Procedurat ligjore kanë për qëllim gjetjen e një zgjidhjeje për një problem

Problemet juridike

Procedurat ligjore kanë për qëllim të gjejnë një zgjidhje për një problem, por shpesh arrijnë të kundërtën e plotë. Sipas një studimi të institutit hulumtues holandez, HiiL, problemet ligjore zgjidhen gjithnjë e më pak, pasi modeli tradicional i procesit (i ashtuquajturi modeli i turneut) në vend të kësaj shkakton një ndarje midis palëve. Si rezultat, Këshilli Hollandez i Gjyqësorit mbron futjen e dispozitave eksperimentale, të cilat u japin gjykatësve mundësinë për të zhvilluar procedura gjyqësore në mënyra të tjera.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.