NË NEVOJË PËR AVOKATIN E BRITËS SË BIZNESIT?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

/
Avokat i Blerjes së Biznesit
/

Avokat i Blerjes së Biznesit

Nëse keni kompaninë tuaj, gjithmonë mund të vijë një kohë kur dëshironi të ndaloni funksionimin e kompanisë. Nga ana tjetër, është gjithashtu e mundur që ju të dëshironi të blini një kompani ekzistuese. Në të dy rastet, blerja e biznesit ofron një zgjidhje.

Blerja e biznesit është një proces i ndërlikuar, i cili lehtë mund të zgjasë gjashtë muaj deri në një vit për të përfunduar. Prandaj është e rëndësishme të caktoni një këshilltar blerjeje, i cili mund t'ju këshillojë dhe ju mbështesë, por gjithashtu mund të marrë përsipër detyra nga ju. Specialistët në Law & More do të punojë me ju për të përcaktuar taktikat optimale për blerjen ose shitjen e një kompanie dhe mund t'ju ofrojë mbështetje ligjore.

Udhërrëfyesi për blerjen e biznesit

Megjithëse secila blerje e biznesit është e ndryshme, në varësi të rrethanave të çështjes, ekziston një udhërrëfyes global që ndiqet kur dëshironi të blini ose shisni një kompani. Law & MoreJuristët do t'ju ndihmojnë në çdo hap të këtij udhëzuesi hap pas hapi.

Imazhi i Tom Meevis

Tom Meevis

PARTNER MENAXHUES / AVOKAT

tom.meevis@lawandmore.nl

Juristët tanë të korporatave janë gati për ju

Çdo kompani është unike. Prandaj, ju do të merrni këshilla ligjore që janë drejtpërdrejt të rëndësishme për kompaninë tuaj.

Law and More

Njoftim për parazgjedhje

Nëse bëhet fjalë për këtë, ne gjithashtu mund të ngremë gjyq për ju. Na kontaktoni per kushtet.

Law and More

Dilligence e duhur

Ne ulemi me ju për të hartuar një strategji.

Law and More

Marrëveshja e aksionarëve

Do të dëshironit të vendosni rregulla të veçanta për aksionarët tuaj përveç statutit tuaj? Na kërkoni ndihmë juridike.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Hapi 1: Përgatitja për blerjen

Para se të mund të bëhet një blerje biznesi, është e rëndësishme që të jeni të përgatitur siç duhet. Në fazën e përgatitjes, formulohen kërkesat dhe dëshirat tuaja personale. Kjo vlen si për palën që dëshiron të shesë një kompani ashtu edhe palën që dëshiron të blejë një kompani. Para së gjithash, është e rëndësishme të përcaktoni se cilat veprimtari biznesi bën ndërmarrja, në cilin treg kompania është aktive dhe sa dëshironi të merrni ose paguani për kompaninë. Vetëm kur kjo është e qartë, blerja mund të kristalizohet. Pasi të përcaktohet kjo, duhet të hetohet struktura ligjore e kompanisë dhe roli i drejtorit (ave) dhe aksionarit (ave). Gjithashtu duhet të përcaktohet nëse është e dëshirueshme që blerja të bëhet menjëherë ose gradualisht. Në fazën e përgatitjes është shumë e rëndësishme që të mos e lejoni veten të udhëhiqet nga emocione, por që të merrni një vendim të konsideruar mirë. Avokatët në Law & More do t'ju ndihmojë me këtë.

Çfarë thonë klientët për ne

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

10
Mieke
Hoogeloon

Avokatët tanë të Blerjes së Biznesit janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More Foto

Hapi 2: gjetja e një blerësi ose një kompani

Sapo dëshirat tuaja të përshkruhen qartë, hapi tjetër është të kërkoni një blerës të përshtatshëm. Për këtë qëllim, mund të hartohet një profil anonim i kompanisë, mbi bazën e të cilit mund të zgjidhen blerës të përshtatshëm. Kur është gjetur një kandidat serioz, para së gjithash është e rëndësishme të nënshkroni një marrëveshje mos-zbulimi. Më pas, informacioni i duhur për kompaninë mund të vihet në dispozicion të blerësit të mundshëm. Kur doni të merrni përsipër një kompani, është e rëndësishme që të merrni të gjitha informacionet e rëndësishme në lidhje me kompaninë.

Hapi 3: diskutim eksplorues

Kur është gjetur një blerës i mundshëm ose një kompani e mundshme për të marrë përsipër dhe palët kanë shkëmbyer informacione me njëri-tjetrin, është koha për të filluar një diskutim eksplorues. Customshtë zakon që jo vetëm blerësi dhe shitësi i mundshëm të jenë të pranishëm, por edhe të gjithë këshilltarët, financuesit dhe noteri.

Blerja e biznesitHapi 4: negociatat

Bisedimet për blerjen fillojnë kur blerësi ose shitësi është padyshim i interesuar. Rekomandohet që negociatat të kryhen nga një specialist i blerjes. Law & MoreJuristët mund të negociojnë në emrin tuaj për kushtet e marrjes në dorëzim dhe çmimin. Sapo të arrihet një marrëveshje midis dy palëve, përpilohet një letër qëllimi. Në këtë letër qëllimi përcaktohen termat dhe kushtet e blerjes dhe marrëveshjet e financimit.

Hapi 5: Përfundimi i blerjes së biznesit

Para se të hartohet një marrëveshje përfundimtare e blerjes, duhet të bëhet një hetim i kujdesshëm i duhur. Në këtë kujdes të duhur kontrollohet korrektësia dhe plotësia e të gjitha të dhënave të kompanisë. Kujdesi i duhur ka një rëndësi të madhe. Nëse kujdesi i duhur nuk rezulton në parregullsi, marrëveshja përfundimtare e blerjes mund të hartohet. Pasi transferimi i pronësisë është regjistruar nga noteri, aksionet janë transferuar dhe çmimi i blerjes është paguar, blerja e kompanisë është përfunduar.

Hapi 6: hyrje

Përfshirja e shitësit shpesh nuk përfundon menjëherë kur transferohet biznesi. Shpesh është rënë dakord që shitësi të prezantojë pasardhësin e tij dhe ta përgatisë atë për punën. Kohëzgjatja e kësaj periudhe zbatimi është dashur të diskutohet paraprakisht gjatë negociatave.

Blerja e biznesitUdhërrëfyesi për blerjen e biznesit

Ekzistojnë disa mënyra për të financuar një blerje të biznesit, secila prej të cilave ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Këto mundësi financimi mund të kombinohen gjithashtu. Ju mund të merrni parasysh opsionet e mëposhtme për financimin e një blerjeje biznesi.

Fondet e veta të blerësit

Shtë e rëndësishme të hulumtoni se sa nga paratë tuaja mund ose dëshironi të kontribuoni përpara se kompania të fitohet. Në praktikë, shpesh është shumë e vështirë të kryesh një blerje biznesi pa ndonjë kontribut të pasurive të tua. Sidoqoftë, sasia e kontributit tuaj vetë varet nga situata juaj.

Kredi nga shitësi

Në praktikë, një blerje biznesi shpesh financohet nga shitësi duke siguruar një financim të pjesshëm në formën e një kredie për pasardhësin. Kjo njihet edhe si hua e shitësit. Pjesa e financuar nga shitësi shpesh nuk është më e madhe se ajo pjesë që vetë blerësi kontribuon. Përveç kësaj, gjithashtu është rënë dakord rregullisht që pagesa do të bëhet me këste. Një marrëveshje kredie hartohet kur të merret vesh një kredi nga shitësi.

Blerja e aksioneve

Isshtë gjithashtu e mundur që blerësi të marrë përsipër aksionet në kompani nga shitësi në faza. Për këtë mund të zgjidhet një marrëveshje fitimi. Në rastin e një marrëveshje fitimi, pagesa varet nga blerësi i arritur një rezultat të caktuar. Sidoqoftë, kjo marrëveshje për marrjen në biznes përfshin rreziqe të mëdha në rast mosmarrëveshjesh, pasi blerësi është në gjendje të ndikojë në rezultatet e kompanisë. Një avantazh për shitësin, nga ana tjetër, mund të jetë që paguhet më shumë kur bëhet shumë fitim. Në çdo rast, është e kujdesshme të kemi një monitorim të pavarur të shitjeve, blerjeve dhe kthimeve në bazë të një skeme të fitimit.

(Në) investitorë zyrtarë

Financimi mund të marrë formën e huave nga investitorë joformalë ose zyrtarë. Investitorët joformalë janë miq, familjarë dhe të njohur. Kredi të tilla janë të zakonshme në blerjen e një biznesi familjar. Sidoqoftë, është shumë e rëndësishme të regjistroheni siç duhet fondet nga investitorët joformalë në mënyrë që të mos lindin keqkuptime ose mosmarrëveshje midis anëtarëve të familjes ose miqve.

Për më tepër, financimi nga investitorët zyrtarë është i mundur. Këto janë palë që sigurojnë barazi me anë të një kredie. Një disavantazh për blerësin është që investitorët zyrtarë shpesh bëhen edhe aksionarë të kompanisë, gjë që u jep atyre një sasi të caktuar kontrolli. Nga ana tjetër, investitorët zyrtarë shpesh mund të kontribuojnë në një rrjet të madh dhe njohuri të tregut.

Crowdfunding

Një metodë e financimit që po bëhet gjithnjë e më popullore është mbledhja e fondeve. Me pak fjalë, mbledhja e fondeve do të thotë që përmes një fushate në internet, një numri të madh të njerëzve u kërkohet të investojnë para për blerjen tuaj. Sidoqoftë, një disavantazh i mbledhjes së turmave është konfidencialiteti; për të realizuar mbledhjen e turmave, duhet të njoftoni paraprakisht që kompania është në shitje.

Law & More do t'ju ndihmojë në eksplorimin e mundësive të financimit të blerjes së biznesit. Avokatët tanë mund t'ju këshillojnë për mundësitë që i përshtaten situatës tuaj dhe t'ju ndihmojnë të rregulloni financimin.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.