NË NEVOJË PËR AVOKATIN Mjedisor?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

/ /
Ligji për Mjedisin
/

Ligji për Mjedisin

Si kompani, mund të hasni në ligjin mjedisor nëse duhet të merreni me emetimin e gazrave, asgjësimin e mbeturinave ose ndotjen e tokës ose ujit. Ju gjithashtu mund të duhet të zbatoni planet e zonimit dhe lejet mjedisore. Kur bëhet fjalë për akte të ligjit publik, mund të mendoni edhe për emetimin e amoniakut nga fermat blegtorale. Qeveria përpiqet të parandalojë ndotjen dhe të mbrojë cilësinë e tokës, ajrit dhe ujit me anë të legjislacionit mjedisor. Ky legjislacion është përcaktuar për shembull në Ligjin për Menaxhimin e Mjedisit, Dispozitat e Përgjithshme për Ligjin mbi Ligjin e Mjedisit dhe që nga viti 2021 në Ligjin për Ligjin e Mjedisit. Zbatimi i këtyre ligjeve mjedisore bëhet në ligjin administrativ, penal dhe civil Hollandez. Inspektorati i Ministrisë së Strehimit, Planifikimit Hapësinor dhe Mjedisit (VROM) kontrollon dhe inspekton ndërmarrjet për respektimin e këtyre ligjeve dhe rregulloreve.

Menyja e Shpejtë

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

PARTNER MENAXHUES / AVOKAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Ekspertiza jonë në ligjin e energjisë

Energji diellore

Energji diellore

Ne fokusohemi në ligjin e energjisë që fokusohet në energjinë e erës dhe diellit.

Të dy ligjet holandeze dhe evropiane zbatohen për ligjin për energjinë. Na lejoni t'ju informojmë dhe t'ju këshillojmë.

A po kërkoni një specialist për tregtimin e emetimeve? Jemi të lumtur t'ju ndihmojmë më tej!

Prodhuesi i energjisë

Prodhuesi i energjisë

Avokatët tanë të korporatës mund të vlerësojnë marrëveshjet dhe të japin këshilla për to.

“Doja të kisha një avokat
që është gjithmonë gati për mua,
edhe në fundjavë ”

Mund të kontaktoni Law & More për më shumë informacione rreth:

  • Rregullimi i aktiviteteve ndërtimore dhe industriale
  • Mbrojtja e natyrës dhe peizazhit
  • Planifikimi hapësinor dhe politika provinciale
  • Lejet mjedisore dhe planet e zonimit
  • Përgjegjësia mjedisore

Dëshironi më shumë informacione ligjore mbi këtë temë? Ju mund të na kontaktoni për këshilla juridike dhe ndihmë juridike për të gjitha pyetjet dhe problemet tuaja mjedisore. Shtë gjithashtu e mundur që të filloni procedurat ligjore për kompaninë tuaj. Juristët tanë të mjedisit janë të gatshëm t'u përgjigjen pyetjeve tuaja.

Çfarë thonë klientët për ne

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

10
Mieke
Hoogeloon

Juristët tanë të Energjisë janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More Foto

Rregullat mjedisore për kompaninë tuaj

Cilat ligje mjedisore vlejnë për kompaninë tuaj dhe nëse keni të bëni me Ministrinë e Strehimit, Planifikimit Hapësinor dhe Mjedisin, varet nga shkalla në të cilën kompania juaj ka një ndikim në mjedis. Në Hollandë, tre kategori ndërmarrjesh përcaktohen në këtë kontekst:

Kategoria A: ndërmarrjet në këtë kategori kanë ndikimin më të vogël në mjedis. Kompanitë e kësaj kategorie përbëhen në veçanti nga zyrat, bankat dhe kopshtet dhe kanë të paktën një ndikim minimal në ligjin mjedisor. Kompanitë e tilla nuk kanë pse të kërkojnë leje mjedisore për aktivitetet e tyre, dhe as nuk duhet të raportojnë Dekretin e Aktivitetit.

Kategoria B: ndërmarrjet që kanë një ndikim të rëndësishëm në mjedis vendosen në kategorinë B. Për aktivitetet e tyre të biznesit, të tilla si punimet e shtypjes dhe larja e makinave, dhe riparimi, atyre u kërkohet të raportojnë Dekretin e Aktivitetit. Njoftimi mund të ketë të bëjë me aplikimin e tokës së ndotur, depozitimin dhe transportimin e mbeturinave ose një incident të pazakontë. Në një numër rastesh, duhet të aplikohet edhe një leje e kufizuar mjedisore (OBM).

Kategoria C: ndërmarrjet brenda kësaj kategorie, për shembull kompanitë e përpunimit të metaleve, kanë një ndikim të madh në mjedis. Kjo kategori gjithashtu i nënshtrohet një detyrimi për të dhënë informacione bazuar në Dekretin e Aktiviteteve. Për më tepër, këto kompani gjithashtu duhet të bëjnë kërkesë për një leje mjedisore për aktivitetet e tyre të biznesit. Juristët e ligjit mjedisor të Law & More mund të përcaktojë se në cilën kategori është listuar ndërmarrja juaj dhe cilat detyrime duhet të përmbushni. Ju gjithashtu mund të presin ndihmë nga ne për të aplikuar për një leje mjedisore ose për të bërë një njoftim të Dekretit të Aktiviteteve.

Ligji për mjedisinLeja mjedisore

Ndërmarrjet në kategorinë C duhet të aplikojnë për një leje mjedisore. Pa këtë leje, është e ndaluar të fillojë, modifikojë ose funksionojë një ndërmarrje. Kushtet e mëposhtme duhet të përmbushen para se të jepet leja mjedisore:

  • duhet të ketë një themelim të Wm;
  • themelimi i Wm duhet të emërohet në Ligjin për Lejet Mjedisore (Dispozitat e Përgjithshme).

Sipas Ligjit për Menaxhimin e Mjedisit, krijimi i Wm konsiderohet se ekziston nëse ndërmarrja ka të bëjë me një kompani (ose nëse është madhësia e një kompanie), aktiviteti është në një vend dhe zgjat të paktën gjashtë muaj (ose kthehet rregullisht në i njëjti vendndodhje) dhe veprimtaria përfshihet në Shtojcën I të Dekretit të Ligjit Mjedisor.

Leja mjedisore Test i kufizuar mjedisor (OBM)

Një kompani duhet të aplikojë për një OBM për dy lloje aktivitetesh:

  • aktivitetet për të cilat autoriteti kompetent duhet të vlerësojë nëse veprimtaria është e përshtatshme për situatën lokale;
  • aktivitetet për të cilat është i detyrueshëm vlerësimi i ndikimit në mjedis. Një vlerësim i tillë përqendrohet veçanërisht në efektet e mundshme të padëshirueshme në mjedis.

Aktivitetet mund të përfshijnë krijimin e një kompanie, por edhe bërjen e ndryshimeve. Shtë gjithashtu e mundur që dy OBM kërkohen për një kompani. Kur të kërkoni një OBM për një aktivitet të caktuar, autoriteti kompetent, zakonisht komuna, do të kontrollojë aktivitetin në fjalë para se të filloni aktivitetin tuaj. Kjo do të rezultojë në një autorizim ose refuzim.

Akti i planifikimit mjedisor

Ky Akt tashmë është miratuar nga parlamenti dhe pritet të hyjë në fuqi në vitin 2021. Kontributi kryesor i Aktit të Mjedisit është përpilimi i ligjeve të ndryshme ekzistuese për ta bërë legjislacionin mbi ligjin mjedisor më transparent dhe miqësor. Avokatët e Law & More mund t'ju këshillojë për ligjin kalimtar dhe ndryshimet e mundshme që mund të aplikojnë për kompaninë tuaj.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.