Lajme

Lajme të rëndësishme ligjore, ligje dhe ngjarje aktuale | Law and More

Një ankesë e zakonshme në botën juridike është se avokatët…

Një ankesë e zakonshme në botën ligjore është se avokatët në përgjithësi priren të përdorin ligje të pakuptueshme. Me sa duket, ky nuk është gjithmonë një problem. Gjyqtarja Hansje Loman dhe sekretari Hans Braam i gjykatës së Amsterdam së fundmi ka marrë 'Klare Taalbokaal 2016' (Trofeu i gjuhës së pastër 2016) për shkrimin e vendimit gjyqësor më të kuptueshëm. Vendimi ka të bëjë me…

Një ankesë e zakonshme në botën juridike është se avokatët… Lexo më shumë »

Më herët, kemi shkruar për mundësinë e dixhitalizimit

Programi KEI Më herët kemi shkruar për mundësinë e procesit gjyqësor dixhital. Më 1 mars, Gjykata e Lartë Hollandeze (gjykata më e lartë e Holandës) filloi zyrtarisht me këtë proces gjyqësor dixhital, si pjesë e programit KEI. Kjo do të thotë se rastet e padive civile mund të dorëzohen dhe shqyrtohen nga gjykata në mënyrë dixhitale. Gjykatat e tjera holandeze…

Më herët, kemi shkruar për mundësinë e dixhitalizimit Lexo më shumë »

Aksidentet e diskutueshme të kohëve të fundit me veturën që drejton vetveten

Aksidentet e diskutueshme të kohëve të fundit me makinën vetë-drejtuese nuk e kanë shtyrë qartë industrinë dhe qeverinë holandeze. Kohët e fundit, një projekt-ligj është miratuar nga kabineti holandez, i cili bën të mundur kryerjen e eksperimenteve në rrugë me makina vetë-drejtuese pa qenë fizikisht i pranishëm shoferi në automjet. Deri më tani shoferi ka pasur gjithmonë…

Aksidentet e diskutueshme të kohëve të fundit me veturën që drejton vetveten Lexo më shumë »

Jo çdo organizatë i kryen aktivitetet e saj me integritet

Akti i Shtëpisë për Denoncuesit Jo çdo organizatë i kryen aktivitetet e saj me integritet. Megjithatë, shumë kanë frikë të japin alarmin, tani përvoja ka treguar vazhdimisht se sinjalizuesit nuk ishin gjithmonë të mbrojtur mjaftueshëm. Akti i Shtëpisë për Denoncuesit, i cili hyri në fuqi në korrik 2016, kishte për qëllim ta ndryshonte këtë dhe përcakton rregulla për…

Jo çdo organizatë i kryen aktivitetet e saj me integritet Lexo më shumë »

Punëdhënësit duhet t'i kushtojnë vëmendje rrethanave në të cilat ata

Punëdhënësit duhet t'i kushtojnë vëmendje rrethanave në të cilat ata dëshirojnë të largojnë një punonjës. Kjo vërtetohet edhe një herë nga një vendim i gjykatës së rrethit në Assen. Një spital duhej t'i paguante punonjësit të tij (një farmaciste) një kompensim tranzicioni prej 45,000 € dhe një shpërblim të barabartë prej 125,000 € pasi nuk kishte…

Punëdhënësit duhet t'i kushtojnë vëmendje rrethanave në të cilat ata Lexo më shumë »

Sistemi gjyqësor Hollandez po inovon. Nga 1 Mars 2017 do të

Sistemi gjyqësor holandez po krijon risi. Nga data 1 mars 2017 do të bëhet e mundur që të ngrihen procese gjyqësore në mënyrë dixhitale në Gjykatën e Lartë Hollandeze për çështjet e padive civile. Në thelb, procedura e kasacionit mbetet e njëjtë. Megjithatë, do të bëhet e mundur nisja e procedurave online (një lloj thirrjeje dixhitale) dhe shkëmbimi dixhital i dokumenteve dhe informacioneve. …

Sistemi gjyqësor Hollandez po inovon. Nga 1 Mars 2017 do të Lexo më shumë »

Në këtë kohë, ndoshta të gjithë do ta kenë vërejtur: presidenti Trump

Në këtë kohë, ndoshta të gjithë do ta kenë vënë re: popullariteti i presidentit Trump është ulur edhe më tej që kur ai prezantoi ndalimin e tij të diskutueshëm të udhëtimit. Mediat holandeze kanë raportuar tashmë se gjashtë iranianë kanë mbetur të bllokuar në aeroportin holandez Schiphol, teksa po udhëtonin nga Teherani për në Shtetet e Bashkuara. Më parë, një gjykatë në Seattle tashmë pezulloi udhëtimin…

Në këtë kohë, ndoshta të gjithë do ta kenë vërejtur: presidenti Trump Lexo më shumë »

Thelbi i ligjit detyrues…

Thelbi i ligjit detyrues në përgjithësi është se nuk mund të shmanget thjesht nga dispozita të tilla. Megjithatë, Kodi Civil Hollandez thotë në nenin 7:902 se mund të shmanget ligji i detyrueshëm me anë të një marrëveshjeje zgjidhjeje, kur kjo marrëveshje synon t'i japë fund një pasigurie ose mosmarrëveshjeje ekzistuese dhe me kusht që të mos…

Thelbi i ligjit detyrues… Lexo më shumë »

Telefoni i mençur është bërë një pjesë thelbësore e rrugës Hollandeze të rrugëve

Smartphone është bërë një pjesë thelbësore e peizazhit holandez të rrugëve. Megjithatë, ai nuk duhet të bëhet një faktor konstant; sidomos jo në mjedisin profesional. Kohët e fundit, një gjykatës holandez vendosi se përdorimi i WhatsApp-it gjatë orarit të punës bie në kuadrin e parimit "pa punë, pa pagesë". Në këtë rast, punonjësi i sapo shkarkuar…

Telefoni i mençur është bërë një pjesë thelbësore e rrugës Hollandeze të rrugëve Lexo më shumë »

Pyetja e vërtetë nuk është nëse makineritë mendojnë, por a mendojnë burrat

BF Skinner dikur tha: "Pyetja e vërtetë nuk është nëse makineritë mendojnë, por nëse njerëzit mendojnë" Kjo thënie është shumë e zbatueshme për fenomenin e ri të makinës vetëdrejtuese dhe për mënyrën se si shoqëria e trajton këtë produkt. Për shembull, duhet të fillojmë të mendojmë për ndikimin e makinës vetë-drejtuese në dizajn…

Pyetja e vërtetë nuk është nëse makineritë mendojnë, por a mendojnë burrat Lexo më shumë »

Si një firmë ligjore e vendosur në Parkun Shkencor në Eindhoven...

Firma Ligjore Si një firmë ligjore e vendosur në Parkun Shkencor në Eindhoven, ne u kushtojmë një vlerë të madhe sipërmarrësve fillestarë. Siç kemi shkruar dje, qeveria njeh edhe rëndësinë e startup-eve, gjë që e konfirmon me publikimin e fundit të listës së ndryshimeve që do të ndodhin në vitin 2017. Sipërmarrësit do të marrin…

Si një firmë ligjore e vendosur në Parkun Shkencor në Eindhoven... Lexo më shumë »

Holanda e ka dëshmuar edhe një herë veten…

Kompanitë kombëtare dhe ndërkombëtare Holanda ka dëshmuar edhe një herë se është një terren i mirë mbarështues për kompanitë kombëtare dhe ndërkombëtare, siç del nga shifrat dhe rezultatet e ndryshme të raporteve kërkimore të publikuara nga qeveria pak para vitit të ri. Ekonomia tërheq një pamje rozë, me një rritje të qëndrueshme dhe nivele në rënie…

Holanda e ka dëshmuar edhe një herë veten… Lexo më shumë »

Në proces gjyqësor gjithmonë mund të presësh shumë grindje

Gjykata e Lartë Hollandeze Në çështjet gjyqësore mund të pritet gjithmonë shumë grindje dhe ai-tha-ajo-tha. Për sqarimin e mëtejshëm të çështjes, gjykata mund të urdhërojë dëgjimin e dëshmitarëve. Një nga karakteristikat e një dëgjimi të tillë është spontaniteti. Për të marrë përgjigjet sa më të paprovuara, seanca do të zhvillohet 'spontanisht' përpara…

Në proces gjyqësor gjithmonë mund të presësh shumë grindje Lexo më shumë »

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.