KENI NEVOJË PËR avokat transporti?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

/
Ligji i transportit
/

Jurist i Transportit

Sektori i logjistikës është dinamik dhe gjithnjë në lëvizje. Për shkak të globalizimit të tregtisë, gjithnjë e më shumë mallra transportohen shumë kilometra në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë transportin nga deti, rrugor, hekurudhor dhe ajër. Shumë palë si klientët, transportuesit, dërguesit, siguruesit dhe marrësit janë të përfshirë në këtë proces. Në fund të fundit, mallrat pranohen dhe transportohen përsëri nga palë të ndryshme.

Edhe pse ky proces transporti shpesh nuk shkakton probleme për të gjitha këto palë, nganjëherë ai ende mund të shkojë keq. Kur transporti vjen në ndalesë, bëhet një vonesë ose ngarkesa dëmtohet ose humbet gjatë rrugës, pyetjet e përgjegjësisë mund të lindin midis palëve. Kush është përgjegjës dhe për këtë arsye duhet të kompensojë dëmin e shkaktuar? Dhe cilat hapa mund të merren nëse një palë thjesht nuk i përmbush angazhimet e saj? Përgjigja për këto pyetje para së gjithash duhet të gjendet në rrjetin e marrëveshjeve midis të gjitha këtyre palëve.

Përveç marrëveshjeve midis palëve, rregulloret ndërkombëtare duhet të merren parasysh kur merren me çështje të ligjit të transportit. Në fund të fundit, transporti shpesh zhvillohet ndërkombëtarisht dhe kështu kalon kufij të ndryshëm kombëtar. Prandaj rregullat ndërkombëtare luajnë një rol të rëndësishëm. Konventat ndërkombëtare që do të zbatohen varen nga mënyra e transportit. Për shembull, Konventa e Rregullave të Hagës-Visby vlen për transportin detar dhe Konventa e Montrealit vlen për transportin ajror. Për shembull, konventa CMR është e rëndësishme në transportin rrugor.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

PARTNER MENAXHUES / AVOKAT

tom.meevis@lawandmore.nl

“Gjatë prezantimit u bë e qartë për mua menjëherë
Që Law & More ka një plan të qartë
e veprimit”

Sidoqoftë, jo vetëm kufijtë kombëtar tejkalohen me ligjin e transportit. Juridiksione të ndryshme hyjnë gjithashtu në lidhje me ligjin e transportit. Për shembull, ekziston një mbivendosje e qartë midis ligjit të transportit dhe ligjit të punës, ligjit të kontratave, ligjit të ndërmarrjeve dhe ligjit ndërkombëtar. Në fund të fundit, për shembull, transportuesi punëson vartës dhe urdhrat u jepen transportuesve të mallrave. Në këto situata, çështje që lidhen me ligjin e transportit gjithashtu mund të lindin. A po merreni me një çështje të tillë? Pastaj një njohuri e gjerë dhe e azhurnuar për çështjet në fushat e lartpërmendura të ligjit është gjithashtu e rëndësishme.

Çfarë thonë klientët për ne

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

10
mike
Hoogeloon

Avokatët tanë të transportit janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More Foto

shërbimet tona

Duke marrë parasysh sa më sipër, sektori i logjistikës është mbi të gjitha komplekse dhe duhet të merren parasysh disa aspekte. në Law & More ne e kuptojmë se logjistika përfshin interesa gjithëpërfshirëse, si në Hollandë, ashtu edhe në Evropë, si dhe globalisht. Kjo është arsyeja pse ne mendojmë se është e rëndësishme të jesh një hap përpara nga problemet e mundshme duke hartuar marrëveshje (transport) dhe kushte dhe kushte të përgjithshme. Për shembull, mund të rregullojë ose përjashtojë përgjegjësinë në lidhje me çështje të ndryshme të ligjit të transportit.

A po merreni me dëmtimin e ngarkesave, procedurat, mbledhjen e borxheve ose çështjet e konfiskimit në kontekstin e ligjit të transportit? Edhe atëherë Law & More skuadra është atje për ju. Juristët tanë nuk janë vetëm ekspertë në fushën e ligjit të transportit, por edhe në fusha të tjera të lidhura me ligjin. A keni ndonjë pyetje tjetër? Ju lutem kontaktoni Law & More.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.