Mbrojtja e konsumatorit dhe termat dhe kushtet e përgjithshme

Sipërmarrësit që shesin produkte ose ofrojnë shërbime shpesh përdorin terma dhe kushte të përgjithshme për të rregulluar marrëdhëniet me marrësin e produktit ose shërbimit. Kur marrësi është një konsumator, ai gëzon mbrojtjen e konsumatorit. Mbrojtja e konsumatorit është krijuar për të mbrojtur konsumatorin 'e dobët' kundër sipërmarrësit 'të fortë'. Për të përcaktuar nëse një marrës gëzon mbrojtjen e konsumatorit, së pari është e nevojshme të përcaktohet se çfarë është një konsumator. Konsumatori është një person fizik që nuk ushtron një profesion ose biznes të lirë ose një person fizik që vepron jashtë veprimtarisë së tij ose veprimtarisë profesionale. Me pak fjalë, një konsumator është disa që blen një produkt ose shërbim për qëllime jo-komerciale, personale.

mbrojtja e konsumatorit

Mbrojtja e konsumatorit në lidhje me termat dhe kushtet e përgjithshme do të thotë që sipërmarrësit thjesht nuk mund të përfshijnë gjithçka në termat dhe kushtet e tyre të përgjithshme Nëse një dispozitë është e paarsyeshme e rëndë, kjo dispozitë nuk vlen për konsumatorin. Në Kodin Civil Hollandez, përfshihet një listë e ashtuquajtur e zezë dhe gri. Lista e zezë përmban dispozita që gjithmonë konsiderohen të panevojshme të rrezikshme, lista gri përmban dispozita që zakonisht (me sa duket) janë të paarsyeshme të mëdha. Në rast të një dispozite nga lista gri, kompania duhet të tregojë se kjo dispozitë është e arsyeshme. Edhe pse gjithmonë rekomandohet të lexoni me kujdes termat dhe kushtet e përgjithshme, konsumatori mbrohet gjithashtu nga dispozitat e paarsyeshme nga ligji Hollandez.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.