Shumë fabrika të mëdha dhe ndërmarrje energjetike lëshojnë gaze serë siç është CO2. Në bazë të Protokollit të Kiotos dhe Konventës së Klimës, tregtimi i emetimeve përdoret për të zvogëluar emetimet e gazrave të tillë serë nga industria dhe sektori i energjisë.

DUHET TOW LEXOJN EM EMISION?
Shmang një gjobë

Tregtimi i emetimeve (ligji i energjisë)

Shumë fabrika të mëdha dhe ndërmarrje energjetike lëshojnë gaze serë siç është CO2. Në bazë të Protokollit të Kiotos dhe Konventës së Klimës, tregtimi i emetimeve përdoret për të zvogëluar emetimet e gazrave të tillë serë nga industria dhe sektori i energjisë. Tregtimi i emetimeve në Hollandë drejtohet nga sistemi evropian i tregtimit të emetimeve, EU ETS. Brenda ETS-së së BE-së, është vendosur një kufi i të drejtave të emetimeve që është i barabartë me emetimin total të lejuar të CO2. Ky limit rrjedh nga objektivat e zvogëlimit që BE dëshiron të arrijë dhe siguron që emetimet e të gjitha kompanive në tregtimin e emetimeve të mos e tejkalojnë objektivin e caktuar.

Menyja e Shpejtë

Lejet e emisionit

Një kompani që merr pjesë në një skemë të tregtimit të emetimeve merr një shumë vjetore të lejimeve të emetimeve falas. Kjo llogaritet pjesërisht në bazë të niveleve të mëparshme të prodhimit dhe standardeve për efikasitetin e CO2 të procesit të prodhimit të kompanisë. Një lejim i emetimit i jep secilës kompani të drejtën të lëshojë një sasi të caktuar të gazrave serë dhe përfaqëson 1 ton emetime të CO2. A është kompania juaj e përshtatshme për shpërndarjen e të drejtave të emetimeve? Atëherë është e rëndësishme të llogarisni siç duhet sa CO2 lëshon kompania juaj çdo vit në mënyrë që të merrni numrin e duhur të të drejtave të emetimeve. Kjo për shkak se çdo vit, secila kompani duhet të dorëzojë të njëjtin numër të të drejtave të emetimeve siç ka emetuar në ton gaz të serrës.

Tom Meevis

Tom Meevis

Partneri / Avokati Menaxhues

 Telefononi +31 (0) 40 369 06 80

Ekspertiza jonë në ligjin e energjisë

Imazhi i energjisë në zona

Energji diellore

Ne përqëndrohemi në ligjin e energjisë që përqendrohet në erën dhe energjinë diellore

Ligji për mjedisin

Ligji për mjedisin

Të dy ligjet Hollandeze dhe Evropiane zbatohen për ligjin mjedisor. Le të informojmë dhe këshillojmë

Imazhi Emmisierecht / emmisiehandel

Ligji i energjisë

A blini, jepni apo prodhoni energji? Law & More ju jep ndihmë juridike

Imazhi i prodhuesit të energjisë

Prodhuesi i energjisë

A po merreni me të vetmin energji? Ekspertët tanë janë të lumtur t'ju ndihmojnë

"Desha
të ketë një avokat i cili
është gjithmonë gati për mua,
edhe në fundjavë ”

Tregtia e emetimeve

Kompanitë që lëshojnë më shumë gaze serë sesa që kanë leje emetimi për t’u dorëzuar nga rreziku gjobitet. A është ky rasti për kompaninë tuaj? Nëse po, ju mund të blini leje shtesë për emetimin në mënyrë që të shmangni një gjobë. Ju jo vetëm që mund të blini lejime shtesë për emetimin, për shembull, nga tregtarët në të drejtat e emetimeve, si bankat, investitorët ose agjensitë tregtare, por gjithashtu mund t'i merrni ato në një ankand. Sidoqoftë, mund të jetë rasti që kompania juaj lëshon më pak gaze serë dhe për këtë arsye ruan lejimet e emetimit. Në atë rast, ju mund të zgjidhni të filloni tregtimin e këtyre lejimeve të emetimit. Para se të keni mundësi të tregtoni lejimet e emetimeve, duhet të hapet një llogari në Regjistrin e BE-së, ku gjenden lejimet. Kjo për shkak se BE-ja dhe / ose OKB-ja dëshiron të regjistrojë dhe kontrollojë çdo transaksion.

Leja e emisionit

Leja e emisionit

Para se të mund të merrni pjesë në një skemë të tregtimit të emetimeve, kompania juaj duhet të ketë një leje të vlefshme. Mbi të gjitha, ndërmarrjet në Hollandë nuk lejohen të lëshojnë gazra serë dhe, me kusht që ato të jenë nën objektin e Ligjit për Menaxhimin e Mjedisit, duhet të bëjnë kërkesë për një leje emisioni nga Autoriteti Hollandez i Emetimeve (NEa). Për t'u kualifikuar për një leje emisioni, kompania juaj duhet të hartojë një plan monitorimi dhe ta aprovojë atë nga AKM. Nëse plani juaj i monitorimit është aprovuar dhe leja e emisionit është dhënë, atëherë duhet ta mbani aktualizuar planin e monitorimit në mënyrë që dokumenti të pasqyrojë gjithmonë situatën aktuale. Ju gjithashtu jeni i detyruar të paraqisni një raport vjetor të verifikuar të emetimeve në AKM dhe të futni të dhënat nga raporti i emetimeve në Regjistrin e Tregtimit të Emetimeve të CO2.

A merret biznesi juaj me tregtimin e emetimeve dhe a keni ndonjë pyetje apo problem në lidhje me këtë? Apo doni ndihmë për aplikimin për një leje emisioni? Në të dy rastet ju keni ardhur në vendin e duhur. Specialistët tanë përqendrohen në tregtimin e emetimeve dhe e dinë se si mund t'ju ndihmojnë.

A doni të dini se çfarë Law & More a mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 të stuur een e-mail naar:

Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - [email mbrojtur]
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - [email mbrojtur]

Law & More B.V.