Çfarë është një avokat i korporatës

Një avokat i korporatave është një avokat i cili punon në një mjedis të korporatave, zakonisht përfaqëson bizneset. Avokatët e korporatave mund të jenë avokatë transaksionesh, që do të thotë se ata ndihmojnë në shkrimin e kontratave, shmangin proceset gjyqësore dhe përndryshe bëjnë punë juridike prapa skenave. Kontestuesit mund të jenë edhe avokatë të korporatave; këta avokatë përfaqësojnë korporatat në procese gjyqësore, ose duke ngritur padi kundër dikujt që i ka bërë padrejtësi korporatës ose duke mbrojtur korporatën nëse paditet.

Law & More B.V.