Hollanda është një lider inovacioni në Evropë

Sipas tabelës së rezultateve evropiane të inovacionit të Komisionit Evropian, Hollanda merr 27 tregues për potencialin e inovacionit. Hollanda tani është në vendin e 4-të (2016 - vendi i 5-të), dhe është emëruar si Drejtues i Inovacionit në 2017, së bashku me Danimarkën, Finlandën dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Sipas Ministrit Hollandez të Punëve Ekonomike, arritëm në këtë rezultat sepse shtetet, universitetet dhe kompanitë punojnë ngushtë së bashku. Një nga kriteret e tabelës së rezultateve evropiane të inovacionit për vlerësimin e shtetit ishte 'bashkëpunimi publik-privat'. Vlen të përmendet gjithashtu se investimet për inovacione në Hollandë janë më të lartat në Evropë.

A jeni i interesuar në tabelën e rezultateve Evropiane të Inovacionit 2017? Ju mund të lexoni gjithçka në faqen e internetit të Komisionit Evropian.

Shpërndaje
Law & More B.V.