Thelbi i ligjit detyrues…

Thelbi i ligjit të detyrueshëm në përgjithësi është se nuk mund thjesht të devogohet nga dispozita të tilla. Megjithëkëtë, Kodi Civil Hollandez shprehet në nenin 7: 902 se dikush mund të shmanget nga ligji i detyrueshëm me anë të një marrëveshjeje zgjidhjeje, kur kjo marrëveshje ka për qëllim të përfundojë një pasiguri ose mosmarrëveshje ekzistuese dhe me kusht që të mos bie ndesh me vendosmërinë e përbashkët dhe publikun rendit. Kjo është konfirmuar nga Gjykata Supreme e Hollandës më 6 janar, në një rast në të cilin Fondi i Taksave Sociale ('Sociaal Fonds Taxi') u përball me kompaninë e taksive Blue Taxi me refuzimin e saj për të paguar kohën e pritjes së drejtuesve të saj. Sidoqoftë, Blue Taxi dhe taksistët përkatës e kishin caktuar këtë parim në një marrëveshje zgjidhjeje. Sidoqoftë, Blue Taxi tërhoqi kashtë të shkurtër, pasi këto marrëveshje nuk mund të thirreshin kundër SFT.

2017-02-02

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.