FONDACIONET E FILANTROPIS & & BAMIRITYSIS
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë rastin tuaj dhe nxjerrin një plan veprimi të përshtatshëm
Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

Filantropia & Fondacionet e Bamirësisë

Kur dikush zgjedh të fillojë një bamirësi, një nga hapat e parë thelbësorë është të zgjedhësh një formë ligjore të përshtatshme. Ligji Hollandez i njeh subjektet e ndryshme që mund të shërbejnë si një formë ligjore për një bamirësi: fondacioni Hollandez dhe shoqata Hollandeze.

Fondacioni Hollandez zgjidhet më shpesh për krijimin e një bamirësie. Një karakteristikë e fondacionit Hollandez është se nuk ka anëtarë. Në thelb, fondacioni Hollandez duhet të ketë vetëm një organ: bordin e drejtorëve. Fondacioni Hollandez ka për qëllim të arrijë një qëllim specifik siç përmendet në artikujt e përfshirjes. Ky qëllim mund të arrihet duke marrë donacione, duke kryer një biznes ose duke aplikuar për grante. Për më tepër, është e ndaluar që fondacioni të shpërndajë fitime te themeluesit, personat që bëjnë pjesë në organet e tij dhe personat e tjerë. Megjithatë, grupi i fundit ('personi tjetër') mund të marrë pagesa për sa kohë që këto pagesa janë bërë për një qëllim altruist ose shoqëror, që do të thotë se fondacioni është një formë ligjore që është e përshtatshme për të formuar një bamirësi. Një fondacion ka donatorë ose vullnetarë. Në parim, këta persona nuk kanë ndonjë të drejtë votimi. Për më tepër, një fondacion mund të ketë pronë të paluajtshme, të bëjë borxhe, të hyjë në zotime dhe të hap llogari bankare. Një fondacion mund të kryejë edhe veprimtari tregtare.

Për dallim nga fondacioni, një shoqatë ka anëtarë, të cilët janë të bashkuar në Mbledhjen e Përgjithshme. Ky Mbledhje e Përgjithshme ka një sasi të konsiderueshme të pushtetit, pasi është ndër të tjerët përgjegjës për emërimin dhe largimin e drejtorëve. Për më tepër, artikujt e përfshirjes mund të ndryshohen vetëm nga Asambleja e Përgjithshme. Shoqata nuk mund të shpërndajë fitime midis anëtarëve të saj. Ashtu si fondacioni, një shoqatë mund të kryejë akte juridike siç janë blerja e pronave. Megjithatë, kjo e fundit është e ndaluar në rast se shoqata mund të shihet si një shoqatë joformale.

Midis fondacionit dhe shoqatës mund të ekzistojnë ndryshime në përgjegjësinë e drejtorëve të mundshëm.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

PARTNER MENAXHUES / AVOKAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Shërbimet e Law & More

Jurist Corporate

Çdo kompani është unike. Prandaj, ju do të merrni këshilla ligjore që janë drejtpërdrejt të rëndësishme për kompaninë tuaj.

Nëse bëhet fjalë për këtë, ne gjithashtu mund të ngremë gjyq për ju. Na kontaktoni per kushtet.

Ne ulemi me ju për të hartuar një strategji.

Do sipërmarrës duhet të merret me ligjin e ndërmarrjeve. Përgatituni mirë për këtë.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Farë mund Law & More bëni për t'ju ndihmuar?

Law & More ka përvojë në udhëheqjen dhe ndihmën e fondacioneve bamirëse holandeze dhe ndërkombëtare që funksionojnë ose klientë privatë me dëshira dhe qëllime filantropike.

Ne këshillojmë krijimin, themelimin dhe regjistrimin e fondacioneve bamirëse dhe jo-fitimprurëse Hollandeze. Ndihma jonë përfshin të gjitha aspektet e çështjeve tatimore, ligjore, qeveritare dhe zgjidhjes së mosmarrëveshjeve në Hollandë.

Mentalitet jo i pakuptimtë

Ne na pëlqen të menduarit krijues dhe shikojmë përtej aspekteve juridike të një situate. Shtë gjithçka për të arritur në thelbin e problemit dhe zgjidhjen e tij në një çështje të vendosur. Për shkak të mentalitetit tonë të pakuptimtë dhe përvojës së viteve, klientët tanë mund të mbështeten në mbështetje juridike personale dhe efikase.

Çfarë thonë klientët për ne

Avokatët tanë të Fondacionit të Filantropisë dhe Bamirësisë janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More