thotë se të tjerët duhet të respektojnë pronësinë e atij personi. Si rezultat i kësaj të drejte, i takon pronarit të përcaktojë se çfarë ndodh me mallrat e tij. Për shembull, pronari mund të vendosë…

Ruajtja e titullit Lexo më shumë »

Rishikimi i ligjit NV dhe raporti mashkull / femër Image

Rishikimi i ligjit NV dhe raporti mashkull / femër

Në vitin 2012, ligji i BV (shoqëritë private) u thjeshtua dhe u bë më fleksibël. Me hyrjen në fuqi të Ligjit për Thjeshtimin dhe Fleksibilitetin e Ligjit të BV-së, aksionarëve iu dha mundësia të rregullojnë marrëdhëniet e tyre të ndërsjella, në mënyrë që të krijohej më shumë hapësirë ​​për të përshtatur strukturën e kompanisë me natyrën e…

Rishikimi i ligjit NV dhe raporti mashkull / femër Lexo më shumë »

Mbrojtja e sekreteve tregtare: Çfarë duhet të dini? Imazh

Mbrojtja e sekreteve tregtare: Çfarë duhet të dini?

Ligji i Sekreteve Tregtare (Wbb) zbatohet në Holandë që nga viti 2018. Ky ligj zbaton Direktivën Evropiane për harmonizimin e rregullave për mbrojtjen e njohurive të pazbuluara dhe informacionit të biznesit. Qëllimi i prezantimit të Direktivës Evropiane është të parandalojë fragmentimin e rregullave në të gjitha Shtetet Anëtare dhe në këtë mënyrë të…

Mbrojtja e sekreteve tregtare: Çfarë duhet të dini? Lexo më shumë »

Surrogacy në Hollandë Image

Surrogacy në Hollandë

Shtatzënia, për fat të keq, nuk është një çështje e qartë për çdo prind me dëshirën për të pasur fëmijë. Përveç mundësisë së birësimit, zëvendësimi mund të jetë një opsion për një prind të synuar. Për momentin, zëvendësimi nuk rregullohet me ligj në Holandë, gjë që e bën statusin ligjor të të dy prindërve të synuar…

Surrogacy në Hollandë Lexo më shumë »

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.