Udhëtari i mbrojtur më mirë nga falimentimi nga ofruesi i udhëtimit

Për shumë njerëz do të jetë një makth: festa që keni punuar kaq shumë për tërë vitin është anuluar për shkak të falimentimit të ofruesit të udhëtimit. Për fat të mirë, shansi që kjo të ndodhë me ju është zvogëluar me zbatimin e legjislacionit të ri. Më 1 korrik 2018, hynë në fuqi rregulla të reja, si rezultat i të cilave udhëtarët mbrohen më shpesh në rast se ofruesi i tyre i udhëtimit falimenton. Derisa të hyjnë në fuqi këto legjislacione të reja, vetëm konsumatorët që rezervuan një paketë udhëtimi u mbrojtën nga falimentimi i ofruesit të udhëtimit. Sidoqoftë, në shoqërinë e sotme udhëtarët po përpilojnë më shpesh udhëtimin e tyre, duke bashkuar elemente nga ofruesit e ndryshëm të udhëtimit në një udhëtim. Rregullat e reja parashikojnë këtë zhvillim duke mbrojtur gjithashtu udhëtarët që vetë hartojnë udhëtimin e tyre kundër falimentimit të ofruesit (ëve) të udhëtimit. Në disa raste, edhe udhëtarët e biznesit bëjnë pjesë në fushën e kësaj mbrojtjeje. Rregullat e reja vlejnë për të gjitha udhëtimet që janë prenotuar në ose pas 1 korrikut 2018. Ju lutemi vini re: kjo mbrojtje vlen vetëm për falimentimin e ofruesit të udhëtimit dhe nuk zbatohet në rast të vonesave ose grevave.

Lexoni më shumë: https://www.acm.nl/nl/publicaties/reiziger-beter-beschermd-tegen-faillissement-reisaanbieder

Shpërndaje
Law & More B.V.