Google gjobiti një rekord prej 2,42 miliardë BE nga BE

Ky është vetëm fillimi, mund të shqiptohen edhe dy dënime të tjera

Sipas vendimit të Komisionit Evropian, Google duhet të paguajë një gjobë prej 2,42 miliardë EUR për shkeljen e ligjit të antitrustit.

Komisioni Evropian deklaron se Google avantazhoi produktet e veta Google Shopping në rezultatet e motorit të kërkimit Google në dëm të ofruesve të tjerë të mallrave. Lidhjet për produktet e Blerjeve Google ishin dhe janë në krye të faqes së rezultateve të kërkimit, ndërsa pozicionet e shërbimeve konkurruese siç përcaktohen nga algoritmet e kërkimit të Google shfaqen vetëm në pozicione më të ulëta.

Brenda 90 ditësh Google do të duhet të ndryshojë sistemin e renditjes së algoritmit të kërkimit. Përndryshe, një gjobë do të vendoset deri në 5% të shitjes mesatare ditore globale të Alphabet, kompania mëmë e Google.

Komisioneri Evropian për Konkurrencën Margrethe Vestager tha se ajo që bëri Google ishte e paligjshme sipas rregullave antitrust të BE-së. Me këtë vendim, u përcaktua një precedent për hetimet e ardhshme.

Komisioni Evropian heton dy raste të tjera në të cilat Google dyshohet se abuzon me rregullat e konkurrencës në tregun e lirë: sistemin operativ Android dhe AdSense.

Lexoni më shumë: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.