Në proces gjyqësor gjithmonë mund të presësh shumë grindje

Gjykata e Lartë Hollandeze

Në proces gjyqësor gjithmonë mund të presim shumë grindje dhe ai-tha-ajo-tha. Për të sqaruar më tej çështjen, gjykata mund të urdhërojë dëgjimin e dëshmitarëve. Një nga karakteristikat e një seance të tillë është spontaniteti. Për të marrë përgjigjet sa më pak të dëgjuara të jetë e mundur, seanca do të zhvillohet 'spontanisht' para gjykatësit. Gjykata Supreme Hollandeze ka përcaktuar tani që lejohet, nga këndvështrimi i ekonomisë procedurale, që seanca të zhvillohet në bazë të një deklarate të paracaktuar. Në këtë rast të veçantë të 23 dhjetorit përndryshe do të duhej tepër gjatë për të dëgjuar të gjashtë dëshmitarët. Sidoqoftë, është e rëndësishme që gjykata të marrë parasysh faktin se këto deklarata të shkruara mund të shkaktojnë një besueshmëri të zvogëluar gjatë vlerësimit të provave.

 

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.