Kujdestaria e fëmijës pas divorcit

Kujdestaria e fëmijës përfshin detyrën dhe të drejtën e prindit për të rritur dhe kujdesur për fëmijën e tij ose të saj të mitur. Kjo ka të bëjë me mirëqenien fizike, sigurinë dhe zhvillimin e fëmijës së mitur. Kur prindërit që ushtrojnë autoritetin e përbashkët prindëror vendosin të aplikojnë për divorc, prindërit, në parim, do të vazhdojnë të ushtrojnë autoritetin prindëror bashkërisht.

Përjashtimet janë të mundshme: gjykata mund të vendosë që njëri prej prindërve të ketë autorizim të plotë prindëror. Sidoqoftë, në marrjen e këtij vendimi, interesat më të mirë të fëmijës janë të dorës së parë. Ky është rasti kur ekziston një rrezik i papranueshëm që fëmija të bllokohet ose të humbasë midis prindërve (dhe kjo situatë nuk ka gjasa të përmirësohet mjaftueshëm në një periudhë afatshkurtër), ose kur ndryshimi i kujdestarisë është ndryshe i nevojshëm për t'i shërbyer interesave më të mira të fëmijës.

Keni nevojë për ndihmë ligjore ose këshilla në lidhje me divorcin? Apo keni ende pyetje në lidhje me këtë temë? Tona Avokatët e divorcit do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë!

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.