Rregullorja e re e BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave të përgjithshme dhe implikimet e saj për imazhin 1x1 të legjislacionit Hollandez

Rregullorja e re e BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave…

Rregullorja e re e përgjithshme e BE për mbrojtjen e të dhënave dhe implikimet e saj në legjislacionin Hollandez

Në shtatë muaj, rregullat e Evropës për mbrojtjen e të dhënave do të pësojnë ndryshimet e tyre më të mëdha në dy dekada. Që kur u krijuan në vitet '90, sasia e informacionit dixhital që ne krijojmë, kapim dhe ruajmë është rritur shumë. [1] Ta themi thjesht, regjimi i vjetër nuk ishte më i përshtatshëm për qëllim dhe siguria në internet është bërë një çështje gjithnjë e më e rëndësishme për organizatat në të gjithë BE. Për të mbrojtur të drejtat e individëve në lidhje me të dhënat e tyre personale, një rregullore e re do të zëvendësojë Direktivën e Mbrojtjes së të Dhënave 95/46 / EC: GDPR. Rregullorja nuk është krijuar vetëm për të mbrojtur dhe fuqizuar të gjithë privatësinë e të dhënave të qytetarëve të BE-së, por edhe për të harmonizuar ligjet e intimitetit të të dhënave në të gjithë Evropën dhe për të riformuar mënyrën se si organizatat në të gjithë rajonin i qasen intimitetit të të dhënave. [2]

Zbatueshmëria dhe Akti i Zbatimit të Rregullores së Përgjithshme Hollandeze për Mbrojtjen e të Dhënave

Edhe pse GDPR do të zbatohet drejtpërdrejt në të gjitha Shtetet Anëtare, ligjet kombëtare do të duhet të ndryshohen në mënyrë që të rregullojnë disa aspekte të GDPR. Rregullorja përfshin shumë koncepte dhe norma të hapura që duhen formësuar dhe mprehur në praktikë. Në Hollandë, ndryshimet e nevojshme legjislative janë botuar tashmë në draftin e parë të ligjeve kombëtare. Nëse Parlamenti Hollandez dhe pas kësaj Senati Hollandez voton për miratimin e tij, Akti i Zbatimit do të hyjë në fuqi. Aktualisht, është e paqartë kur dhe në çfarë forme projektligji do të miratohet zyrtarisht, sepse ende nuk është dërguar në parlament. Do të duhet të jemi të durueshëm, vetëm koha do ta tregojë.

Rregullorja e re e përgjithshme e BE për mbrojtjen e të dhënave dhe implikimet e saj në legjislacionin Hollandez

Avantazhet & Disavantazhet

Zbatimi i GDPR sjell avantazhe, si dhe disavantazhe. Avantazhi më i madh është harmonizimi i mundshëm i rregulloreve të fragmentuara. Deri më tani, bizneset duhej të merrnin parasysh rregulloret për mbrojtjen e të dhënave të 28 shteteve anëtare të ndryshme. Megjithë disa avantazhe, GDPR është kritikuar gjithashtu. GDPR përmban dispozita që lënë vend për interpretime të shumta. Një qasje e ndryshme nga shtetet anëtare, e motivuar nga kulturat dhe përparësitë e mbikëqyrësit, nuk është e imagjinueshme. Si rezultat, shkalla në të cilën GDPR do të arrijë skemën e saj të harmonizimit është e pasigurt.

Diferencat midis GDPR dhe DDPA

Ekzistojnë disa dallime midis Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave dhe Aktit Hollandez për Mbrojtjen e të Dhënave. Dallimet më të rëndësishme përmenden në kapitullin e katërt të kësaj letre të bardhë. Deri më 25 maj 2018, DDPA do të shfuqizohet plotësisht ose në një masë të madhe nga Legjislatori Hollandez. Rregullorja e re do të ketë pasoja të rëndësishme jo vetëm për personat fizikë, por edhe për bizneset. Prandaj, është e rëndësishme që bizneset holandeze të jenë të vetëdijshëm për këto ndryshime dhe pasojat. Të qenit i vetëdijshëm për faktin se ligji po ndryshon, është hapi i parë për të ecur drejt pajtueshmërisë.

Kalimi drejt pajtueshmërisë

'Si mund të bëhem i vetëkënaqur?', Është pyetja që e bëjnë shumë ndërmarrës vetë. Rëndësia e pajtueshmërisë me GDPR është e qartë. Shuma maksimale për mosrespektimin e rregullores është katër përqind e xhiros globale vjetore të vitit të kaluar, ose 20 milion euro, cilado qoftë më e lartë. Bizneset duhet të planifikojnë një qasje, por shpesh ata nuk dinë se çfarë hapash duhet të ndërmarrin. Për këtë arsye, kjo letër e bardhë përmban hapa praktikë për të ndihmuar biznesin tuaj të përgatitet për pajtueshmërinë me GDPR. Kur bëhet fjalë për përgatitjen, thënia begun filloi mirë është bërë gjysmë ’është padyshim e përshtatshme.

Versioni i plotë i kësaj letre të bardhë është në dispozicion përmes kësaj linje.

Kontakt

Nëse keni pyetje ose komente pasi të keni lexuar këtë artikull, ju lutem mos ngurroni të kontaktoni z. Maxim Hodak, avokat në z Law & More përmes maksim.hodak@lawandmore.nl ose z. Tom Meevis, avokat i ligjit në Law & More përmes tom.meevis@lawandmore.nl ose telefononi +31 (0) 40-369 06 80.

[1] M. Burgess, GDPR do të ndryshojë mbrojtjen e të dhënave, Wired 2017.

[2] Https://www.internetconsultatie.nl/uitvoeringswetavg/detajet.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.