Çfarë është një kontratë ligjore

Një kontratë ligjore është një marrëveshje e zbatueshme ligjërisht midis dy ose më shumë palëve. Mund të jetë verbal ose i shkruar. Në mënyrë tipike, një parti premton të bëjë diçka për tjetrin në këmbim të një përfitimi. Një kontratë ligjore duhet të ketë një qëllim të ligjshëm, marrëveshje reciproke, konsideratë, palë kompetente dhe pëlqim të mirëfilltë për t'u zbatuar.

Law & More B.V.