A nuk keni ju ose ish-partneri juaj të ardhura të mjaftueshme për të jetuar pas divorcit? Atëherë partneri tjetër ka detyrimin t’i paguajë alimentim ish-partnerit.
Kur keni të drejtë të merrni alimentacion nga ish-partneri juaj? Në parim, ju keni të drejtë të bëni alimentacionin e partnerit nëse, pas divorcit, nuk keni të ardhura të mjaftueshme për të mbështetur veten.

A keni nevojë për ndihmë për të kalkuluar alimentin e partnerit?
MERRET N CON KONTAKT ME LAW & MORE

Alimonia e partnerit

A nuk keni ju ose ish-partneri juaj të ardhura të mjaftueshme për të jetuar pas divorcit? Atëherë partneri tjetër ka detyrimin t’i paguajë alimentim ish-partnerit.

Menyja e Shpejtë

Kur keni të drejtë të merrni alimentacion nga ish-partneri juaj?
Në parim, ju keni të drejtë të bëni alimentacionin e partnerit nëse, pas divorcit, nuk keni të ardhura të mjaftueshme për të mbështetur veten. Standardi juaj i të jetuarit në kohën e martesës do të merret në konsideratë për të përcaktuar nëse keni të drejtë për alimoni partneri. Në praktikë, njëri nga të dy partnerët do të marrë të drejtën e alimentimit. Në shumicën e rasteve kjo është gruaja, veçanërisht nëse ajo ka qenë përgjegjëse për pjesën më të madhe të kujdestarisë së familjes dhe fëmijëve. Në atë rast, gruaja shpesh nuk ka të ardhura ose të ardhura të kufizuara nga punësimi me kohë të pjesshme. Në një situatë në të cilën burri ka përmbushur rolin e 'burrit të familjes' dhe gruaja ka bërë karrierë, burri në parim mund të pretendojë alimoni partner.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Avokati-në-ligjit

 Telefononi +31 (0) 40 369 06 80

Keni nevojë për një avokat divorci?

Përkrahja e fëmijëve

Përkrahja e fëmijëve

Një divorc ka një ndikim të madh te fëmijët. Prandaj, ne i kushtojmë shumë vlera interesave të fëmijëve tuaj

Kërkoni divorc

Kërkoni divorc

Ne kemi një qasje personale dhe ne punojmë së bashku me ju drejt një zgjidhjeje të përshtatshme

Alimonia e partnerit

Avokati i divorcit

Një divorc është një periudhë e vështirë. Ne ju ndihmojmë gjatë gjithë procesit

Jeto veçmas

Jeto veçmas

A doni të jetoni të ndarë? Ne ju ndihmojmë

"Law & More Avokatët

janë të përfshirë dhe

mund të bashkohen me

problemi i klientit"

Niveli i alimonisë së partnerit

Në konsultim, ju dhe ish-partneri juaj mund të pajtoheni për sasinë e alimentimit të partnerit. Nëse nuk jeni në gjendje të arrini marrëveshje së bashku, një nga avokatët tanë do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë. Jo vetëm që mund t'ju ndihmojmë në procesin e bisedimeve, por gjithashtu mund të përcaktojmë sasinë e alimentimit të partnerit për ju. Ne e bëjmë këtë duke bërë një llogaritje të mirëmbajtjes.

Gjykatësi jo vetëm që do të shikojë gjendjen financiare të marrësit të mirëmbajtjes, por edhe gjendjen financiare të paguesit të mirëmbajtjes. Në bazë të të dy situatave, gjykata do të përcaktojë nëse dikush nga ju ka të drejtë të marrë alimentim dhe nëse po, shumën e alimentacionit. Në disa raste, është e mundur që ju në të vërtetë keni të drejtë për mirëmbajtjen e partnerit, por që detajet financiare të ish-partnerit tuaj tregojnë se ai ose ajo thjesht nuk është në gjendje të paguajë alimentacionin e partnerit.

Llogaritja e mirëmbajtjes

Një llogaritje e mirëmbajtjes është një llogaritje mjaft komplekse pasi shumë faktorë duhet të merren parasysh. Law & More do të jeni të lumtur për të kryer llogaritjen e alimentimit të partnerit për ju. .

Përcaktimi i nevojës
Sasia e alimentimit të partnerit varet nga nevoja e personit që merr alimentim dhe nga aftësia e personit që duhet të paguajë alimentacionin. Për të përcaktuar nevojat e marrësit të alimentit, supozohet një standard prej rreth 60% të të ardhurave neto të familjes minus kostot e çdo fëmije.

Përcaktimi i aftësisë financiare
Një llogaritje e kapacitetit që mbart ngarkesa është bërë për të dy palët. Kjo llogaritje përcakton nëse personi përgjegjës për mirëmbajtje ka kapacitet të mjaftueshëm financiar për të qenë në gjendje të paguajë alimentacionin. Për të përcaktuar aftësinë financiare të personit që duhet të paguajë alimentacionin, së pari duhet të përcaktohen të ardhurat e tij neto. Paguesi i alimentacionit së pari mund të zbresë një numër të kostove nga këto të ardhura. Këto janë kryesisht shpenzime që duhet të paguajë paguesi i alimentit në mënyrë që të arrihen përfundimet (kostot).

Krahasimi i kapacitetit të bartjes
Në fund të fundit, duhet të bëhet një krahasim i aftësive që mbartin ngarkesën. Kjo krahasim përdoret për të llogaritur sasinë e mirëmbajtjes për të cilën palët kanë liri të barabartë financiare. Fushëveprimi i kreditorit të mirëmbajtjes krahasohet me fushën e debitorit të mirëmbajtjes. Ideja që qëndron pas kësaj është se kreditori i mirëmbajtjes nuk ka pse të jetë në një pozitë më të mirë financiare sesa debitori i mirëmbajtjes si rezultat i pagesës së mirëmbajtjes.

Dëshironi të dini se cila do të jetë situata juaj financiare pas divorcit? kontakt Law & More dhe ne mund të punojmë me ju për të përcaktuar sa ushqim do të duhet të paguani ose të merrni.

Alimonia e partnerit

Ndryshimi i alimentimit

Nëse dëshironi të anuloni në mënyrë të njëanshme ose të ndryshoni alimentimin e partnerit, kjo duhet të bëhet përmes gjykatës. Ne mund të paraqisim një kërkesë për ndryshim në gjykatë në emrin tuaj. Gjykata mund të ndryshojë alimoninë e partnerit, d.m.th të rritet, ulet ose vendoset në zero. Sipas ligjit, atëherë duhet të ketë një 'ndryshim të rrethanave'. Nëse gjykata konstaton se nuk ka ndryshim të rrethanave, kërkesa juaj nuk do të lejohet. Ky koncept nuk është shpjeguar më tej në ligj dhe për këtë arsye mund të ketë të bëjë me një gamë të gjerë rrethanash. Në praktikë, kjo shpesh përfshin një ndryshim në rrethanat financiare të një prej ish-partnerëve.

Përfundimi i alimentacionit të partnerit
Detyrimi për të paguar alimentacionin e partnerit mund të përfundojë në situatat vijuese:

• në rast të vdekjes së partnerit tuaj ose të ish-partnerit tuaj;
• nëse periudha maksimale e mirëmbajtjes e përcaktuar nga gjykata ka skaduar;
• nëse personi që merr mirëmbajtje martohet përsëri, hyn në një partneritet të regjistruar ose fillon të jetojë së bashku;
• nëse rrethanat financiare kanë ndryshuar dhe personi që merr mirëmbajtje mund të sigurojë jetesën për vete

Avokatët tanë të divorcit kanë njohuri si për të drejtën familjare, ashtu edhe me njohuritë sipërmarrëse dhe për këtë arsye janë të vendosur në mënyrë ideale për t'ju siguruar ndihmë juridike dhe tatimore në këto raste. Keni nevojë për një avokat divorci? kontakt Law & More.

A doni të dini se çfarë Law & More a mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose na dërgoni një e-mail:

Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - [email mbrojtur]
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - [email mbrojtur]

Law & More B.V.