Çfarë është një kompani ligjore e këpucëve të bardha

Një firmë këpucësh të bardha është një kompani udhëheqëse e shërbimeve profesionale që ka ekzistuar për një kohë shumë të gjatë - dhe përfaqëson shumë kompani elitare. Termi përdoret më shpesh në Shtetet e Bashkuara sesa në vendet e tjera. Në shumicën e rasteve, është një firmë e këshillimit ligjor, kontabël, bankar, ndërmjetësim ose menaxhim. Termi besohet të ketë origjinën në një stil të hershëm preppy, këpucë të bardha Oxford. Këto ishin të njohura në mesin e studentëve në Universitetin Yale dhe kolegje të tjerë të Ivy League gjatë viteve 1950. Me sa duket, këta studentë të veshur në mënyrë të patëmetë nga shkollat ​​elitare ishin të sigurt se do të gjenin punë në firmat prestigjioze pasi të diplomoheshin.

Law & More B.V.