Holandë: Dikush ka marrë një pasaportë pa…

Për herë të parë në Hollandë dikush ka marrë një pasaportë pa një përcaktim gjinor. Znj Zeegers nuk ndjehet si burrë dhe nuk ndjehet si grua. Në fillim të këtij viti, gjykata e Limburg vendosi se gjinia nuk është çështje e karakteristikave seksuale, por e identitetit gjinor. Prandaj, Znj Zeegers është personi i parë që merr një 'X' neutral në pasaportën e saj. Ky 'X' zëvendëson 'V' që më parë tregonte gjininë e saj.

Zonja Zeegers filloi luftën e saj për një pasaportë asnjanëse gjinore dhjetë vjet më parë:

'Deklarata' femër 'nuk ndihej mirë. Realityshtë realiteti i shtrembëruar ligjor që nuk është i duhuri kur shikoni realitetin natyror. Natyra më ka vënë në tokë neutrale ’.

Fakti që Zeegers mori një 'X' në pasaportën e saj nuk do të thotë që të gjithë mund të marrin një 'X'. Të gjithë ata që nuk duan të kenë një 'M' ose 'V' në pasaportë do të duhet ta zbatojnë këtë individualisht para gjykatës.

https://nos.nl/artikel/2255409-geen-m-of-v-maar-x-eerste-genderneutrale-paspoort-uitgereikt.html

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.