Ankesat psikologjike pas shtatzënisë

Akti i Përfitimeve të Sëmundjeve

Akti holandez i përfitimeve të sëmundjes pas paaftësisë në punë si rezultat i ankesave psikologjike pas shtatzënisë? Bazuar në nenin 29a të ligjit për përfitimet e sëmundjes, e siguruara femër që nuk është në gjendje të kryejë punë ka të drejtë të marrë një pagesë nëse shkaku i paaftësisë në punë lidhet me shtatzëninë ose lindjen. Në të kaluarën, një lidhje midis ankesave psikologjike, shkaktimit të paaftësisë në punë dhe shtatzënisë ose lindjes rrallë ishte krijuar dhe njohur. Praktika gjyqësore e kohëve të fundit tregon një kthesë në lidhje me këtë pikë.

https://www.recht.nl/nieuws/arbeidsrecht/168727/ziektewet-na-arbeidsongeschiktheid-als-gevolg-van-psychische-klachten-na-zwangerschap/

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.