Keni nevojë për ndihmë me ndarjen tuaj? JU LUTEM KONTAKTONI avokatët tanë të divorcit

Avokat i shkurorëzimit

Divorci është një ngjarje madhore për të gjithë.
Kjo është arsyeja pse avokatët tanë të divorcit janë aty për ju me këshilla personale.

Hapi i parë në marrjen e një divorci është të punësosh një avokat divorci. Një divorc shqiptohet nga gjyqtari dhe vetëm një avokat mund të paraqesë një kërkesë për divorc në gjykatë. Ka aspekte të ndryshme ligjore në procedurat e divorcit që vendosen nga gjykata. Shembuj të këtyre aspekteve ligjore janë:

• Si ndahen pasuritë tuaja të përbashkëta?
• A ka të drejtë ish-partneri juaj të marrë një pjesë të pensionit tuaj?
• Cilat janë pasojat tatimore të divorcit tuaj?
• A ka partneri juaj mbështetje për bashkëshortin?
• Nëse po, sa është kjo ushqim?
• Dhe nëse keni fëmijë, si rregullohet kontakti me ta?

Aylin Selamet

Avokati-në-ligjit

Pse te zgjidhni Law & More?

Lehtë e arritshme


Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë


Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe hartojnë një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale


Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

"Law & More avokatët janë të përfshirë dhe mund të bashkohen me problemin e klientit ".

Plani hap pas hapi nga avokatët tanë të divorcit

Kur të kontaktoni me firmën tonë, një nga avokatët tanë me përvojë do t'ju flasë drejtpërdrejt. Law & More dallon nga firmat e tjera ligjore sepse firma jonë nuk ka një zyrë sekretarie, e cila siguron që ne të kemi linja të shkurtra komunikimi me klientët tanë. Kur të kontaktoni avokatët tanë me telefon në lidhje me një divorc, ata së pari do t'ju bëjnë një numër pyetjesh. Më pas do t'ju ftojmë në zyrën tonë në Eindhoven, në mënyrë që t'ju njohim. Nëse dëshironi, takimi mund të bëhet gjithashtu me telefon ose video konferencë.

Takim prezantues

• Gjatë këtij takimi të parë ju mund të tregoni historinë tuaj dhe ne do të shqyrtojmë sfondin e situatës tuaj. Avokatët tanë të specializuar për divorc gjithashtu do të bëjnë pyetjet e nevojshme.
• Pastaj diskutojmë me ju hapat specifikë që duhet të ndërmerren në situatën tuaj dhe e hartojmë këtë qartë.
• Për më tepër, gjatë këtij takimi ne do të tregojmë se si duket një procedurë divorci, çfarë mund të prisni, sa kohë do të zgjasë procedimi, cilat dokumente do të na duhen, etj.
• Në atë mënyrë, ju do të keni një ide të mirë dhe do të dini se çfarë po afrohet. Gjysma e parë e këtij takimi është falas. Nëse, gjatë takimit, vendosni që dëshironi të ndihmoheni nga një nga avokatët tanë me përvojë të divorcit, ne do të regjistrojmë disa nga detajet tuaja në mënyrë që të hartojmë një kontratë fejese.

Marrëveshja e caktimit

Pas takimit të parë, ju menjëherë do të merrni një marrëveshje caktimi nga ne me e-mail. Kjo marrëveshje thotë, për shembull, që ne do t'ju këshillojmë dhe t'ju ndihmojmë gjatë divorcit. Ne gjithashtu do t'ju dërgojmë termat dhe kushtet e përgjithshme që zbatohen për shërbimet tona. Ju mund të nënshkruani dixhitalisht marrëveshjen e caktimit.

pas

Duke marrë marrëveshjen e nënshkruar të detyrës, avokatët tanë me përvojë të divorcit menjëherë do të fillojnë të punojnë në çështjen tuaj. Në Law & More, ju do të mbaheni të informuar për të gjitha hapat që avokati juaj i divorcit ndërmerr për ju. Natyrisht, të gjithë hapat së pari do të koordinohen me ju.

Në praktikë, hapi i parë është shpesh dërgimi i një letre partnerit tuaj me njoftimin e divorcit. Nëse ai ose ajo tashmë ka një avokat divorci, letra i drejtohet avokatit të tij ose të saj.

Në këtë letër ne tregojmë se doni të divorcoheni nga partneri juaj dhe se ai ose ajo këshillohet të marrë një avokat, nëse ai ose ajo nuk e ka bërë tashmë atë. Nëse partneri juaj tashmë ka një avokat dhe ne ia drejtojmë letrën avokatit të tij ose të saj, ne zakonisht do të dërgojmë një letër ku shprehen dëshirat tuaja në lidhje me, për shembull, fëmijët, shtëpinë, përmbajtjen, etj.

Avokati i partnerit tuaj mund t'i përgjigjet kësaj letre dhe të shprehë dëshirat e partnerit tuaj. Në disa raste, është caktuar një takim katërpalësh, gjatë të cilit përpiqemi të arrijmë një marrëveshje së bashku.

Nëse është e pamundur të arrihet një marrëveshje me partnerin tuaj, ne gjithashtu mund të paraqesim kërkesën për divorc drejtpërdrejt në gjykatë. Në këtë mënyrë, fillon procedura.

• A jeni një person individual?
• A keni nevojë për këshilla juridike?
• A doni një pasqyrë të qartë të pozicionit tuaj juridik?

Kontaktoni me ne direkt përmes butonit.
Ne do t'ju thërrasim sa më shpejt të jetë e mundur.

Çfarë duhet të marr me vete tek avokati i divorcit?

Në mënyrë që të filloni procedurën e divorcit sa më shpejt të jetë e mundur pas takimit hyrës, kërkohen një numër dokumentesh. Lista më poshtë jep një tregues të dokumenteve të kërkuara. Jo të gjitha dokumentet janë të nevojshme për të gjitha divorcet. Avokati juaj i divorcit do të tregojë, në rastin tuaj specifik, cilat dokumente janë të nevojshme për të rregulluar divorcin tuaj. Në parim, kërkohen dokumentet e mëposhtme:

• Broshurën e martesës ose marrëveshjen e bashkëjetesës.
• Një dokument me një marrëveshje para martese ose partneriteti. Kjo nuk vlen nëse jeni i martuar në një pronë të bashkësisë.
• Akti i hipotekës dhe korrespondenca përkatëse ose marrëveshja e qirasë së shtëpisë.
• Pasqyrë e llogarive bankare, llogarive të kursimeve, llogarive të investimeve.
• Pasqyrat vjetore, fletëpagesat dhe deklaratat e përfitimeve.
• Tri deklaratat e fundit të tatimit mbi të ardhurat.
• Nëse keni një kompani, tre llogaritë e fundit vjetore.
• Polica e sigurimeve shëndetësore.
• Përmbledhje e sigurimeve: në cilin emër janë sigurimet?
• Informacion në lidhje me pensionet e përllogaritura. Ku u krijua pensioni gjatë martesës? Kush ishin klientët?
• Nëse ka borxhe: mblidhni dokumentet mbështetëse dhe shumën dhe kohëzgjatjen e borxheve.

Nëse dëshironi që procedurat e divorcit të fillojnë shpejt, është mirë të mblidhni këto dokumente paraprakisht. Avokati juaj mund të fillojë të punojë në çështjen tuaj menjëherë pas takimit hyrës!

Divorci dhe fëmijët

Kur fëmijët janë të përfshirë, është e rëndësishme që nevojat e tyre të merren parasysh gjithashtu. Ne sigurojmë që këto nevoja të merren parasysh sa më shumë që të jetë e mundur. Avokatët tanë të divorcit mund të hartojnë një plan prindërimi me ju në të cilin vendoset ndarja e kujdesit për fëmijët tuaj pas divorcit. Ne gjithashtu mund të llogarisim për ju shumën e ndihmës për fëmijë që do të paguhet ose merret.

A jeni divorcuar tashmë dhe a keni ndonjë konflikt, për shembull, në përputhje me mbështetjen e partnerit ose fëmijës? Apo keni arsye të besoni se ish-partneri juaj tani ka burime të mjaftueshme financiare për t’u kujdesur për veten e tij? Gjithashtu në këto raste, avokatët tanë të divorcit mund t'ju ofrojnë ndihmë ligjore.

Pyetjet e bëra më shpesh divorci

Sa kushton të punësosh një avokat?
Law & More punon në bazë të një tarifë për orë. Tarifa jonë për orë është 195 €, duke përjashtuar TVSH-në 21%. Konsulta e parë gjysmë ore është pa asnjë detyrim. Law & More nuk punon në bazë të ndihmës së subvencionuar nga qeveria.

Cila është metoda e punës Law & More?
Avokatët në Law & More janë të përfshirë në problemet tuaja. Ne shohim situatën tuaj dhe pastaj studiojmë pozicionin tuaj juridik. Së bashku me ju, ne kërkojmë një zgjidhje të qëndrueshme për mosmarrëveshjen ose problemin tuaj.

Sa zgjat një procedurë divorci?
Nëse jeni dakord, mund të punësoni një avokat të përbashkët. Në atë rast, gjykata mund të shpallë divorcin me urdhër brenda disa javësh. Nëse nuk jeni dakord, secili prej jush do të duhet të marrë avokatin e tij / saj. Në atë rast, një divorc mund të zgjasë me muaj.

A është e nevojshme një seancë gjyqësore për një divorc?
Nëse vendosni për një divorc të përbashkët, nuk ka nevojë për seancë gjyqësore. Një divorc i njëanshëm merret në një seancë gjyqësore.

Farë është ndërmjetësimi?
Në ndërmjetësim, ju përpiqeni të arrini një zgjidhje së bashku me palën tjetër nën mbikëqyrjen e një ndërmjetësi. Për sa kohë që ekziston gatishmëria nga të dy palët për të kërkuar një zgjidhje, ndërmjetësimi ka një shans të ketë sukses.

Si funksionon një proces i ndërmjetësimit?
Një proces i ndërmjetësimit përbëhet nga: një intervistë marrëse dhe disa seanca për të arritur një marrëveshje. Nëse arrihet marrëveshja, marrëveshjet e bëra përcaktohen me shkrim.

Kur jam divorcuar?
Ju jeni divorcuar nga data në të cilën dekreti që shpall divorcin futet në regjistrat e gjendjes civile të komunës ku keni martuar.

Ish-partneri im dhe unë nuk mund të biem dakord për ndarjen e bashkësisë martesore të pronës, çfarë duhet të bëjmë tani?
Ju mund të kërkoni nga gjykata të përcaktojë ndarjen (e) ndarjes së bashkësisë martesore të pasurisë midis jush dhe ish-partnerit tuaj.

Çfarë duhet të bëjmë me pronën e përbashkët?
Nëse jeni i martuar në bashkësi të pasurisë, mund t'i ndani këto gjëra me gjysma ose t'i merrni nga personi tjetër për të marrë parasysh vlerën e tyre.

Dua të vazhdoj të jetoj në shtëpinë tonë të përbashkët, është e mundur?
Pika fillestare është që ju të mund të vazhdoni të jetoni në shtëpinë e përbashkët, me kusht që të jeni në gjendje financiarisht t'i paguani gjysmën e çdo vlere të tepërt ish-partnerit tuaj dhe të ish-partneri juaj të lirohet nga përgjegjësia solidare për kreditë hipotekare.

Përfundimi i bashkëjetesës së pamartuar, si funksionon?
Ju mund të rregulloni zgjidhjen financiare të një marrëdhënieje jashtë gjykatës. Nëse keni fëmijë së bashku mbi të cilët ushtroni të dy autorizime, ju jeni të detyruar ligjërisht të hartoni një plan prindëror.

Cilat janë kostot e divorcit?
Shpenzimet e avokatit varen nga koha që keni kaluar në çështjen tuaj. Shpenzimet e gjykatës janë 309 € (tarifa gjyqësore). Tarifat e përmbaruesit për shërbimin e kërkesës për divorc arrijnë në rreth 100 €.

Çfarë ndodh me pensionin e ndërtuar pas një divorci?
Rregullorja ligjore (barazimi i pensionit) do të thotë që ju keni të drejtë të paguani 50% të pensionit të pleqërisë të krijuar nga ish-partneri juaj gjatë martesës. Nëse të dy partnerët bien dakord, ju mund t'i ktheni të drejtat tuaja në pension pleqërie dhe pension partnerësh në të drejtën tuaj të pavarur për pension pleqërie (shndërrim) ose të zgjidhni një ndarje tjetër.

Çfarë është marrëveshja e divorcit?
Një marrëveshje divorci është një marrëveshje midis ish-partnerëve në të cilën mund të vendosni marrëveshje kur të divorcoheni. Për shembull, ju mund të bëni rregullime financiare, rregullime rreth fëmijëve dhe ushqim. Nëse marrëveshja e divorcit është pjesë e urdhrit të gjykatës, ajo është e zbatueshme ligjërisht.

Çfarë mund të bëj nëse ish-partneri im nuk i përmbahet rregullave të besëlidhjes së divorcit?
Nëse marrëveshja e divorcit është pjesë e urdhrit të gjykatës, marrëveshja e divorcit siguron një titull të zbatueshëm. Pastaj është i zbatueshëm ligjërisht.

Çfarë ndodh nëse jam martuar në një komunitet të pasurisë?
Kur jeni i martuar në një komunitet të pasurisë, në parim të gjitha pasuritë dhe borxhet e juve dhe partnerit tuaj bashkohen. Në rast divorci, të gjitha pasuritë dhe borxhet në parim ndahen në mënyrë të barabartë midis jush. Ndonjëherë mund të ndodhë që përjashtohen gjëra të caktuara, të tilla si një dhuratë ose trashëgimi.

Por kini kujdes: që nga viti 2018, standardi është të martoheni në një komunitet të kufizuar të pasurisë. Kjo do të thotë që pasuritë e grumbulluara para martesës nuk përfshihen në bashkësi. Vetëm pasuritë që partnerët e martuar grumbullojnë gjatë martesës bëhen pronë e përbashkët. Çdo gjë që një person zotëronte privatisht para martesës përjashtohet. Çdo gjë që vjen në ekzistencë pas martesës për sa i përket pasurisë dhe / ose borxheve, bëhet pronë e të dy palëve. Përveç kësaj, dhuratat dhe trashëgimia mbetet pronë personale, edhe gjatë martesës. Një shtëpi mund të jetë një përjashtim nga kjo, nëse është blerë bashkërisht para martesës.

Çfarë ndodh nëse unë jam martuar nën një marrëveshje para martese?
Kur u martuat, ju vendosët të mbani pasuritë dhe borxhet tuaja të ndara. Nëse dëshironi të divorcoheni, merrni parasysh çdo klauzolë zgjidhjeje ose marrëveshje tjetër të rënë dakord.

Çfarë është klauzola e zgjidhjes?
Klauzolat e shlyerjes janë marrëveshje për shlyerjen ose shpërndarjen e të ardhurave dhe vlerave të caktuara. Ekzistojnë dy forma të shlyerjes: 1) Klauzola e rregullimit periodik: në fund të çdo viti bilanci i mbetur i kursyer në llogari (a) ndahet në mënyrë të drejtë. Zgjedhja është bërë për të mbajtur pasuritë private të ndara. Shlyerja bëhet pasi të jenë zbritur kostot fikse nga kapitali i bashkuar. 2) Klauzola e zgjidhjes përfundimtare: Në rast divorci është gjithashtu e mundur të përdoret klauzola e zgjidhjes përfundimtare. Ju dhe partneri juaj atëherë i ndani pasuritë e përbashkëta në të njëjtën mënyrë sikur të ishit martuar në një komunitet të pasurisë. Ju mund të zgjidhni se cilat pasuri nuk janë përfshirë në ndarje.

Cilat janë pasuritë e lidhura? Cilat mallra mbeten jashtë bashkësisë së pronës?
Disa pasuri nuk karakterizohen automatikisht si pronë e përbashkët e juve dhe partnerit tuaj. Këto sende mund të mos duhet të përfshihen gjatë një divorci. Trashëgimia ose dhuratat gjithashtu mbeten jashtë bashkësisë së pronës që nga 1 janari 2018. Para 1 janarit 2018, një klauzolë përjashtimi duhej të përfshihej në aktin e dhuratës ose testamentit.

Çfarë ndodh nëse jetoni së bashku në banesa me qira?
Gjykatësi vendos se kush lejohet të vazhdojë të jetojë në shtëpi pas divorcit, në rast se të dy dëshironi të vazhdoni të jetoni atje. Kontrata me shoqatën e strehimit ose pronarin duhet të ndryshohet, me personin të cilit i është dhënë e drejta për të jetuar si qiramarrës i vetëm. Ky person është gjithashtu përgjegjës për pagimin e qirasë dhe kostot e tjera.

Çfarë është dhe çfarë nuk përfshihet në efektet shtëpiake?
Çdo gjë në shtëpi, hambar, kopsht dhe garazh është pjesë e përmbajtjes. Kjo vlen edhe për makinën ose automjetet e tjera. Këto shpesh përmenden veçmas në besëlidhje. Ajo që nuk i përket përmbajtjes janë mallrat e lidhur, pajisjet e ndërtuara në kuzhinë dhe, për shembull, dyshemetë e shtruara.

Pyetjet e bëra më shpesh për ushqimin

Si procedohen procedurat për mbështetjen e fëmijëve?
Procedurat për ushqim fillojnë me paraqitjen e një peticioni. Gjykata pastaj do t'i japë palës tjetër mundësinë për të paraqitur një mbrojtje. Nëse kjo është bërë, procedurat do të dëgjohen. Gjykata do të japë një aktgjykim me shkrim.

A kam të drejtë për mbështetje bashkëshortore?
Ju keni të drejtë për mbështetje bashkëshortore nëse keni qenë të martuar ose keni lidhur një partneritet të regjistruar dhe nuk mund ta mbani veten në mënyrë të pavarur.

Ish-partneri im nuk paguan mirëmbajtjen, çfarë mund të bëj?
Ju mund të njoftoni ish-partnerin tuaj për mospërmbushje dhe të caktoni një afat brenda të cilit duhet të paguhet ushqimi. Nëse ish-partneri juaj ende nuk e paguan ushqimin brenda afatit kohor, atëherë ky është një rast i parazgjedhur. Nëse marrëveshjet për mirëmbajtjen përfshihen në një urdhër, ju keni një titull të zbatueshëm. Pastaj mund të rimarrni detyrimet ushqimore nga ish-partneri juaj jashtë gjykatës. Nëse nuk është ky rast, ju mund të kërkoni pajtueshmëri në gjykatë.

Cilat janë pasojat tatimore të pagimit të ushqimit?
Alimentacioni i partnerit është i zbritshëm nga taksat për paguesin dhe konsiderohet si e ardhur e tatueshme për marrësin. Alimentacioni i fëmijëve nuk është i zbritshëm ose i tatueshëm.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me fëmijët në divorc

Nuk dua që fëmijët e mi të jetojnë me ish-partnerin tim, a mund ta rregulloj këtë?
Ju mund t'i kërkoni gjykatës të vendosë vendbanimin e fëmijëve tuaj me ju. Gjykata do të marrë një vendim të tillë që vlerësohet se është në interesin më të mirë të fëmijëve tuaj, duke marrë parasysh të gjitha rrethanat e çështjes.

Kur duhet të bëni një plan prindërie dhe çfarë përmban ai?
Nëse keni fëmijë të mitur mbi të cilët keni kujdestari të përbashkët, ju jeni të detyruar të hartoni një plan prindëror. Duhet të bëhen marrëveshje në lidhje me vendbanimin kryesor të fëmijëve, ndarjen e kujdesit, mënyrën e marrjes së vendimeve në lidhje me fëmijët, mënyrën e shkëmbimit të informacionit në lidhje me fëmijët dhe ndarjen e kostove të fëmijëve (mbështetjen e fëmijëve).

Po për autoritetin prindëror pas një divorci?
Pas një divorci të dy prindërit mbajnë autoritetin prindëror, përveç nëse gjykata vendos që autoriteti i përbashkët prindëror duhet të përfundojë.

Kur kam të drejtë për mbështetje të fëmijëve?
Ju keni të drejtë për mbështetje të fëmijëve nëse vetë nuk keni të ardhura të mjaftueshme për të siguruar shpenzimet e fëmijëve tuaj.

Si përcaktohet sasia e mbështetjes së fëmijës / partnerit?
Ju mund të bini dakord për sasinë e mbështetjes së fëmijës / partnerit. Ju mund t'i regjistroni këto marrëveshje në një marrëveshje. Nëse gjykata regjistron këto marrëveshje në dekretin e divorcit, ato janë të zbatueshme ligjërisht. Nëse nuk arrini një marrëveshje, mund t'i kërkoni gjykatës të përcaktojë shumën e ushqimit. Duke vepruar kështu, gjyqtari do të marrë parasysh faktorë të ndryshëm, të tilla si të ardhurat, kapaciteti financiar, buxheti i fëmijëve dhe rregullimi i vizitave.

Çfarë ndodh me sendet e fëmijëve?
Këto sende janë pronë e vetë fëmijëve. Ata mund të vendosin vetë se çfarë u ndodh atyre dhe me cilin prind duhet të shkojnë. Nëse fëmijët janë shumë të vegjël për ta vendosur këtë, ju dhe partneri juaj duhet të bëni marrëveshje.

Nëse nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes tuaj në listën tonë të pyetjeve të bëra shpesh, ju lutemi kontaktoni drejtpërdrejt me një nga avokatët tanë me përvojë. Ata mund t'u përgjigjen pyetjeve tuaja dhe janë të lumtur të mendojnë së bashku me ju!

A doni të dini se çfarë Law & More a mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose na dërgoni një e-mail:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl