Imazhi i lajmeve

Taksat: e kaluara dhe e tashmja

Historia e taksave fillon në kohën Romake. Njerëzit që jetonin në territorin e Perandorisë Romake duhej të paguanin taksa. Rregullat e para të taksave në Hollandë shfaqen në 1805. Parimi themelor i taksimit lindi: të ardhurat. Taksa e të ardhurave u zyrtarizua në vitin 1904.

TVSH, tatimi mbi të ardhurat, tatimi mbi pagën, taksat e korporatave, taksat mjedisore - të gjitha këto janë pjesë e taksave që paguajmë sot. Ne i paguajmë taksat qeverisë dhe bashkive. Me të ardhurat, Ministria e Infrastrukturës së Hollandës, për shembull, mund të kujdeset për diket; ose provincat e transportit publik.

Ekonomistët ende po diskutojnë pyetje të tilla si: kush duhet të paguajë taksat? Cili duhet të jetë kufiri i taksës? Si duhet të shpenzohen të ardhurat nga taksat? Një shtet pa taksa nuk mund të kujdeset për qytetarët e tij.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.