N NE T NE NEVOJN OF N AN KONTRAT T PUN EMSIMIT?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

Kontrata e punës

Një kontratë pune është një kontratë me shkrim që përmban të gjitha marrëveshjet e bëra midis një punëdhënësi dhe një punonjësi. Marrëveshja përmban të gjitha të drejtat dhe detyrimet për të dy palët.

Ndonjëherë mund të ketë mungesë të qartësisë nëse ekziston një kontratë pune. Sipas ligjit, një kontratë pune është një marrëveshje me të cilën njëra palë, punonjësi, merr përsipër të kryejë punë për një periudhë të caktuar kohore në shërbim të palës tjetër, punëdhënësit, dhe merr pagesa për këtë punë. Pesë elementët kryesorë dallohen në këtë përkufizim:

 • punonjësi duhet të kryejë punë;
 • punëdhënësi duhet të paguajë pagën për punën;
 • puna duhet të kryhet për një periudhë të caktuar kohe;
 • duhet të ketë një marrëdhënie autoriteti;
 • punëmarrësi duhet ta kryejë vetë punën.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

PARTNER MENAXHUES / AVOKAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Firma ligjore në Eindhoven Amsterdam

Avokat i korporatës

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Llojet e kontratave të punës

Ekzistojnë lloje të ndryshme të kontratave të punës dhe lloji varet nga marrëdhënia e punës midis punëdhënësit dhe punëmarrësit. Një punëdhënës dhe një punonjës mund të lidhin një kontratë pune me afat të caktuar ose një kontratë për një kohë të pacaktuar.

Kontratë pune me afat të caktuar

Në rast të një kontrate pune me afat të caktuar, data e përfundimit të kontratës është fikse. Një mundësi tjetër është që punëdhënësi dhe punëmarrësi të bien dakord për të hyrë në një marrëdhënie pune për një periudhë të caktuar kohore, për shembull për kohëzgjatjen e një projekti të caktuar. Kontrata pastaj përfundon automatikisht kur projekti përfundon.

Çfarë thonë klientët për ne

[show-testimonials orderby='menu_order' order='DESC' limit='1' pagination='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-polow,text-alignment:center, kolonat:1,filtri:asnjë,vlerësimi:on,citate-përmbajtja:short,charlimitextra:(...),image-ekran:on,madhësia e imazhit:ttshowcase_small,forma-imazhi:rrethi, efekti-imazhi:asnjë,image- lidhje: on']

Avokatët tanë janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Një punëdhënës mund të ofrojë një kontratë pune me afat të caktuar një punonjësi me maksimum tre herë në një periudhë deri në 24 muaj. Nëse ekziston një periudhë ndërmjet kontratave të punës me afat të caktuar gjatë së cilës nuk ka kontratë pune, dhe kjo periudhë ka maksimum 6 muaj, atëherë koha midis kontratave gjithsesi llogaritet në llogaritjen e periudhës 24-mujore.

Përfundimi i kontratës së punës me afat të caktuar

Një kontratë pune me afat të caktuar përfundon me funksionimin e ligjit. Kjo do të thotë që kontrata përfundon me lehtësi në kohën e rënë dakord, pa pasur nevojë të ndërmarrë ndonjë veprim. Punëdhënësi duhet ta informojë punonjësit me shkrim një muaj paraprakisht nëse kontrata e punës do të zgjatet apo jo, dhe nëse po, në cilat kushte. Sidoqoftë, një kontratë pune me afat të caktuar duhet të ndërpritet nëse palët kanë rënë dakord për këtë ose nëse kjo kërkohet me ligj.

Një kontratë pune me afat të caktuar mund të ndërpritet vetëm para kohe, pra para se të skadojë afati i kontratës së punës, nëse kjo është pajtuar me shkrim nga të dy palët. Prandaj është e këshillueshme që gjithnjë të përfshini një klauzolë të ndërprerjes së përkohshme me një periudhë njoftimi në një kontratë pune me afat të caktuar.

A po kërkoni ndihmë juridike në hartimin e një kontrate pune me afat të caktuar? Avokatët e Law & More janë në shërbimin tuaj.

Kontrata e punës për një periudhë të pacaktuar

Një kontratë pune për një periudhë të pacaktuar kohe quhet edhe një kontratë pune e përhershme. Nëse nuk ka marrëveshje për periudhën për të cilën do të lidhet kontrata, kontrata e punës supozohet të jetë për një periudhë të pacaktuar kohore. Ky lloj kontrate pune vazhdon deri sa të mbarohet.

Përfundimi i një kontrate pune për një periudhë të pacaktuar

Një ndryshim i rëndësishëm në lidhje me një kontratë pune me afat të caktuar është metoda e përfundimit. Njoftim paraprak kërkohet për përfundimin e një kontrate pune për një periudhë të pacaktuar kohe. Punëdhënësi mund të bëjë kërkesë për një leje largimi nga puna në UWV ose të kërkojë nga gjykata e nënregjistrimit që të zgjidh kontratën. Megjithatë, kërkohet një arsye e vlefshme për këtë. Nëse punëdhënësi merr lejen e pushimit nga puna, ai duhet të ndërpresë kontratën e punës me respektimin e periudhës së njoftimit në fuqi.

Arsyet e përfundimit të një kontrate pune të pacaktuar

Një punëdhënës mund të largojë nga puna një punonjës vetëm nëse ka një arsye të mirë për ta bërë këtë. Prandaj, duhet të ketë një bazë të arsyeshme për pushimin nga puna. Më poshtë janë format më të zakonshme të shkarkimit.

Shkarkimi për shkaqe ekonomike

Nëse rrethanat në kompaninë e punëdhënësit janë arsye të mjaftueshme për të kërkuar largimin nga puna të një punonjësi, kjo quhet shkarkim për arsye ekonomike. Arsyet e ndryshme ekonomike mund të zbatohen:

 • gjendja financiare e dobët ose e përkeqësuar;
 • ulje e punës;
 • ndryshime organizative ose teknologjike brenda kompanisë;
 • ndërprerja e biznesit;
 • zhvendosjen e kompanisë.

Kontrata e punësLargimi jofunksional

Heqja dorë nga mosfunksionimi do të thotë që punonjësi nuk i plotëson kërkesat e punës dhe është i papërshtatshëm për punën e tij / saj. Duhet të jetë e qartë për punonjësit se çfarë, sipas mendimit të punëdhënësit, duhet të përmirësohet në lidhje me funksionimin e tij / saj. Si pjesë e procesit të përmirësimit, intervistat mbi performancën duhet të bëhen me punonjësin në mënyrë të rregullt. Duhet të konsiderohet të ofrojë kurse ose stërvitje nga një palë e tretë në kurriz të punëdhënësit. Raportet duhet të bëhen nga intervistat dhe të përfshihen në dosjen e personelit të punonjësve. Përveç kësaj, punonjësit duhet t'i jepet kohë e mjaftueshme për të përmirësuar performancën e tij.

Shkarkimi i menjëhershëm

Në rast të largimit nga puna të menjëhershme, punëdhënësi përfundon kontratën e punës së punonjësit me efekt të menjëhershëm, d.m.th pa njoftim. Punëdhënësi duhet të ketë një arsye urgjente për këtë dhe pushimi duhet të jepet 'menjëherë'. Kjo do të thotë që punëdhënësi duhet ta largojë punonjësin menjëherë në momentin kur arsyeja urgjente është e qartë. Arsyeja e shkarkimit duhet të jepet në të njëjtën kohë me pushimin nga puna. Arsyet e mëposhtme mund të konsiderohen urgjente:

 • vjedhje;
 • përvetësim;
 • keqtrajtim;
 • fyerje e rëndë;
 • duke mos mbajtur sekrete biznesi.

Dorëheqja me pëlqim të ndërsjellë

Nëse punëdhënësi dhe punëmarrësi të dy bien dakord për përfundimin e kontratës së punës, marrëveshjet midis të dy palëve përcaktohen në një marrëveshje zgjidhjeje. Në këtë rast, kontrata e punës përfundon me marrëveshje të ndërsjellë. Punëdhënësi nuk ka pse të kërkojë leje nga UWV ose gjykata e nënregjistrimit për të ndërprerë kontratën e punës.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me një kontratë pune? Kërkoni ndihmë juridike nga Law & More.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More