Pastafarians: mbështetësit e besimit disi absurd

Pastafarianët: përkrahësit e besimit disi absurd në përbindëshin e spageteve fluturuese. Hasshtë rritur për të qenë një fenomen i vërtetë. Përkrahësit e Pastafarianizmit kanë bërë vazhdimisht lajmet për dëshirën e tyre që të fotografohen për pasaportat ose kartat e identitetit me një kullë në kokë. Argumenti që ata përdorin është se ata - ashtu si çifutët dhe muslimanët - dëshirojnë të mbulojnë kokën nga një perspektivë fetare. Në një rast të veçantë, çështja e fundit gjykata e East-Brabant i ka ndaluar kësaj dhe ka vendosur, në përputhje me kriterin e KEDNJ-së, se Pastafarianizmi në asnjë mënyrë nuk tregon seriozitet të mjaftueshëm për t'u vlerësuar si fe ose besim. Për më tepër, burri në fjalë nuk mund të përgjigjej sa duhet për pyetjet e gjykatës dhe nuk mund të tregonte një perceptim serioz të një feje ose besimi.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.