Regjistrohu UBO në Hollandë në vitin 2020

Direktivat evropiane u kërkojnë shteteve anëtare të krijojnë një regjistër UBO. UBO qëndron për pronarin e dobishëm të fundit. Regjistri UBO do të instalohet në Holandë në vitin 2020. Kjo nënkupton që nga viti 2020 e tutje, kompanitë dhe personat juridikë janë të detyruar të regjistrojnë pronarët e tyre (jo) të drejtpërdrejtë. Një pjesë e të dhënave personale të UBO, siç janë emri dhe interesi ekonomik, do të bëhen publike me anë të regjistrit. Sidoqoftë, janë instaluar garanci për mbrojtjen e privatësisë së UBO-ve.

Regjistrohu UBO në Hollandë në vitin 2020

Krijimi i regjistrit UBO bazohet në direktivën e katërt të pastrimit të parave të Bashkimit Evropian, e cila merret me luftimin e krimit financiar dhe ekonomik siç është pastrimi i parave dhe financimi i terrorizmit. Regjistri UBO kontribuon në këtë duke siguruar transparencë për personin që është pronari i fundit përfitues i një kompanie ose personi juridik. UBO është gjithmonë një person fizik që përcakton rrjedhën e ngjarjeve brenda një kompanie, pavarësisht ose prapa skenave.

Regjistri UBO bëhet pjesë e regjistrit tregtar dhe për këtë arsye do të jetë nën administrimin e Dhomës së Tregtisë.

Lexoni më shumë: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/04/ubo-register-vanaf-januari-2020-in-werking

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.