Shkurorëzimi civil

Një divorc civil njihet gjithashtu si një divorc bashkëpunues, që do të thotë një divorc që i përmbahet ligjeve bashkëpunuese. Në një divorc civil ose bashkëpunues, të dy palët mbajnë këshillë, të cilët adoptojnë një stil bashkëpunimi dhe punojnë së bashku për të provuar të zgjidhin çështjet, ose të paktën minimizojnë sasinë dhe shkallën e mosmarrëveshjes. Këshilltarët dhe klientët e tyre kërkojnë të ndërtojnë konsensus dhe të marrin sa më shumë vendime jashtë gjykatës.

Law & More B.V.