Shumë njerëz nënshkruajnë një kontratë pa kuptuar përmbajtjen

Nënshkruani një kontratë pa e kuptuar në të vërtetë përmbajtjen e saj

Hulumtimet tregojnë se shumë njerëz nënshkruajnë një kontratë pa kuptuar me të vërtetë përmbajtjen e saj. Në shumicën e rasteve, kjo ka të bëjë me kontratat e qirasë ose blerjes, kontratave të punës dhe kontratave të përfundimit. Arsyeja për të mos kuptuar kontratat shpesh mund të gjendet në përdorimin e gjuhës; kontratat shpesh përmbajnë shumë terma juridikë dhe gjuha zyrtare përdoret rregullisht. Përveç kësaj, duket se shumë njerëz nuk e lexojnë një kontratë siç duhet para nënshkrimit të saj. Sidomos 'shtypja e vogël' harrohet shpesh. Si rezultat, njerëzit nuk janë të vetëdijshëm për ndonjë 'kapje' të mundshme dhe problemet juridike mund të ndodhin. Këto probleme ligjore shpesh mund të ishin parandaluar nëse njerëzit e kuptonin kontratën siç duhet. Shumë shpesh, kontratat që mund të sjellin pasoja të mëdha përfshihen. Prandaj, është shumë e rëndësishme që të kuptoni të gjithë përmbajtjen e kontratës përpara se të nënshkruani. Ju mund të merrni këshilla juridike për ta arritur këtë. Law & More do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë me kontratat tuaja.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.