NE NEVOJE PËR AVOKAT FAMILJARE?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë rastin tuaj dhe nxjerrin një plan veprimi të përshtatshëm
Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

Avokat familjar

Ndonjëherë ju mund të duhet të merreni me një çështje ligjore në fushën e ligjit të familjes. Ështja më e zakonshme juridike në praktikën e së drejtës familjare është divorci.

Menyja e Shpejtë

Më shumë informacion mbi procedurat e divorcit dhe avokatët tanë të divorcit mund të gjenden në faqen tonë të divorcit. Përveç një divorci, mund të mendoni, për shembull, njohjen e fëmijës tuaj, mohimin e prindërimit, marrjen e kujdestarisë për fëmijët tuaj ose një proces birësimi. Këto janë çështje që duhet të rregullohen siç duhet në mënyrë që të mos ju ndesheni më vonë me probleme. A po kërkoni për një firmë juridike të specializuar në të drejtën familjare? Atëherë keni gjetur vendin e duhur. Law & More ju ofron ndihmë juridike në fushën e së drejtës familjare. Avokatët tanë për familjen janë në shërbimin tuaj me këshilla personale.

Përveç çështjeve që kanë të bëjnë me njohjen, kujdestarinë, mohimin e prindërve dhe birësimin, avokatët tanë të së drejtës familjare mund t'ju ndihmojnë gjithashtu me procedurat që lidhen me vendosjen dhe mbikëqyrjen e fëmijëve tuaj. Nëse keni të bëni me një ose më shumë nga këto çështje, është e mençur të keni ndihmën e një avokati të ligjit familjar i cili do t'ju ndihmojë në zgjidhjen ligjore.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

AVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Keni nevojë për një avokat të familjes?

Përkrahja e fëmijëve

Çdo biznes është unik. Kjo është arsyeja pse ju do të merrni këshilla ligjore që lidhen drejtpërdrejt me biznesin tuaj.

Ne kemi një qasje personale dhe punojmë së bashku me ju drejt një zgjidhjeje të përshtatshme.

Ne ulemi me ju për të hartuar një strategji.

Jeto veçmas

Jeto veçmas

Avokatët tanë të korporatës mund të vlerësojnë marrëveshjet dhe të japin këshilla për to.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Njohje

Mirënjohja krijon marrëdhënie të së drejtës familjare midis personit që pranon fëmijën dhe fëmijën. Burri atëherë mund të quhet baba, gruaja nënë. Personi që pranon fëmijën nuk ka pse të jetë babai biologjik ose nëna e fëmijës. Ju mund ta pranoni fëmijën tuaj para lindjes, gjatë deklarimit të lindjes ose në një kohë të vonë.

Çfarë thonë klientët për ne

Avokatët tanë të familjes janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Kushtet për njohjen e një fëmije

Nëse doni të njohni një fëmijë, duhet të plotësoni disa kushte. Për shembull, ju duhet të jeni 16 vjeç ose më i vjetër për të njohur një fëmijë. Por ka më shumë kushte. Ju duhet leje nga nëna. Në qoftë se fëmija është më i madh se 16 vjet. Kur fëmija është 12 vjeç ose më i vjetër, ju duhet gjithashtu leje me shkrim nga fëmija. Për më tepër, nuk mund të njohësh një fëmijë nëse nuk lejohet të martohesh me nënën. Për shembull, sepse ju jeni një i afërm i gjakut i nënës. Për më tepër, fëmija që dëshironi të pranoni mund të mos ketë dy prindër ligjorë. A jeni vendosur nën kujdestari? Në atë rast, së pari do t'ju duhet leje nga gjykata nën-qarkore.

Njohja e një fëmije gjatë shtatëzanisë

Kjo i referohet njohjes së foshnjës së palindur. Mund ta pranoni fëmijën në çdo komunë në Hollandë. Nëse nëna (pritëse) nuk vjen me ju, ajo duhet të japë lejen me shkrim për pranim. A është partneri juaj shtatzënë me binjakë? Pastaj vërtetimi vlen për të dy fëmijët, nga të cilët partneri juaj është shtatzënë në atë kohë.

Njohja e një fëmije gjatë deklarimit të lindjes

Ju gjithashtu mund ta pranoni fëmijën tuaj nëse raportoni lindjen. Lindjen duhet ta raportoni në komunën ku ka lindur fëmija. Nëse nëna nuk vjen me ju, ajo duhet të japë lejen me shkrim për vërtetimin.

familja-avokati-mirënjohje-imazh (1)Njohja e fëmijës në një datë të mëvonshme

Ndodh që ndonjëherë ndodh që fëmijët të mos pranohen derisa të jenë shumë më të rritur apo edhe të moshës. Njoftimi është i mundur atëherë në çdo komunë në Hollandë. Nga mosha 12 vjeç do t'ju duhet leje me shkrim nga fëmija dhe nëna. Nëse fëmija është tashmë 16 vjeç, ju duhet vetëm leje nga fëmija.

Zgjedhja e një emri kur pranoni një fëmijë

Një aspekt i rëndësishëm në njohjen e fëmijës tuaj, është zgjedhja e emrit. Nëse dëshironi të zgjidhni mbiemrin e fëmijës tuaj gjatë pranimit, ju dhe partneri juaj duhet të shkoni së bashku në bashki. Nëse fëmija është mbi 16 vjeç në kohën e pranimit, fëmija do të zgjedhë mbiemrin që ai ose ajo dëshiron të ketë.

Pasojat e njohjes

Nëse e pranoni një fëmijë, bëheni prind ligjor i fëmijës. Atëherë do të keni disa të drejta dhe detyrime. Për t'u bërë përfaqësuesi ligjor i fëmijës, duhet të aplikoni edhe për autoritetin prindëror. Mirënjohja e një fëmije nënkupton si më poshtë:

 • Ndërmjet personit që pranon fëmijën dhe fëmijës krijohet një lidhje ligjore.
 • Ju keni detyrim ushqimor ndaj fëmijës derisa ai të mbushë moshën 21 vjeç.
 • Ju dhe fëmija bëheni trashëgimtarë ligjorë të njëri-tjetrit.
 • Ju zgjidhni mbiemrin e fëmijës së bashku me nënën në momentin e njohjes.
 • Fëmija mund të fitojë shtetësinë tuaj. Kjo varet nga ligji i shtetit të cilit ju keni shtetësinë.

A do të dëshironit ta njihni fëmijën tuaj dhe a keni ende pyetje në lidhje me procedurën e njohjes? Mos ngurroni të kontaktoni avokatët tanë me përvojë të ligjit familjar.

Refuzimi i prindërisë

Kur nëna e një fëmije është martuar, burri i saj bëhet babai i fëmijës. Kjo vlen edhe për partneritetet e regjistruara. Possibleshtë e mundur të mohosh prindërinë. Për shembull, sepse bashkëshorti nuk është babai biologjik i fëmijës. Një mohim i prindërve mund të kërkohet nga babai, nëna ose vetë fëmija. Refuzimi ka pasojën që ligji nuk e konsideron babain ligjor babanë. Kjo vlen në mënyrë retroaktive. Ligji pretendon se atësia e babait ligjor nuk ka ekzistuar kurrë. Kjo ka për shembull pasoja për kush është trashëgimtari i tyre.

Sidoqoftë, ka tre raste në të cilat mohimi i prindërisë nuk është (ose nuk është më) e mundur:

 • Nëse babai ligjor është edhe babai biologjik i fëmijës;
 • Nëse babai ligjor ka pranuar aktin me të cilin gruaja e tij ka mbetur shtatzënë;
 • Nëse babai ligjor e dinte para martesës se gruaja e tij e ardhshme ishte shtatzënë.
 • Përjashtim bëjnë dy rastet e fundit kur nëna nuk është treguar e sinqertë për babain biologjik të fëmijës.

Refuzimi i prindërisë mbetet një vendim i rëndësishëm. Avokatët e familjes së Law & More janë të gatshëm t'ju këshillojmë në mënyrën më të mirë të mundshme përpara se të merrni këtë vendim të rëndësishëm.

familje-avokat-kujdestari-imazh (1)kujdestari

Një fëmijë i mitur nuk lejohet të marrë vetë disa vendime. Kjo është arsyeja pse fëmija është nën autoritetin e njërit ose të dy prindërve. Shpesh, prindërit marrin automatikisht kujdestarinë e fëmijëve të tyre, por ndonjëherë ju duhet të bëni kërkesë për kujdestari përmes një procesi gjyqësor ose përmes një formulari të aplikimit.

Nëse keni kujdestarinë e një fëmije:

 • Ju jeni përgjegjës për kujdesin dhe rritjen e fëmijës.
 • Pothuajse gjithmonë keni një detyrim ushqimi, që do të thotë se duhet të paguani shpenzimet e kujdesit dhe arsimimit (deri në moshën 18 vjeç) dhe shpenzimet e jetesës dhe të studimit (nga mosha 18 deri në 21 vjeç).
 • Ju menaxhoni paratë dhe gjërat e fëmijës;
 • Ju jeni përfaqësuesi ligjor i tij/saj.

Kujdestaria e një fëmije mund të organizohet në dy mënyra. Kur një person ka kujdestarinë, ne flasim për kujdestari me një kokë, dhe kur dy persona kanë kujdestari, kjo ka të bëjë me kujdestari të përbashkët. Më së shumti dy persona mund të kenë kujdestarinë. Prandaj, nuk mund të aplikoni për autoritetin prindëror nëse dy persona kanë tashmë kujdestarinë e një fëmije.

Kur merrni kujdestarinë e një fëmije?

A jeni i martuar ose keni një partneritet të regjistruar? Atëherë të dy prindërit do të kenë kujdestarinë e përbashkët të një fëmije. Nëse nuk është ky rasti, vetëm nëna do t'ju lejohet kujdestari. A martoheni si prindër pas lindjes së fëmijës tuaj? Apo hyni në një partneritet të regjistruar? Në atë rast, ju do të merrni gjithashtu autoritetin prindëror automatik. Një kusht është që ju ta keni njohur fëmijën si baba. Për të marrë autoritetin prindëror, ju nuk mund të jeni më i ri se 18 vjeç, të jeni nën kujdestari ose të keni një çrregullim mendor. Një nënë e mitur e moshës 16 ose 17 vjeç mund të paraqesë në gjykatë për një deklaratë moshe për të marrë kujdestarinë e një fëmije. Nëse asnjëri nga prindërit nuk ka kujdestarinë, gjykatësi cakton kujdestar.

Kujdestaria e përbashkët në rast divorci

Premisa e një divorci është që të dy prindërit të mbajnë kujdestarinë e përbashkët. Në disa raste, gjykata mund të devijojë nga ky rregull nëse është në interesin më të mirë të fëmijëve.

Dëshironi të merrni kujdestarinë ndaj fëmijës tuaj apo keni pyetje të tjera në lidhje me autoritetin prindëror? Pastaj ju lutemi kontaktoni një nga avokatët tanë me përvojë të familjes. Jemi të lumtur që mendojmë së bashku me ju dhe ju ndihmojmë në aplikimin për autoritetin prindëror!

Adoptim

Kushdo që dëshiron të birësojë një fëmijë nga Hollanda ose nga jashtë duhet të plotësojë disa kushte. Për shembull, ju duhet të jeni të paktën 18 vjet më i vjetër se fëmija që dëshironi të adoptoni. Kushtet për të adoptuar një fëmijë nga Hollanda ndryshojnë nga kushtet për të adoptuar një fëmijë nga jashtë. Për shembull, një birësim në Hollandë kërkon që birësimi të jetë në interesin më të mirë të fëmijës. Për më tepër, fëmija duhet të jetë i mitur. Nëse fëmija që dëshironi të adoptoni është 12 vjeç ose më i vjetër, pëlqimi i tij ose saj kërkohet për birësim. Për më tepër, një kusht i rëndësishëm për birësimin e një fëmije nga Hollanda është që ju të keni kujdesur dhe rritur fëmijën për të paktën një vit. Për shembull, si prind kujdestar, kujdestar ose prind i prindërve.

Për birësimin e një fëmije nga jashtë, është e rëndësishme që ju ende nuk keni mbushur moshën 42 vjeç. Në rast të rrethanave të veçanta, mund të bëhet një përjashtim. Për më tepër, kushtet e mëposhtme zbatohen për birësimin e një fëmije nga jashtë:

 • Ju dhe partneri juaj duhet të jepni leje për të inspektuar Sistemin e Dokumentacionit Gjyqësor (JDS).
  Diferenca në moshë midis prindit më të madh birësues dhe fëmijës nuk mund të kalojë 40 vjet. Në rast të rrethanave të veçanta mund të bëhet edhe përjashtim.
 • Shëndeti juaj mund të mos jetë pengesë për birësim. Ju duhet t'i nënshtroheni një ekzaminimi mjekësor.
 • Ju duhet të jetoni në Holandë.
 • Që nga koha kur fëmija i huaj niset për në Holandë, ju jeni të detyruar të siguroni shpenzimet e kujdesit dhe rritjes së fëmijës.

Vendi nga vjen fëmija i birësuar gjithashtu mund të vendos kushte për birësim. Për shembull, për shëndetin, moshën ose të ardhurat tuaja. Në parim, një burrë dhe një grua mund të birësojnë vetëm një fëmijë nga jashtë së bashku, nëse ata janë të martuar.

Dëshiron të birësosh një fëmijë nga Hollanda apo nga jashtë? Nëse po, informohuni mirë për procedurën dhe kushtet specifike që vlejnë për situatën tuaj. Avokatët e familjes familjare të Law & More janë të gatshëm t'ju këshillojmë dhe ju ndihmojnë gjatë këtij procesi.

familierechtadvocaten-uithuisplaatsing-image (1)outplacement

Një dalje është një masë shumë drastike. Mund të përdoret kur është më mirë që mbrojtja e fëmijës tuaj të jetojë diku tjetër për një kohë. Një dalje gjithmonë shkon paralelisht me mbikëqyrjen. Qëllimi i një dalje është të sigurohet që fëmija juaj mund të jetojë përsëri në shtëpi pas një periudhe kohe të caktuar.

Kërkesa për ta vendosur fëmijën tuaj jashtë shtëpisë mund t'i paraqitet Gjykatësit të Fëmijëve nga Kujdesi Rinor ose Bordi i Kujdesit dhe Mbrojtjes së Fëmijëve. Ekzistojnë forma të ndryshme të shtrirjes. Për shembull, fëmija juaj mund të vendoset në një familje kujdestare ose në një shtëpi kujdesi. Shtë gjithashtu e mundur që fëmija juaj të vendoset me familjen.

Në një situatë të tillë, është e rëndësishme që të mund të punësoni një avokat të cilit i besoni. në Law & More, interesat tuaja dhe ato të fëmijës tuaj janë parësore. Nëse keni nevojë për ndihmë në këtë proces, për shembull për të parandaluar që fëmija juaj të mos vendoset larg shtëpisë, ju keni ardhur në vendin e duhur. Avokatët tanë mund të ju ndihmojnë juve dhe fëmijën tuaj nëse një kërkesë për dalje është dorëzuar ose mund t'i paraqitet Gjykatësit të Fëmijëve.

Avokatët e familjes familjare të Law & More mund të ju udhëzojë dhe ju ndihmojë të rregulloni të gjitha aspektet e ligjit familjar në mënyrën më të mirë të mundshme. Juristët tanë kanë njohuri të specializuara në fushën e së drejtës familjare. A jeni kurioz se çfarë mund të bëjmë për ju? Pastaj ju lutemi kontaktoni Law & More.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More