Në shoqërinë e sotme, rëndësia e pajtueshmërisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme. Pajtueshmëria rrjedh nga folja angleze 'të pajtohet' dhe do të thotë 'pajtohesh ose respekto'. Nga pikëpamja juridike, pajtueshmëria nënkupton respektimin e ligjeve dhe rregulloreve në fuqi. Kjo është shumë e rëndësishme për çdo kompani dhe institucion. Nëse ligjet dhe rregulloret në fuqi nuk respektohen, masat mund të vendosen nga qeveria.

KU DUHET LIGJUESI PR P COMPRFUNDIM?
KONTAKT LAW & MORE

Pajtim

Menyja e Shpejtë

Në shoqërinë e sotme, rëndësia e pajtueshmërisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme. Pajtueshmëria rrjedh nga folja angleze 'të pajtohet' dhe do të thotë 'pajtohesh ose respekto'. Nga pikëpamja juridike, pajtueshmëria nënkupton respektimin e ligjeve dhe rregulloreve në fuqi. Kjo është shumë e rëndësishme për çdo kompani dhe institucion. Nëse ligjet dhe rregulloret në fuqi nuk respektohen, masat mund të vendosen nga qeveria. Kjo ndryshon nga një gjobë administrative ose një gjobë deri në heqjen e licencës ose fillimin e një hetimi penal. Megjithëse pajtueshmëria mund të lidhet me të gjitha ligjet dhe rregulloret ekzistuese, në vitet e fundit pajtueshmëria ka luajtur kryesisht një rol në ligjin financiar dhe ligjin e privatësisë.

Ligji për privatësinë

Pajtueshmëria brenda ligjit të privatësisë është bërë gjithnjë e më e rëndësishme vitet e fundit. Kjo është kryesisht për shkak të Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR), e cila hyri në fuqi më 25 maj 2018. Që nga kjo rregullore, institucionet duhet të respektojnë rregullat më të rrepta dhe qytetarët kanë më shumë të drejta në lidhje me të dhënat e tyre personale. Me pak fjalë, GDPR zbatohet kur të dhënat personale përpunohen nga një organizatë.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

Partneri / Avokati Menaxhues

Telefononi +31 40 369 06 80

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe
mund të bashkohen me
problemi i klientit ”

Të dhënat personale i referohen çdo informacioni që lidhet me një person fizik të identifikuar ose të identifikueshëm. Kjo do të thotë që ky informacion ose ka të bëjë direkt me dikë ose mund të gjurmohet drejtpërdrejt me atë person. Pothuajse çdo organizatë duhet të merret me përpunimin e të dhënave personale. Ky është tashmë rasti, për shembull, kur administrohet administrata e pagave ose kur ruhen të dhënat e klientit. Kjo për shkak se përpunimi i të dhënave personale ka të bëjë me klientët dhe stafin e vetë kompanisë. Gjithashtu, detyrimi për të qenë në pajtim me GDPR vlen për kompanitë, si dhe për institucionet sociale, siç janë klubet sportive ose fondacionet.

PajtimShtrirja e GDPR është pra shumë e gjerë. Autoriteti i të Dhënave Personale është organizata mbikëqyrëse në lidhje me pajtueshmërinë me GDPR. Nëse një organizatë nuk është në pajtim, Autoriteti i të Dhënave Personale mund të vendos gjobë, ndër të tjera. Këto gjoba mund të shkojnë në mijëra euro. Pajtueshmëria me GDPR është pra e rëndësishme për çdo organizatë.

shërbimet tona

Ekipi i Law & More siguron që të jeni në përputhje me të gjitha ligjet dhe rregulloret. Specialistët tanë zhyten në organizatën tuaj, ekzaminojnë se cilat ligje dhe rregullore zbatohen për organizatën tuaj dhe më pas hartoni një plan për të siguruar që t'i respektoni këto rregulla në të gjitha frontet. Për më tepër, specialistët tanë mund të veprojnë gjithashtu si menaxherë përputhshmërie për ju. Jo vetëm që është e nevojshme të siguroheni që të respektoni rregullat dhe rregulloret në fuqi, është gjithashtu e rëndësishme që të vazhdoni të respektoni legjislacionin dhe rregulloret që ndryshojnë me shpejtësi. Law & More ndjek me vëmendje të gjitha zhvillimet dhe u përgjigjet atyre menjëherë. Si rezultat, ne mund të garantojmë që organizata juaj është dhe do të mbetet e bindur në të ardhmen.

A doni të dini se çfarë Law & More a mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:

Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocate at & More – maxim.hodak@lawandmore.nl