NË NEVOJË PËR AVOKATIN E SHKURORIZIMIT?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë rastin tuaj dhe nxjerrin një plan veprimi të përshtatshëm
Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

Shkurorëzimet

Divorci është një ngjarje madhore për të gjithë.
Kjo është arsyeja pse avokatët tanë të divorcit janë aty për ju me këshilla personale.

Menyja e Shpejtë

Hapi i parë në marrjen e një divorci është të punësosh një avokat divorci. Një divorc shqiptohet nga gjyqtari dhe vetëm një avokat mund të paraqesë një kërkesë për divorc në gjykatë. Ka aspekte të ndryshme ligjore në procedurat e divorcit që vendosen nga gjykata. Shembuj të këtyre aspekteve ligjore janë:

 • Si ndahen pasuritë tuaja të përbashkëta?
 • A ka të drejtë ish-partneri juaj për një pjesë të pensionit tuaj?
 • Cilat janë pasojat tatimore të divorcit tuaj?
 • A ka të drejtë partneri juaj për mbështetje bashkëshortore?
 • Nëse po, sa është kjo alimentacion?
 • Dhe nëse keni fëmijë, si rregullohet kontakti me ta?

Aylin Selamet

Aylin Selamet

AVOKAT

aylin.selamet@lawandmore.nl

Keni nevojë për një avokat divorci?

Përkrahja e fëmijëve

Çdo biznes është unik. Kjo është arsyeja pse ju do të merrni këshilla ligjore që lidhen drejtpërdrejt me biznesin tuaj.

Ne kemi një qasje personale dhe punojmë së bashku me ju drejt një zgjidhjeje të përshtatshme.

Ne ulemi me ju për të hartuar një strategji.

Jeto veçmas

Jeto veçmas

Avokatët tanë të korporatës mund të vlerësojnë marrëveshjet dhe të japin këshilla për to.

Jeni gati të divorcoheni?

Nëse po, padyshim që do të ketë shumë probleme me të cilat përballeni. Nga rregullimi i mbështetjes së bashkëshortit dhe fëmijëve deri tek çështjet jofinanciare, si krijimi i një plani kujdestarie, divorci mund të ketë një ndikim të rëndësishëm si emocionalisht ashtu edhe ligjërisht.

Për t'ju përgatitur, ne kemi përpiluar informacion mbi çështjet që lidhen me zgjidhjen e një divorci në letrën tonë të re të bardhë. Shkarkoni skedarin më poshtë falas dhe fitoni njohuri për t'ju ndihmuar të lundroni pa probleme në procesin e divorcit.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Plani hap pas hapi nga avokatët tanë të divorcit

Kur të kontaktoni me firmën tonë, një nga avokatët tanë me përvojë do t'ju flasë drejtpërdrejt. Law & More dallohet nga studiot e tjera ligjore sepse firma jonë nuk ka një zyrë sekretarie, e cila siguron që ne të kemi linja të shkurtra komunikimi me klientët tanë. Kur ju kontaktoni avokatët tanë me telefon në lidhje me një divorc, ata së pari do t'ju bëjnë një sërë pyetjesh. Më pas do t'ju ftojmë në zyrën tonë në Eindhoven, që të mund të njihemi me ju. Nëse dëshironi, takimi mund të bëhet edhe me telefon ose video konferencë.

Takim prezantues

 • Gjatë këtij takimi të parë ju mund të tregoni historinë tuaj dhe ne do të shqyrtojmë sfondin e situatës suaj. Avokatët tanë të specializuar për divorc do të bëjnë gjithashtu pyetjet e nevojshme.
 • Më pas, ne diskutojmë me ju hapat specifikë që duhet të ndërmerren në situatën tuaj dhe e përshkruajmë qartë këtë.
 • Gjithashtu, gjatë këtij takimi do të tregojmë se si duket një procedurë divorci, çfarë mund të prisni, sa kohë do të zgjasë procedura në përgjithësi, çfarë dokumentesh do të na duhen, etj.
 • Në këtë mënyrë, do të keni një ide të mirë dhe do të dini se çfarë do të ndodhë. Gjysma e parë e këtij takimi është pa pagesë. Nëse, gjatë takimit, vendosni se dëshironi të ndihmoni një nga avokatët tanë me përvojë të divorcit, ne do të regjistrojmë disa nga të dhënat tuaja për të hartuar një kontratë fejese.

Çfarë thonë klientët për ne

Avokatët tanë të divorcit janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Marrëveshja e caktimit

Pas takimit të parë, ju menjëherë do të merrni një marrëveshje caktimi nga ne me e-mail. Kjo marrëveshje thotë, për shembull, që ne do t'ju këshillojmë dhe t'ju ndihmojmë gjatë divorcit. Ne gjithashtu do t'ju dërgojmë termat dhe kushtet e përgjithshme që zbatohen për shërbimet tona. Ju mund të nënshkruani dixhitalisht marrëveshjen e caktimit.

pas

Duke marrë marrëveshjen e nënshkruar të detyrës, avokatët tanë me përvojë të divorcit menjëherë do të fillojnë të punojnë në çështjen tuaj. Në Law & More, ju do të mbaheni të informuar për të gjitha hapat që avokati juaj i divorcit ndërmerr për ju. Natyrisht, të gjithë hapat së pari do të koordinohen me ju.

Në praktikë, hapi i parë është shpesh dërgimi i një letre partnerit tuaj me njoftimin e divorcit. Nëse ai ose ajo tashmë ka një avokat divorci, letra i drejtohet avokatit të tij ose të saj.

Në këtë letër ne tregojmë se doni të divorcoheni nga partneri juaj dhe se ai ose ajo këshillohet të marrë një avokat, nëse ai ose ajo nuk e ka bërë tashmë atë. Nëse partneri juaj tashmë ka një avokat dhe ne ia drejtojmë letrën avokatit të tij ose të saj, ne zakonisht do të dërgojmë një letër ku shprehen dëshirat tuaja në lidhje me, për shembull, fëmijët, shtëpinë, përmbajtjen, etj.

Avokati i partnerit tuaj mund t'i përgjigjet kësaj letre dhe të shprehë dëshirat e partnerit tuaj. Në disa raste, është caktuar një takim katërpalësh, gjatë të cilit përpiqemi të arrijmë një marrëveshje së bashku.

Nëse është e pamundur të arrihet një marrëveshje me partnerin tuaj, ne gjithashtu mund të paraqesim kërkesën për divorc drejtpërdrejt në gjykatë. Në këtë mënyrë, fillon procedura.

Çfarë duhet të marr me vete tek avokati i divorcit?

Keni nevojë për një avokat divorci?

Në mënyrë që të filloni procedurën e divorcit sa më shpejt të jetë e mundur pas takimit hyrës, kërkohen një numër dokumentesh. Lista më poshtë jep një tregues të dokumenteve të kërkuara. Jo të gjitha dokumentet janë të nevojshme për të gjitha divorcet. Avokati juaj i divorcit do të tregojë, në rastin tuaj specifik, cilat dokumente janë të nevojshme për të rregulluar divorcin tuaj. Në parim, kërkohen dokumentet e mëposhtme:

 • Librezën e martesës ose marrëveshjen e bashkëjetesës.
 • Një dokument me një marrëveshje paramartesore ose partneriteti. Kjo nuk vlen nëse jeni i martuar në bashkësi pronësie.
 • Akti i hipotekës dhe korrespondenca përkatëse ose marrëveshja e qirasë së shtëpisë.
 • Pasqyrë e llogarive bankare, llogarive të kursimit, llogarive të investimeve.
 • Pasqyrat vjetore, fletëpagesat dhe pasqyrat e përfitimeve.
 • Tre deklaratat e fundit të tatimit mbi të ardhurat.
 • Nëse keni një kompani, tre llogaritë e fundit vjetore.
 • Polica e sigurimit shëndetësor.
 • Pasqyrë e sigurimeve: në cilin emër janë sigurimet?
 • Informacion në lidhje me pensionet e grumbulluara. Ku u ngrit pensioni gjatë martesës? Kush ishin klientët?
 • Nëse ka borxhe: mblidhni dokumentet mbështetëse dhe shumën dhe kohëzgjatjen e borxheve.

Nëse dëshironi që procedurat e divorcit të fillojnë shpejt, është mirë të mblidhni këto dokumente paraprakisht. Avokati juaj mund të fillojë të punojë në çështjen tuaj menjëherë pas takimit hyrës!

Divorci dhe fëmijët

Kur fëmijët janë të përfshirë, është e rëndësishme që nevojat e tyre të merren parasysh gjithashtu. Ne sigurojmë që këto nevoja të merren parasysh sa më shumë që të jetë e mundur. Avokatët tanë të divorcit mund të hartojnë një plan prindërimi me ju në të cilin vendoset ndarja e kujdesit për fëmijët tuaj pas divorcit. Ne gjithashtu mund të llogarisim për ju shumën e ndihmës për fëmijë që do të paguhet ose merret.

A jeni divorcuar tashmë dhe a keni ndonjë konflikt, për shembull, në përputhje me mbështetjen e partnerit ose fëmijës? Apo keni arsye të besoni se ish-partneri juaj tani ka burime të mjaftueshme financiare për t’u kujdesur për veten e tij? Gjithashtu në këto raste, avokatët tanë të divorcit mund t'ju ofrojnë ndihmë ligjore.

Pyetjet e bëra më shpesh divorci

Law & More punon në bazë të një tarifë për orë. Tarifa jonë për orë është 195 €, duke përjashtuar TVSH-në 21%. Konsulta e parë gjysmë ore është pa asnjë detyrim. Law & More nuk punon në bazë të ndihmës së subvencionuar nga qeveria.

Cila është metoda e punës Law & More? Avokatët në Law & More janë të përfshirë në problemet tuaja. Ne shohim situatën tuaj dhe pastaj studiojmë pozicionin tuaj juridik. Së bashku me ju, ne kërkojmë një zgjidhje të qëndrueshme për mosmarrëveshjen ose problemin tuaj.
Nëse jeni dakord, mund të punësoni një avokat të përbashkët. Në atë rast, gjykata mund të shpallë divorcin me urdhër brenda disa javësh. Nëse nuk jeni dakord, secili prej jush do të duhet të marrë avokatin e tij / saj. Në atë rast, një divorc mund të zgjasë me muaj.
Nëse vendosni për një divorc të përbashkët, nuk ka nevojë për seancë gjyqësore. Një divorc i njëanshëm merret në një seancë gjyqësore.
Çfarë është ndërmjetësimi? Në ndërmjetësim, ju përpiqeni të arrini një zgjidhje së bashku me palën tjetër nën mbikëqyrjen e një ndërmjetësi. Për sa kohë që ka një vullnet nga të dyja palët për të kërkuar një zgjidhje, ndërmjetësimi ka një shans për të pasur sukses.
Si funksionon një proces ndërmjetësimi? Një proces ndërmjetësimi përbëhet nga: një intervistë pranimi dhe disa seanca për të arritur një marrëveshje. Nëse arrihet marrëveshja, marrëveshjet e bëra përcaktohen me shkrim.
Ju jeni divorcuar nga data në të cilën dekreti që shpall divorcin futet në regjistrat e gjendjes civile të komunës ku keni martuar.
Unë dhe ish-partneri im nuk mund të biem dakord për ndarjen e pasurisë së bashkësisë martesore, çfarë duhet të bëjmë tani? Ju mund t'i kërkoni gjykatës të përcaktojë (mënyrën) e ndarjes së bashkësisë martesore të pasurisë midis jush dhe ish-partnerit tuaj.
Çfarë duhet të bëjmë me pronën e përbashkët? Nëse jeni i martuar në bashkësi pronësie, mund t'i ndani këto gjëra përgjysmë ose t'i merrni nga personi tjetër për të marrë parasysh vlerën e tyre.
Pika fillestare është që ju të mund të vazhdoni të jetoni në shtëpinë e përbashkët, me kusht që të jeni në gjendje financiarisht t'i paguani gjysmën e çdo vlere të tepërt ish-partnerit tuaj dhe të ish-partneri juaj të lirohet nga përgjegjësia solidare për kreditë hipotekare.
Ju mund të rregulloni zgjidhjen financiare të një marrëdhënieje jashtë gjykatës. Nëse keni fëmijë së bashku mbi të cilët ushtroni të dy autorizime, ju jeni të detyruar ligjërisht të hartoni një plan prindëror.
Cilat janë kostot e divorcit? Shpenzimet e avokatit varen nga koha që shpenzoni për çështjen tuaj. Shpenzimet e gjykatës janë 309 € (taksa gjyqësore). Tarifat e përmbaruesit për dorëzimin e kërkesës për shkurorëzim arrijnë në rreth 100 €.
Rregullorja ligjore (barazimi i pensionit) do të thotë që ju keni të drejtë të paguani 50% të pensionit të pleqërisë të krijuar nga ish-partneri juaj gjatë martesës. Nëse të dy partnerët bien dakord, ju mund t'i ktheni të drejtat tuaja në pension pleqërie dhe pension partnere në të drejtën tuaj të pavarur për pension pleqërie (shndërrim) ose të zgjidhni një ndarje tjetër.
Çfarë është një marrëveshje divorci? Një marrëveshje divorci është një marrëveshje midis ish-partnerëve në të cilën ju mund të vendosni marrëveshje kur të divorcoheni. Për shembull, mund të bëni marrëveshje financiare, marrëveshje për fëmijët dhe alimentacion. Nëse marrëveshja e divorcit është pjesë e urdhrit të gjykatës, ajo është ligjërisht e zbatueshme.
Nëse marrëveshja e divorcit është pjesë e urdhrit të gjykatës, marrëveshja e divorcit siguron një titull të zbatueshëm. Pastaj është i zbatueshëm ligjërisht.
Çfarë përfshihet dhe çfarë nuk përfshihet në efektet shtëpiake? Çdo gjë në shtëpi, hambar, kopsht dhe garazh është pjesë e përmbajtjes. Kjo vlen edhe për makinën ose automjetet e tjera. Këto shpesh përmenden veçmas në besëlidhje. Ajo që nuk i përket përmbajtjes janë mallrat e lidhura, pajisjet e integruara në kuzhinë dhe, për shembull, dyshemetë e shtruara.
Çfarë ndodh nëse jam i martuar në një bashkësi pronësie? Kur je i martuar në një bashkësi pasurie, në parim bashkohen të gjitha pasuritë dhe borxhet e tua dhe partnerit. Në rast divorci, të gjitha pasuritë dhe borxhet në parim ndahen në mënyrë të barabartë mes jush. Ndonjëherë mund të ndodhë që disa gjëra të përjashtohen, si dhurata ose trashëgimi. Por kujdes: që nga viti 2018, standardi është të martoheni në bashkësi të kufizuar pronësie. Kjo do të thotë se pasuritë e grumbulluara para martesës nuk përfshihen në komunitet. Vetëm pasuritë që partnerët e martuar grumbullojnë gjatë martesës bëhen pronë e përbashkët. Për këtë arsye, përjashtohet gjithçka që një person zotëronte privatisht para martesës. Çdo gjë që vjen në ekzistencë pas martesës për sa i përket pasurive dhe/ose borxheve, bëhet pronë e të dyja palëve. Gjithashtu, dhuratat dhe trashëgimitë mbeten pronë personale, edhe gjatë martesës. Një shtëpi mund të jetë një përjashtim nga kjo, nëse ajo është blerë bashkërisht para martesës.
Çfarë ndodh nëse jam martuar sipas një marrëveshjeje paramartesore? Kur u martuat, zgjodhët t'i mbani të ndara asetet dhe borxhet tuaja. Nëse dëshironi të divorcoheni, merrni parasysh çdo klauzolë zgjidhjeje ose marrëveshje të tjera të rëna dakord.

Klauzolat e shlyerjes janë marrëveshje për shlyerjen ose shpërndarjen e të ardhurave dhe vlerave të caktuara. Ekzistojnë dy forma të shlyerjes: 1) Klauzola e rregullimit periodik: në fund të çdo viti bilanci i mbetur i kursyer në llogari (a) ndahet në mënyrë të drejtë. Zgjedhja është bërë për të mbajtur pasuritë private të ndara. Shlyerja bëhet pasi të jenë zbritur kostot fikse nga kapitali i bashkuar. 2) Klauzola e zgjidhjes përfundimtare: Në rast divorci është gjithashtu e mundur të përdoret klauzola e zgjidhjes përfundimtare. Ju dhe partneri juaj atëherë i ndani pasuritë e përbashkëta në të njëjtën mënyrë sikur të ishit martuar në një komunitet të pasurisë. Ju mund të zgjidhni se cilat pasuri nuk janë përfshirë në ndarje.

Cilat janë asetet e lidhura? Cilat mallra mbeten jashtë bashkësisë së pronës? Disa pasuri nuk karakterizohen automatikisht si pronë e përbashkët e jush dhe e partnerit tuaj. Këto sende mund të mos duhet të përfshihen gjatë një divorci. Trashëgimitë ose dhuratat mbeten gjithashtu jashtë bashkësisë së pasurisë që nga 1 janari 2018. Përpara datës 1 janar 2018, në aktin e dhuratës ose testamentit duhej të përfshihej një klauzolë përjashtimi.
Çfarë ndodh nëse jetoni me qira së bashku? Gjykatësi vendos se kush lejohet të vazhdojë të jetojë në shtëpi pas divorcit, në rast se të dy dëshironi të vazhdoni të jetoni atje. Më pas duhet të ndryshohet kontrata me shoqatën e banesave ose qiradhënësin, me qiramarrësin e vetëm personin që i është dhënë e drejta për të jetuar atje. Ky person është gjithashtu përgjegjës për pagesën e qirasë dhe shpenzimeve të tjera.

Pyetjet e bëra më shpesh për ushqimin

Procedurat për ushqim fillojnë me paraqitjen e një peticioni. Gjykata pastaj do t'i japë palës tjetër mundësinë për të paraqitur një mbrojtje. Nëse kjo është bërë, procedurat do të dëgjohen. Gjykata do të japë një aktgjykim me shkrim.
A kam të drejtë për mbështetje bashkëshortore? Ju keni të drejtë për mbështetje bashkëshortore nëse keni qenë të martuar ose keni hyrë në një partneritet të regjistruar dhe nuk mund të mbaheni në mënyrë të pavarur.
Ju mund të njoftoni ish-partnerin tuaj për mospërmbushje dhe të caktoni një afat brenda të cilit duhet të paguhet ushqimi. Nëse ish-partneri juaj ende nuk e paguan ushqimin brenda afatit kohor, atëherë ky është një rast i parazgjedhur. Nëse marrëveshjet për mirëmbajtjen përfshihen në një urdhër, ju keni një titull të zbatueshëm. Pastaj mund të rimarrni detyrimet ushqimore nga ish-partneri juaj jashtë gjykatës. Nëse nuk është ky rast, ju mund të kërkoni pajtueshmëri në gjykatë.
Cilat janë pasojat tatimore të pagesës së alimentacionit? Alimentimi i partnerit është i zbritshëm tatimor për paguesin dhe konsiderohet i ardhur i tatueshëm për marrësin. Ushqimi i fëmijëve nuk është i zbritshëm ose i tatueshëm.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me fëmijët në divorc

Ju mund t'i kërkoni gjykatës të vendosë vendbanimin e fëmijëve tuaj me ju. Gjykata do të marrë një vendim të tillë që vlerësohet se është në interesin më të mirë të fëmijëve tuaj, duke marrë parasysh të gjitha rrethanat e çështjes.
Nëse keni fëmijë të mitur mbi të cilët keni kujdestari të përbashkët, ju jeni të detyruar të hartoni një plan prindëror. Duhet të bëhen marrëveshje në lidhje me vendbanimin kryesor të fëmijëve, ndarjen e kujdesit, mënyrën e marrjes së vendimeve në lidhje me fëmijët, mënyrën e shkëmbimit të informacionit në lidhje me fëmijët dhe ndarjen e kostove të fëmijëve (mbështetjen e fëmijëve).
Po në lidhje me autoritetin prindëror pas një divorci? Pas një divorci, të dy prindërit ruajnë autoritetin prindëror, përveç rastit kur gjykata vendos që autoriteti i përbashkët prindëror të ndërpritet.
Kur kam të drejtë për mbështetjen e fëmijëve? Ju keni të drejtë për mbështetjen e fëmijëve nëse ju vetë nuk keni të ardhura të mjaftueshme për të siguruar shpenzimet e fëmijëve tuaj.
Ju mund të bini dakord për sasinë e mbështetjes së fëmijës / partnerit. Ju mund t'i regjistroni këto marrëveshje në një marrëveshje. Nëse gjykata regjistron këto marrëveshje në dekretin e divorcit, ato janë të zbatueshme ligjërisht. Nëse nuk arrini një marrëveshje, mund t'i kërkoni gjykatës të përcaktojë shumën e ushqimit. Duke vepruar kështu, gjyqtari do të marrë parasysh faktorë të ndryshëm, të tilla si të ardhurat, kapaciteti financiar, buxheti i fëmijëve dhe rregullimi i vizitave.
Këto sende janë pronë e vetë fëmijëve. Ata mund të vendosin vetë se çfarë u ndodh atyre dhe me cilin prind duhet të shkojnë. Nëse fëmijët janë shumë të vegjël për ta vendosur këtë, ju dhe partneri juaj duhet të bëni marrëveshje.

Nëse nuk e gjetët përgjigjen e pyetjes tuaj në listën tonë të pyetjeve të bëra shpesh, ju lutemi kontaktoni drejtpërdrejt me një nga avokatët tanë me përvojë. Ata mund t'u përgjigjen pyetjeve tuaja dhe janë të lumtur të mendojnë së bashku me ju!

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More