Marrëveshja Hollandeze për Klimën

Marrëveshja Hollandeze për Klimën

Javët e fundit, marrëveshja për klimën është një temë shumë e diskutuar. Sidoqoftë, për shumë njerëz është e paqartë se çfarë saktësisht nënshkruan marrëveshja për klimën. E gjitha filloi me Marrëveshjen e Klimës në Paris. Kjo është një marrëveshje midis pothuajse të gjitha vendeve në botë për të ndaluar ndryshimin e klimës dhe për të kufizuar ngrohjen globale. Kjo marrëveshje do të hyjë në fuqi në vitin 2020. Për të arritur qëllimet nga Marrëveshja e Klimës në Paris, disa marrëveshje duhet të bëhen në Hollandë. Këto marrëveshje do të regjistrohen në një Marrëveshje Hollandeze për Klimën. Qëllimi kryesor i Marrëveshjes së Klimës Hollandeze është të lëshojë gati pesëdhjetë përqind më pak gaze serë në Hollandë deri në vitin 2030, sesa kemi lëshuar në 1990. Vëmendje e veçantë do t'i kushtohet uljes së emetimit të CO2. Palë të ndryshme janë të përfshira në realizimin e marrëveshjes për klimën. Kjo ka të bëjë, për shembull, organet qeveritare, sindikatat dhe organizatat mjedisore. Këto parti janë të ndara në tabela të ndryshme sektoriale, përkatësisht elektricitetin, mjedisin e urbanizuar, industrinë, bujqësinë dhe përdorimin e tokës dhe lëvizshmërinë.

The-Holandisht-Klima-Marrëveshja

Marrëveshja Paris Klima

Për të arritur qëllimet që rrjedhin nga Marrëveshja e Klimës në Paris, duhet të merren masa të caktuara. Shtë e qartë se masa të tilla do të vijnë me kosto. Parimi është që kalimi në më pak emision të CO2 duhet të mbetet i realizueshëm dhe i përballueshëm për të gjithë. Shpenzimet duhet të shpërndahen në mënyrë të barabartë, në mënyrë që të ruhet mbështetja për masat që duhet të merren. Eachdo tabelë sektoriale i është dhënë detyra për të kursyer një numër ton CO2. Përfundimisht, kjo duhet të çojë në një marrëveshje kombëtare për klimën. Në këtë moment, është hartuar një marrëveshje e përkohshme klimatike. Sidoqoftë, jo çdo palë që është përfshirë në negociata aktualisht është e gatshme të nënshkruajë këtë marrëveshje. Ndër të tjera, një numër i organizatave mjedisore dhe FNV Hollandeze nuk pajtohen me marrëveshjet e përcaktuara në marrëveshjen e përkohshme të klimës. Kjo pakënaqësi ka të bëjë kryesisht me propozimet nga tabela sektoriale e industrisë. Sipas organizatave të lartpërmendura, sektori i biznesit duhet të trajtojë problemet më seriozisht, sigurisht sepse sektori i industrisë është përgjegjës për një pjesë të madhe të emetimit të gazit serë. Në këtë moment, qytetari i zakonshëm do të ballafaqohej më shumë me kostot dhe pasojat sesa do të bënte industria. Prandaj, organizatat që refuzojnë të nënshkruajnë nuk pajtohen me masat e propozuara. Nëse marrëveshja e përkohshme nuk ndryshohet, jo të gjitha organizatat do të vendosin nënshkrimin e tyre në marrëveshjen përfundimtare. Për më tepër, masat e propozuara nga marrëveshja e përkohshme për klimën ende duhet të llogariten dhe Senati Hollandez dhe Shtëpia e Përfaqësuesve Hollandezë ende duhet të bien dakord për marrëveshjen e propozuar. Prandaj është e qartë se negociatat e gjata në lidhje me marrëveshjen e klimës nuk kanë çuar ende në një rezultat të kënaqshëm dhe se mund të kalojë edhe një kohë para se të arrihet një marrëveshje e caktuar klimatike.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.