Punëdhënësit duhet t'i kushtojnë vëmendje rrethanave në të cilat ata

Punëdhënësit duhet t'i kushtojnë vëmendje rrethanave në të cilat dëshirojnë të largojnë një punonjës. Kjo dëshmohet edhe një herë me një aktgjykim të gjykatës së rrethit në Assen. Një spital duhej të paguante punonjësve të tij (një farmacist) një lejim tranzicioni prej 45,000 € dhe një shpërblim të barabartë prej 125,000 € pasi nuk kishte baza të arsyeshme për përfundimin e kontratës së punës. Spitali pohoi se farmacisti ishte jofunksional, që doli të mos jetë kështu. Sidoqoftë, kontrata ishte shpërbërë, me përfitimet e caktuara si rezultat. Arsyeja për këtë ishte që ndërkohë marrëdhënia e punës ishte ndërprerë, gjë që i atribuohej tërësisht punëdhënësit.

10-02-2017

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.