Për të parandaluar njerëzit e tjerë që të përdorin punën tuaj, ligji i pronësisë intelektuale ofron mundësinë për të mbrojtur idetë tuaja të zhvilluara dhe konceptet krijuese. Kjo do të thotë që krijimet tuaja mund të përdoren vetëm me lejen tuaj. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në shoqërinë tonë që ndryshon me shpejtësi dhe inovacion. Dëshironi të dini më shumë rreth ligjit të pronësisë intelektuale?

A JENI ZHVILLIM?
MBROJTOJEN KRIJIMET TUAJ

E drejta e pronësisë intelektuale

Për të parandaluar njerëzit e tjerë që të përdorin punën tuaj, ligji i pronësisë intelektuale ofron mundësinë për të mbrojtur idetë tuaja të zhvilluara dhe konceptet krijuese. Kjo do të thotë që krijimet tuaja mund të përdoren vetëm me lejen tuaj. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në shoqërinë tonë që ndryshon me shpejtësi dhe inovacion. Dëshironi të dini më shumë rreth ligjit të pronësisë intelektuale? Specialistët në Law & More mund t'ju japin ndihmë juridike nëse dëshironi të mbroni idetë ose krijimet tuaja. Nëse na kontaktoni, ne do t'ju ndihmojmë në regjistrimin e pronës intelektuale dhe ne do të veprojmë në emrin tuaj kundër çdo shkelësi. Ekspertiza jonë në fushën e ligjit të pronësisë intelektuale është:

• Të drejtat e autorit;
• Markat tregtare;
• Patentat dhe patentat;
• Emrat e tregtisë

Tom Meevis

Tom Meevis

Partneri / Avokati Menaxhues

Telefononi +31 (0) 40 369 06 80

drejtat e pronësisë intelektuale

Imazhi i duhur i autorit

Avokati i të drejtave të autorit

A jeni pronari i një libri, filmi, muzike, pikture, foto apo skulpture? Kontaktoni me ne

Imazhi i duhur

Regjistrimi i markës tregtare

Dëshiron të regjistrosh produktin ose shërbimin tënd? Ne mund t'ju ndihmojmë

Patentat e imazhit oktrooien

Bëni kërkesë për një patentë

A jeni pronari i një shpikje? Organizoni një patentë

Imazhi i emrave të tregtisë

Emrat e tregtisë

Ne ju ndihmojmë të regjistroni emrin tuaj tregtar

“Ligji dhe më shumë
është i përfshirë dhe
mund të bashkohen me
problemet e klientit "

Pronë intelektuale

Nëse jeni një shpikës, projektues, zhvillues ose autor, mund ta mbroni punën tuaj përmes ligjit të pronësisë intelektuale. Ligji i pronësisë intelektuale siguron që të tjerët mund të mos përdorin krijimet tuaja, përveç nëse ju lejoni ta bëni këtë. Kjo ju jep mundësinë për të ribërë investimet tuaja në zhvillimin e një produkti. Për të marrë mbrojtje, është e rëndësishme që të keni një ide të hollësishme. Vetëm një ide nuk është e mjaftueshme, pasi mund të përpunohet në disa mënyra. Kur keni një ide të zhvilluar, avokatët tanë mund të regjistrojnë pronën tuaj intelektuale në mënyra të ndryshme. Ekzistojnë lloje të ndryshme të ligjit të pronësisë intelektuale, të cilat mund të përdoren veçmas ose në kombinim.

Ligji intelektual eigendom

Të drejtat e ndryshme pronësore

Ekzistojnë lloje të ndryshme të ligjeve të pronësisë intelektuale, natyra, fushëveprimi dhe kohëzgjatja e të cilave ndryshojnë nga një e drejtë pronë në tjetrën. Ndonjëherë disa të drejta të pronësisë intelektuale mund të regjistrohen në të njëjtën kohë. Ekspertiza e Law & More në fushën e së drejtës së pronësisë intelektuale përfshin të drejtat e autorit, ligjin e markave tregtare, patentat dhe patentat dhe emrat e tregtisë. Duke kontaktuar Ligjin & Më shumë mund të pyesni rreth mundësive.

Copyright

E drejta e autorit mbron veprat e krijuesit dhe i jep krijuesit të drejtën të botojë, riprodhojë dhe mbrojë punën e tij nga keqpërdorimi nga palët e treta. Termi 'punë' përfshin libra, filma, muzikë, piktura, fotografi dhe skulptura. Megjithëse e drejta e autorit nuk ka nevojë të aplikohet, pasi që automatikisht ndodh kur krijohet një vepër, këshillohet që të drejtat e autorit të regjistrohen. Për të vendosur të drejtën, gjithmonë mund të dëshmoni se puna ekzistonte në një datë të caktuar. Dëshironi të regjistroni të drejtat e autorit tuaj dhe të mbroni punën tuaj kundër personave që shkelin të drejtat e autorit tuaj? Ju lutemi kontaktoni avokatët në Law & More.

Ligji për marka tregtare

Ligji për markat tregtare bën të mundur regjistrimin e markës tuaj, në mënyrë që askush të mos mund ta përdorë emrin tuaj pa lejen tuaj. Një e drejtë e markës tregtare konfirmohet vetëm nëse regjistroni markën e markës tregtare në regjistrin e markës tregtare. Avokatët e More & More do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë për këtë. Nëse marka juaj është regjistruar dhe përdorur pa lejen tuaj, kjo është një shkelje e markës tregtare. Ligji juaj dhe më shumë avokati do të jenë në gjendje t'ju ndihmojnë të ndërmerrni masa kundër shkelësve.

Patentat dhe patentat

Pasi të keni krijuar një shpikje, produkt teknik ose proces, mund të aplikoni për patentë. Patenta siguron që të keni të drejtën ekskluzive për shpikjen, produktin ose procesin tuaj. Për të aplikuar për patentë, duhet të plotësoni katër kërkesa:

• Duhet të jetë një shpikje;
• Shpikja duhet të jetë e re;
• Duhet të ketë një hap krijues. Kjo do të thotë që shpikja juaj duhet të jetë inovative dhe jo vetëm një përmirësim i vogël për një produkt ekzistues;
• Shpikja juaj duhet të jetë e zbatueshme në mënyrë industriale.

Ligji dhe më shumë kontrolle që i plotësoni të gjitha kërkesat dhe ju ndihmon të aplikoni për një patentë.

Emrat e tregtisë

Një emër tregtar është emri nën të cilin drejtohet një kompani. Një emër tregtar mund të jetë i njëjtë me një markë marke, por nuk është gjithmonë kështu. Emrat e tregtisë mund të mbrohen duke i regjistruar ato në Dhomën e Tregtisë. Konkurrentëve nuk u lejohet të përdorin emrin tuaj tregtar. Emrat e tregtisë që janë ngatërrues të ngjashëm me emrin tuaj tregtar gjithashtu nuk lejohen. Sidoqoftë, kjo mbrojtje është e kufizuar në rajon. Kompanitë në një rajon tjetër mund të përdorin një emër të ngjashëm ose të njëjtë. Sidoqoftë, një emër tregtar mund t'i jepet mbrojtje shtesë duke e regjistruar gjithashtu atë si markë tregtare. Avokatët në Law & More do të jenë të lumtur t'ju këshillojnë mundësitë.

A jeni duke kërkuar për një avokat të pronës intelektuale? Ju lutemi kontaktoni Ligjin & Më shumë. Ne mund t'ju ndihmojmë të krijoni të drejtat tuaja dhe t'ju mbështesim kur të drejtat tuaja janë shkelur.

A doni të dini se çfarë mund të bëjë Ligji & Më shumë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:

Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - [Email mbrojtur]
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - [Email mbrojtur]