Divorci i shpejtë: si e bëni atë?

Divorci i shpejtë: si e bëni atë?

Divorci është pothuajse gjithmonë një ngjarje emocionalisht e vështirë. Megjithatë, mënyra se si vazhdon një divorc mund të bëjë të gjithë ndryshimin. Idealisht, të gjithë do të dëshironin ta përfundonin divorcin sa më shpejt që të jetë e mundur. Por si e bëni këtë?

Këshilla 1: Parandaloni debatet me ish-partnerin tuaj

Këshilla më e rëndësishme kur bëhet fjalë për divorcin e shpejtë është të shmangni debatet me ish-partnerin tuaj. Në shumicën e rasteve, humbet shumë kohë për të luftuar njëri-tjetrin. Nëse ish-partnerët komunikojnë mirë me njëri-tjetrin dhe mbajnë emocionet e tyre nën kontroll deri në një masë të caktuar, divorci mund të vazhdojë shumë më shpejt. Kjo jo vetëm që kursen shumë kohë dhe energji të shpenzuar për të luftuar njëri-tjetrin, por gjithashtu do të thotë se procedurat ligjore rreth një divorci zhvillohen më shpejt.

Këshillë 2: Shihni avokatin së bashku

Kur ish-partnerët mund të bëjnë marrëveshje, ata mund të punësojnë bashkërisht një avokat. Në këtë mënyrë, ju të dy nuk keni nevojë për avokatin tuaj, por avokati i përbashkët mund të përfshijë marrëveshjet për divorcin në marrëveshjen e divorcit nga avokati i përbashkët. Kjo shmang kostot e dyfishta dhe kursen shumë kohë. Në fund të fundit, nëse ka një kërkesë të përbashkët për divorc, nuk keni pse të shkoni në gjykatë. Nga ana tjetër, ky është rasti kur të dyja palët punësojnë avokatin e tyre.

Përveç kësaj, ka një sërë gjërash që ju dhe ish-partneri juaj mund të përgatitni përpara se të punësoni një avokat për të kursyer edhe më shumë kohë dhe para:

  • Diskutoni paraprakisht me ish-partnerin tuaj se çfarë marrëveshjesh po bëni dhe vendosni ato në letër. Në këtë mënyrë, disa nga çështjet nuk kanë nevojë të diskutohen gjatë me avokatin dhe avokati duhet vetëm t'i përfshijë këto marrëveshje në marrëveshjen e divorcit;
  • Ju tashmë mund të bëni një inventar të mallrave që do të ndahen. Mendoni jo vetëm për pasuritë, por edhe për çdo borxh;
  • Organizoni sa më shumë që të jetë e mundur në lidhje me pronën, si noteri, hipoteka, vlerësimi dhe blerja e mundshme e një shtëpie të re.

Këshilla 3: Ndërmjetësimi

Nëse nuk arrini një marrëveshje për divorcin me ish-partnerin tuaj, është e mençur të thërrisni një ndërmjetës. Detyra e një ndërmjetësi në një divorc është të udhëheqë bisedën mes jush dhe ish-partnerit tuaj si një palë e tretë e paanshme. Nëpërmjet ndërmjetësimit kërkohen zgjidhje për të cilat të dyja palët mund të bien dakord. Kjo do të thotë që ju nuk jeni në anët e kundërta të gardhit, por punoni së bashku për të zgjidhur konfliktet dhe për të arritur marrëveshje të arsyeshme. Kur të keni marrë një zgjidhje së bashku, ndërmjetësi do t'i vendosë marrëveshjet e bëra në letër. Më pas, ju dhe ish-partneri juaj mund të konsultoheni me një avokat, i cili më pas mund të përfshijë marrëveshjet në marrëveshjen e divorcit.

Law & More